Ja jeszcze nie, choć kłębi się jedno w głowie już dawno, tym razem mąż dał mi całkowita decyzję a to dlatego, że ja zgodziłam się na jego upragnione imię dla synaChciałam Was jeszcze zapytać czy macie już wybrane imiona?(możemy to też zostawić na grupkę zamkniętą jak chcecie żeby były tajemnicą!)
Ja mam wymarzone dla dziewczynki które tacie się nie podobają, on ma swoje które nie podobają się mi. Ustalaliśmy, że w najgorszym razie jak się urodzi to spojrzymy na kogo nam bardziej wygląda i któreś z nich zostanieDla chłopca zgodziliśmy się szybko. Na razie to dla mnie maluch, bobas, kosmita lub truskawka (lub inny owoc który moja apka pokazuje hahah), więc do używania imion jeszcze daleeeeeko.
reklama

Karo_lina129
Fanka BB :)

To mnie trochę pocieszyłaś, bo właśnie mi się w tym okresie to spożywanie mieści, rozumiem to bo ja sobie też wyrzucałam, chociaż i tak miałam jakąś intuicję bo na kolejnych spotkaniach ze znajomymi brałam jakieś piwo 0, bo sobie tak myślę a nóż coś się okaże.Jejku ja miałam dwa dni przed zrobieniem testu i wieczór przed zrobieniem- spotkania ze znajomymi. Na pierwszym wypiłam lampkę wina i kieliszek limoncello i kolejnego dnia z dwie lampki wina. W niedzielę mnie tknęło czy nie zrobić testu przez strasznie bolesne piersi. Nie sądziłam, że tak szybko od porzucenia antykoncepcji tą ciążą się zdarzy. Lekarz mi powiedział, że na takim etapie (do 14 dni od zapłodnienia) ten alkohol jeszcze nie szkodzi. Ale i tak początkowo się podłamałam. Wyrzucałam sobie, że mogłam zrobić test z dwa dni wcześniej i prawdopodobnie by już wyszedł pozytywny.
Mnie tak jak u Ciebie zaskoczyło to że tak szybko się udało. Nie spodziewałam się.
Wydaje mi się że to co wypiłaś to jest mało.
niezapominajka876

Mamy dla dziewczynki, dla chłopca nie możemy się dogadać.Chciałam Was jeszcze zapytać czy macie już wybrane imiona?(możemy to też zostawić na grupkę zamkniętą jak chcecie żeby były tajemnicą!)
Ja mam wymarzone dla dziewczynki które tacie się nie podobają, on ma swoje które nie podobają się mi. Ustalaliśmy, że w najgorszym razie jak się urodzi to spojrzymy na kogo nam bardziej wygląda i któreś z nich zostanieDla chłopca zgodziliśmy się szybko. Na razie to dla mnie maluch, bobas, kosmita lub truskawka (lub inny owoc który moja apka pokazuje hahah), więc do używania imion jeszcze daleeeeeko.
niezapominajka876

Ja od 3 dni lepiej… trochę mnie to martwiCo do mdlisci, słabości...dziewczyny jeszcze chwilką i będzie dobrze, ja już 1,5tyg funkcjonuje jak przed ciążą, mam energię, działam na pełnych obrotach i zero mdlosciu nie dziś 12+2.
Mi wczoraj lekarz mówił, że mogę brać paracetamol i sinupret, ale tylko w ostateczności i gdy byłoby dużo gorzej, a tak żebym powstrzymała się od leków
Ja 3 dni l4 mam i w sumie teraz mi szkoda, że jeszcze nie idę na stałe. W poniedziałek do pracy, ale u mnie głównie chodzi o kasę, że naprawdę te 3 miesiące zrobią różnicę w moich późniejszych świadczeniach czy na l4 czy potem macierzyński i opiekuńczy
Też się zastanawiam jak ciężko będzie przestawić się po tych 8 latach. Dzieciaki już mocniej samodzielne, a tu nagle będę znów przyspawana do niemowlakaale trochę wiem czego się spodziewać bo drugiego syna urodziłam z 6 letnią różnicą i pamiętam jak to wyglądało, więc pewnie teraz będzie podobnie, więc na pewno muszę tym razem być bardziej wyrozumiała dla siebie i korzystać z pomocy męża i prosić o nią gdy będzie mi potrzebna
Te grupy krwi też mnóstwo się ich narobiłam nawet w szpitalu jak rodziłam na szybko mi robili bo nie przyjęli wyniku ktory przyniosłam
Pamiętam moje dwie pierwsze ciąże z synami. Połowa mniej badań, połowa mniej usg, nawet krzywej cukrowej mi nie robili, prenatalnych też. Więc ciąża z najmłodszym już mnie zaskoczyła pod względem ilości badań, prenatalnych i ilości usg które miałam. Nie powiem fajnie jest częściej widzieć malucha w brzuszku, ale jednak moje dwie pierwsze ciąże były w błogiej nieświadomości i bez stresu, bo jakoś niczym sie nie martwiłam
Też staram się podchodzić bardziej na luzie. Staram się dbać o siebie i na więcej nie mam wpływu. A jakoś nie chcę się zbyt dużo stresować i przejść w miarę przyjemnie tą ciążę. Dlatego nie czytam, nie sprawdzam i nie analizuję i też jestem zielona. O ciązy czytam tylko informacje co w jakim tygodniu się dzieje, jakie objawy mogą być moje, o wyprawce co kto poleca i filmiki o pielęgnacji dziecka, bo pewnie parę rzeczy się zmieniło przez te 8 lat![]()
To podobnie jak u mnie, tez mi pasuje pracować jak najdłużej, nie tylko ze względu na kasę, ale tez dlatego, że zaczęłam 1 lipca nowa pracę
Też nic nie czytam. W 1 ciąży sie bardziej stresowałam, sprawdzałam, ale i tak mysle, że mniej niż dziewczyny teraz, nie bylo czata gpt na szczęście jeszcze
Co do mdlisci, słabości...dziewczyny jeszcze chwilką i będzie dobrze, ja już 1,5tyg funkcjonuje jak przed ciążą, mam energię, działam na pełnych obrotach i zero mdlosciu nie dziś 12+2.
Mam nadzieje, bo ja na 10+ poczułam sie lepiej, a teraz 11+ i znowu mam zjazd
Karo_lina129

U nas jest trochę sprawa skomplikowana dla chłopca, bo mój mąż i jego ojciec mają takie same imiona, jak kocham męża to nie nazwę syna takim samym imieniem XD a on chceChciałam Was jeszcze zapytać czy macie już wybrane imiona?(możemy to też zostawić na grupkę zamkniętą jak chcecie żeby były tajemnicą!)
Mam jakieś przeczucie że chyba będzie syn, może mnie ono myli ale jakoś tak czuję XD
Mari2026
Aktywna w BB

My na razie nie mamy. Ja obstawiam chłopaka, a mąż dziewczynkęChciałam Was jeszcze zapytać czy macie już wybrane imiona?(możemy to też zostawić na grupkę zamkniętą jak chcecie żeby były tajemnicą!)
Mari2026
Aktywna w BB

Dla mnie najgorzej było do 10 tc. Od jakiegos tygodnia jest zdecydowana poprawa,także obyśmy już miały teraz lepszy czas dziewczynyJa od 3 dni lepiej… trochę mnie to martwiale staram się te cieszyć tym że 3 dni nie było rzyganka, tylko mdłości i zmęczenie
reklama

Nelka85

No to twoja jest na bieżąco z obecnymi zaleceniami. Czyli aktualizuje wiedzęNo i znowu jest to samo że każdy lekarz co innego mówi, kilku mi mówiło żeby na spokojnie brać 400, kolejny zmienił mi suple że miałam tam 600, a moja lekarka zmieniła mi teraz na suple gdzie mam 800…

Podziel się: