reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam ;-)
Wiara - temat rzeka a księża to już w ogóle...
Moja rodzina od zawsze jest wierząca i praktykująca, tak też zostałam wychowana i tak staram się wychować moje dzieci :tak: mamy szczęście do księży w mojej parafi. Proboszcz złoty człowiek nie politykuje, w różych sporach pomiędzy naszymi dzielnicami (parafia to 2 dzielnice rybnika) zawsze jest bezstronny, pomaga każdemu kto tego potrzebuje. Wikarzy to samo. Za mojej pamięci ;-) był tylko raz wikary który wyglądał jakby robił wszystko z musu i wiecznie niezadowolony był. W rodzinie mam dwie rozwódki, znajomą bez ślubu kościelnego która teraz się rozwodzi i jest szczerze dopingowana przez proboszcza bo jak to stwierdził nie godzi się żeby mężczyzna podnosił ręke na kobietę.
Ale już w parfi obok jest taki proboszcz że to już legenda wredności i upierdliwości, mocher niemożliwy :no: tam do kościoła bym chyba nie chodziła :no:

a my rezerwujemy wczasy ... mąż zarządził jednak tutaj: Pensjonat Srebrne Tarasy Sarbinowo apartamenty i pokoje nad morzem w Sarbinowie, luksusowe apartamenty Sarbinowo mimo że dość daleko od centrum ale po co mi centrum jak atrakcje dla J. i M. mam na miejscu, łóżeczko turystyczne też i komfort...

spadam do dzieci

reklama
Witam z rańca

Na szczęście temat Kościoła i wiary to sprawa indywidualna... każdy ma swoje zdanie na ten temat... ja podobnie jak Ulanka, staram się szukać odpowiedniego miejsca, jeśli w kościele-budynku urzęduje ksiądz-polityk:tak:

Justynka już wstała i marudzi mi strasznie... za to dzisiaj miałam tylko po jednej pobudce do każdej z dziewczynek... jedną na butelkę i na siusiu...
Przy okazji pochwalę młodszą, bo siusia ładnie na nocniczek... szczególnie po przebudzeniu... obym nie przechwaliła:-p
Marta, zdrówka:-)
Agnieszka, świetny ten pensjonat... dodam do zakładek:tak:

No to zmykam, bo Justka marudzi... Miłego weekendu:tak:

Katik - jestem w identycznej sytuacji i nam ksiądz problemów z chrztem Lenki nie robił, a nawet namawiał do rozwodu kościelnego, bo sytuację M. zna.. Warunek był jeden - chrzestni musieli komunię św. przyjąć i po spowiedzi być. Przykro mi, że na takiego księdza-kretyna musiałaś trafić.
No i właśnie.. jak z tą spowiedzią jest? Piszesz, że Tobie kazali do spowiedzi chodzić, a mi od razu proboszcz mówił, że spowiedź odpada, bo rozgrzeszenia nie dostanę z uwagi na to, że żyję z rozwodnikiem.

dokładnie ja też nie byłam , tak samo byłam świadkową i też mi dali spokój :) Ale świadków olewają i nie muszą sie spowiadać

witam ;-)
Moja rodzina od zawsze jest wierząca i praktykująca, tak też zostałam wychowana i tak staram się wychować moje dzieci :tak: mamy szczęście do księży w mojej parafi. Proboszcz złoty człowiek nie politykuje, w różych sporach pomiędzy naszymi dzielnicami (parafia to 2 dzielnice rybnika) zawsze jest bezstronny, pomaga każdemu kto tego potrzebuje. Wikarzy to samo. Za mojej pamięci ;-) był tylko raz wikary który wyglądał jakby robił wszystko z musu i wiecznie niezadowolony był. W rodzinie mam dwie rozwódki, znajomą bez ślubu kościelnego która teraz się rozwodzi i jest szczerze dopingowana przez proboszcza bo jak to stwierdził nie godzi się żeby mężczyzna podnosił ręke na kobietę.
Ale już w parfi obok jest taki proboszcz że to już legenda wredności i upierdliwości, mocher niemożliwy :no: tam do kościoła bym chyba nie chodziła :no:

a my rezerwujemy wczasy ... mąż zarządził jednak tutaj: Pensjonat Srebrne Tarasy Sarbinowo apartamenty i pokoje nad morzem w Sarbinowie, luksusowe apartamenty Sarbinowo mimo że dość daleko od centrum ale po co mi centrum jak atrakcje dla J. i M. mam na miejscu, łóżeczko turystyczne też i komfort...

spadam do dzieci

A w jakim terminie jedziecie ?
Bo myślę nad jeszcze paroma dniami nad morzem żeby jechać . a okolica w sumie p0odobna dlatego pytam bo my pewnie gąski . Bardzo fajny ten pensjonat , SZymek by miał co robić .

Witamy i witamy i do wieczora-popołudnia. Dzień rozplanowany w całości. Dzisiaj będę paznokcie robić bo te moje to już mnie do szału doprowadzają, pękają i się rozwarstwiają i nic im nie pomaga, a jako że mam znajomą która robi to się umówiłam bo akurat do rodziców do miasta przyjeżdża :)

no to będzie mega poost:-)

Kamisiu 100 lat razem!

Aniez u nas też w lipcu przerwa, przekonuj mamę, zawsze też zostaje jakieś l4 i prywatne przedszkola na godziny, na tydzień np to się opłaca, u nas godzina 10 zł, a wpisowe 250 + czesne 450, ale w sierpniu była 4 dzieci z Jerzykiem więc możesz próbować negocjować cenę:-)

beti ja też Cie za posty podziwiam!

isabela mam nadzieję że jakoś się uda rozwiązać Twój problem z kolanami!

miło że gosieńka sie odzywa, dużo zdrówka dla niej! dzięki kittek za wiadomości!

Heh, wlasnie o w tym najwiekszy jest problem, ze wszyscy przechodza obok tego typu spraw obojetnie, bo przeciez niczego sie nie zdziala.

ja tam wychodzę z załozenia ze szkoda życia na kłótnie, zwłaszcza z debilami:-)

PRZEPRASZAM, ŻE NIE ODPISZE WAM NIC, ale mam jakiegoś mega doła...

sorry za capslock

co się dzieje? trzymaj się!

ktoś będzie miał ochotę np. na wczasy czy wakacje w Krakowie czy gdzieś...
COLOR]

zapraszam:-)

ja wiem, ze to moze niektorym wydac sie nietaktowne. uwazam, ze katolicyzm jest najbardziej uwlaczajaca ludzkiej godnosci religia (nawet bardziej niz islam, ktory w zalozeniach ma jej poszanowanie, ale roznie to z tym bywa). az mnie sieka na mysl o klekaniu przed jakims jelopem i opowiadaniu mu o najintymniejszych szczegolach mojego zycia, po to zeby tylko on sobie przy tym mogl zwalic konia i powiedziec mi ze to ja jestem ta zla. no i w dodatku twierdzi, ze jest uchem i okiem boga, przy rownoczesnym nauczaniu, ze bog jest wszedzie, wszytko widzi i slyszy itp. a tak naprawde cala ta spowiedz sluzy do kontrolowania owieczek i zdobywaniu rozlicznych informacji...

jedni chodzą do spowiedzi a inni do psychologów, ale ksiądz ma tę przewagę, ze psychologa mozna zwolnić z zachowania tajemnicy w postępowaniu karnym a księdza nie

Dlaczego? tylko dlatego, ze pokochalam kogos, komu sie w pierwszym malzenstwie nie powiodlo?
Bo mamy kochajaca sie rodzine

ciesze się ze masz przy sobie takiego dobrego człowieka, najważniejsze jest to, co płynie z serca, a nie z nakazów wiary itp

kiedyś myślałam jak zielona, z czasem trochę wyluzowałam, przestudiowałam cokolwiek naukę społeczną, jak się nad tym głębiej zastanowić to idea jest dobra, przemyslana, problem jest z wykonaniem... nie każdy ksiądz jest z powołania, przepełniony miłościa do człowieka, a tak powinno byc, ale spotkałam też "prawdziwego" księdza w swoim życiu

fajne te zjeżdżalnie i inne wynalazki, uwielbiam:-)

miłedo dnia!

witam ;-)

spadam do dzieci

Mi tez spodobalo sie Sarbinowo po twoim poscie na watku Wronki. My pewnie w lipcu sie wybierzemy.

Ło matko... na temat księży, wiary katolickiej itd. sie nie wypowiem, bo nic mi w temacie nie wiadomo :-D

Noc była udana nadzwyczaj, starszy wczoraj pojechał do dziadków (na własne życzenie dodam), młodszy padł o 19:00 wstał o 8:00 bez wybudzania się, my się wyspaliśmy i nie wiem, co robiliśmy z czasem, jak był tylko Kuba... normalnie z samym B. się nudzimy :-D i cicho tak jakoś w domu... ale już mi tej mojej pchły brakuje :-D

Onka ciesze się bo warto tam pojechać :tak:

A ja wygrałam batalię z J. o strój na balik karnawałowy w przedszkolu. Od tygodnia próbowałam go przekonać że stórj czarnego potwora to nie jest najlepszy pomysł ale ten się tak uparł że ani prośba ani groźbą. I taka zrezygnowana zaciągnęłam go do wypożyczalni strojów mając cichą nadzieję ze jak coś zobaczy to jednak zmieni zdanie no i przymierzyć strój... najpierw wprawił panią w rozpacz bo uparcie chciał czarnego potwora (co dla takich dzieci czarny strój to raczej żadkość u nich) kościotrupa nie chciał, ani żadnych takich... wyjęła stój batmana nie mówiąc co to i J. załapał bo miało to niby kolce i maskę... przymierzyłam było ok to chce się umówić na wypożyczenie a ta mała zaraza zlustrowała hełm rycerski... i mamo ja chce być rycerzem! pytam go co z potworem a on że rycerz i koniec. Pani w panikę bo rycerz brudny do prania przygotowany, ale uspokoiłam ją że potrzebuję stój dopiero na piątek ale w tygodniu z dzieckiem nie dam rady podjechać. Dała przymierzyć i dziecie wybrało stój rycerza :-D jak go odbiore we czawrtek to go przebiore i zrobie foty :-D uffff a już sie bałam że jednak zostanei potówr ;-) :-D

reklama
Witam weekendowo

mam wolną chwilkę, Alicja śpi, moi mężczyźni batmana oglądają, to ja mam czas na bb:-)
Alicja czuję się już lepiej, Igor dochodzi do siebie. Miałam zamiar go dzisiaj do teatru zabrać, ale jeszcze cały czas się waham, bo taki widać, że osłabiony jest po tej jelitówce. Przedstawienie na 16, więc jeszcze mam czas się zastanowić.
Tak się ładnie na dworze zrobiło, więc mam w planie jak Alicja wstanie na spacer się wybrać, bo już przez tą zimę czuje jak gnuśnieje w domu.
Dzisiaj z Młodym albumy przeglądaliśmy (on bardzo lubi) i tak ten czas szybko leci, dopiero on był taki malutki a już chłop taki dorosły.

jestem stanowczo za różnymi wątkami dla morza, gór, jezior, zagranicy i po prostu dla miast bo może ktoś będzie miał ochotę np. na wczasy czy wakacje w Krakowie czy gdzieś...
i nie wiem czy się tak da ale warto by było zrobić jeden główny że się tak wyrażę folder "wakacje" a tam dopiero te podfoldery z poszczególnymi rejonami. Zeby nie szukać w liście tematów gdzie jest to co nas interesuje tylko klikniemy sobie w Wakacje a potem już łatwo znajdziemy to co nas interesuje
bardzo dobry pomysł. Jestem też za podwątkiem o różnych fajnych miejscach w różnych miastach, takich dla dzieci. Tak jak pisałyśmy tutaj o tym miasteczku św. mikołaja czy tym miejscu gdzie Agnieszka była.

Panie Moderatorki ;-), a moze by tak generalnie do archiwum przepiac martwe tematy:
Drogie Kwietniowe Mamy
Domowe sposoby na
Perfekcyjna pani domu
W co sie bawia mamy...

Jest jeszcze watek : Pysznosci dla naszych skarbow, ktory w tej chwili jest uspiony, ale moze ozyje gdy maluszki beda jadly konkretniej, a moze nawet pojawia sie przepisy na party urodzinowe :tak:

zgadzam się. będzie przejrzyście.

Witam sie i zmykam

ide pichcic, bo jutro male party mi sie szykuje, i musze polaczyc menu Dukanowe ze zwyklym.
Do tego jeszcze chalupe trzeba do porzadku doprowadzic, a na odkurzacz, ktory teraz przy raczkujacej Polce chodzi codzien, i na mopa, z ktorym latam 2x dziennie patrzec juz nie moge.
Tyle czasu czekalam by zaczela raczkowac, i przy calym uroczym widoku gdy to robi - juz mam dosyc i moga by zaczac chodzic hehe.

No ale jestesmy na dobrej drodze, bo moja Polinka najslodsza dzis pierwszy raz stanela przy sofie!!!!

przy Igorku też tak sprzątałam, nawet z początku na zmianę z moją mamą na kolanach myłam podłogę, bo mop to za mało. Teraz przy Alicji już mi przeszło;-)

ja to miękka jestem.
No , ale bylam u spowiedzi.... Klęczę, szybko wyrecytowałam, a ksiądz na to " a teraz powoli przeanalizujmy Twoje życie... " I sie zaczęło.... Jak wyglądają Twoje zabawy z przyjaciólmi; czy byłas kiedyś w stanie upojenia alkoholowego; czy byłaś uczciwa w stosunku do swoich klientów... Reszty nie wymienie. Po wyjsciu czułam się jak grzesznica. Tak przypuszczam, że nie doczytał karteczki i myślał, że ja jestem przy spowiedzi przedślubnej:baffled:

gosiek - super, że nocka lepsza

Ciekawe jak przygotowania do nocki poślubnej :-p

:szok::szok:

AMEN

Ja po tym jak poszlam do spowiedzi po slubie, i wyznalam, ze maz jest po rozwodzie, i jestesmy bez koscielnego uslyszalam:
tacy jak Ty tu wstepu nie maja....

I to by bylo na tyle, z mojego chodzenia do kosciola.
Przy nastepnej wizycie w PL bede chciala ochrzcic Polke, i juz sobie wyobrazam jakie beda cyrki.

Kamisiu:

ja nie poszłam do spowiedzi, B też nie, jak chrzciłam Alicję.
nie byłam do spowiedzi od chrzcin Igora. Wtedy jak księdzu powiedziałam, że nie byłam do spowiedzi od roku, czy jakoś tak, dostałam wykład cały, zakończony pytaniem "po co chrzczę dziecko skoro niedaleko pada jabłko od jabłoni?":wściekła/y:
Do kościoła chodzę sporadycznie, dzieci ochrzciłam bo w Boga wierzę, tylko instytucja kościoła mnie dobija, i niestety uważam, że jest bardzo niewielu księży z powołania.

Zielona - zgadzam się z tym co napisałać mimo ochrzczonych dwójki dzieci , choć tak naprawdę czytając Twój post nie potrafiłabym odpowiedzieć na pytanie po co ?
Mój mąż mimo że był ministrantem lat 20 w tej chwili do kościoła nie chodzi , znamy kilku księzy takich naprawdę z powołania ale jednak większość go absolutnie nie ma:no: U mnie w rodzinie jest całkowita tolerancja , tata nie wierzący , ciotka buddystka , jej córka polazła do komunii bo sama chciała i wtedy też była chrzczona miała wybór.
Mam znajomą która córy nie chrzciła ( chłop jest żydem ) i dadzą małej wybór , wiem że ona się wachała co zrobić , czy ochrzcić czy nie , ale uważam że zrobiła super .:tak:
Bo tak jak napisałaś Ci katolicy to notka w statystyce , ludzie po chrzcie , komunii , bierzomowaniu i na tym ich wziązek z religią się kończy .

Katik - co do chrzcin to akurat trafiłaś na kogo trafiłaś , jak wiesz ja jestem w tej samej sytuacji co TY i nikt mi zbędnych pytań nie zadawał , zostałam tylko poinformowana że chrzestni muszą byc po kościelnym i tyle , do tego usłyszałam że fajnie że dziecko do kościła przynoszę i tyle

Chrzestny Igora nie ma kościelnego, przyznaje, że kazałam mu ciutkę nakłamać co by dostał zaświadczenie z parafii, konkretnie poszedł do parafii nie swojej tylko babci i powiedział, że pracuje za granicą. Chciałam, żeby to właśnie on był chrzestnym i tyle.

Witam z rańca

Na szczęście temat Kościoła i wiary to sprawa indywidualna... każdy ma swoje zdanie na ten temat... ja podobnie jak Ulanka, staram się szukać odpowiedniego miejsca, jeśli w kościele-budynku urzęduje ksiądz-polityk:tak:

Justynka już wstała i marudzi mi strasznie... za to dzisiaj miałam tylko po jednej pobudce do każdej z dziewczynek... jedną na butelkę i na siusiu...
Przy okazji pochwalę młodszą, bo siusia ładnie na nocniczek... szczególnie po przebudzeniu... obym nie przechwaliła:-p
Marta, zdrówka:-)
Agnieszka, świetny ten pensjonat... dodam do zakładek:tak:

No to zmykam, bo Justka marudzi... Miłego weekendu:tak:

gratuluję
ja sobie obiecuję, że Alusię będę na nocnik rano sadzać, bo ona zawsze wtedy qpe strzela, ale nie mogę się do wstania zmobilizować:zawstydzona/y:

miłego weekendu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry