reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowki 2015

Ja na skurczach sie totalnie nie znam wiec nie pomoge ;)
Chyba najlepiej zapytaj poloznych.
A jak nocka w spa Doli??

reklama
Hej :)

Karina, oby dzisiejszy dzień szybko zleciał i będziesz miała weekend w środku tygodnia, mam nadzieję, ze w końcu odpoczniesz :-)

Moja ginka i szpital nie zaokrąglają tygodni ciąży, tylko liczą skończone... a jak ostatnio jej mówiłam, że skoro Małgosia taka duża, to dobrze byłoby urodzić ze 2-3 tyg. wcześniej, to powiedziała mi, żeby się nie spieszyć, bo nie każde dziecko jest gotowe przed terminem... Może dzis zmieni zdanie, jak się okaże, że noszę 3 kg kolosa...
Jeszcze gotowa nie jestem, zostało mi do kupienia łóżeczko z materacem, termometr i butelki. Resztę ogarnęłam, przynajmniej jakieś początkowe ilości i będę dokupywać na bieżąco.

Tabasia, tak się mówi, że ciąża to najpiękniejszy okres i niby fizjologiczny stan kobiety, ale szczerze to ja tego nie rozumiem, samo oczekiwanie i radość tak, ale wszystkie dolegliwości, ucisk na narządy, brak tchu, trudności w wykonywaniu codziennych zadań, dla mnie ani to piękne, ani fizjologiczne, tylko obciążające dla organizmu...

Doli, takie skurcze, które się pokazują, ale ich nei czuć, to chyba są od ruchów dziecka, bo ja też widziałam, jak podskakiwało, kiedy mała się ruszała, ale kompletnie nie odczuwałam tego jako skurcz.

Ostatnia edycja:
Miałam teraz jeden taki co rósł - to napinanie się..

Tabasia nawet ok.. Byłam tak zmordowana że po prostu spałam,

Niestety wizja kibelka na "2" mnie przeraża i już czuję skutki :/

Doli znam ten bol. Ja zawsze obkladalam papierem a i tak sie brzydzilam :/

Milia mam nadzieje ze czegos sie dowiesz...

Sa specjalne jednorazowe nakladku na wc. Ja zawsze na narciarza ;). A ostatnio czytalam ze publiczne kible sa bardziej sterylne niz chocby wozki sklepowe. Bo nikt ich lapkami nie obmacuje a tam najwiecej zarazek.

reklama
Do góry