reklama

Kwietniowki 2015

Aga przykro mi :( ale bedzie dobrze!

aneczka oszzzzzz kuźwa.. nieźle.. to teraz wytępić ustrojstwo.. masakra z tymi alergiami miejmy nadzieje, że jej to minie bo to dużo rzeczy któe praktycznie są wszędzie :/

milia moje dziecko dostaje sok rozcieńczony bo i tak mało pije mleka a skądś to picie musi brać, skoro woda jest niezbyt. trudno.

reklama
Wiem, musi być dobrze też sobie to powtarzam cały czas.

Doli a u was dalej tak niechętnie jedzenie idzie ?

Moja to oszalala... Budzi się w nocy po 3- 4 razy, karmie ja i wtedy zasypia. Kurcze a tak ladnie noce przesypiala... :(

Dzięki, Dziewczyny. Poczytałam o gliście, to właściwie może być wszędzie, w piaskownicy na przykład. Większość dzieci nie łapie tego, a jej się akurat trafiło. Teraz dietę rozkminić, a właśnie pszenica wszędzie. nie wiem, jak to w przedszkolu załatwić, będę musiała z dyrektorka pogadać. Chleb mi wczoraj nie wyszedł zupełnie, musze jej na razie kupic wafelki ryżowe (na szczęście lubi) i na razie to, dopóki nie rozkminie jakiegoś zjadliwego przepisu. I jak to zwykle bywa, jak jest diagnoza, to mi się nagle wszystkie objawy zgadzają;-)zobaczymy, jak nam to pójdzie. jak na razie jestem przerażona, bo mnie ciężko na diecie, a jak tu pięciolatce?
Sorki, ze tylko o sobie, ale nakręcona jestem. Jeszcze mam dziś gości, to szykuje coś póki Mały śpi.

Ania dacie rade jakos napewno nie martw się, ja wczoraj też tylko o sobie bo glowy totalnie nie miałam...

Doli ja bym chciala zeby moja lubila kaszki i zupki :)

A propo jak gotujecie coś dla maluchow to z glowy tak czy skads bierzecie przepisy ?

Pat - miała robiony kał na pasożyty, ale nic nie wyszło. ale lekarka sama powiedziała, że często nie wychodzi. w necie poczytałam i tez było, ze wynik jest często negatywnie ujemny. więc co innego prócz biorezonansu zostało? a alergenów chyba nie będę z krwi robić, wszędzie słyszę opinię, że się wszystko pokrywa, to po co ją kłuć i stresować? potrzymamy trochę dietę i zobaczymy, czy z brzuchem będzie lepiej. Już trochę temat przetrawiłam i damy radę:-)
a Ty Aga jak dzisiaj?
Doli - a jak Starszy znosi brak Taty? podrzuć moze jakiś przepis, może mój tez by zjadł. z warzyw dynię chętnie, reszta bóle i męki:-(

U nas dzis byla pobudka o 6. rano tylko po to zeby po wzieciu do Mojego lozka pobawila sie 20 minut i poszla dalej spac ! ;)
W dzien luzik no i o dziwo jak mnie nie bylo wieczorem ( bylam na tych korepetycjach) to podobno nawet ladnie kaszke zjadla :) potem kapiel cycek i spac, ciekawe jak dzis noc...

Jutro pracowity dziecn, trzeba porobic zakupy, kwiaty kupic, obiad zrobic i jeszcze gosci mamy

Doli no wlasnie podrzuc paroma przepisami ;) bo ja to chyba slaba kucharka bo juz brak mi pomyslow :P
A moja tez wybredna jest :)

reklama
Aneczka, a ja myslałam, że Ty jesteś na bezmlecznej i bezglutenowej. Jak dobre przedszkole, to nie powinni robić problemu, można wybrać dietę dla dziecka, ale są i takie, gdzie jest tylko jeden rodzaj menu i np. moja koleżanka musiała sama przygotowywać posiłki dla córki, dopóki przedszkola nie zmieniła, akurat nie tylko z powodu diety, ale raczej wychowawczyń i programu, a przy okazji okazało się, że dla nowego przedszkola dieta bezglutenowa nie jest problemem.
Podrzucam Ci jej bloga, może znajdziesz coś ciekawego dla Was:
AgaMaSmaka - żyj i jedz zdrowo!
Ja na żadnej diecie nie jestem, ale dziś zrobiłam pierwszy raz pyszne placko-kotlety z kaszy jaglanej i zielonego groszku :)

Doli, Małgosia mleka zje chyba każdą ilość... za to słoiczek nadal nie do pokonania, dziś znowu ledwo pół małego zjadła, choć jej smakowało - zupa marchewkowa z ryżem. Jak jej gotuję sama, to zjada podobną ilość, jedynie dynię jak na razie zjadła w ilości mniej więcej całego słoiczka.
No i wczoraj i dziś w końcu znowu wypiła trochę wody, uff... Tylko widzę, że smoczkiem od butelki się bawi i gryzie bardziej niż ssie, jak nie mleko.

Aga, wiadomo, że stres, dl nas stresem jest nawet wizyta/badanie lekarskie, co dopiero ingerencja chirurgiczna... Ale też nie ma się co nakręcać, a do jakiego miasta jeździcie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry