reklama

Kwietniowki 2015

Musze przyznać, ze suszarka elektryczna to cudowny wynalazek. Pierzesz suszysz pierzesz suszysz i koszyk pusty a moj kosz na pranie jest dosłownie koszykiem 40x25cm :-D pranie akurat mam pod kontrola! :laugh2:

Gratuluje wizyt. Klaudia oszczędzaj sie!

Ja mam jutro na 15, moj maz juz w miejscu drepcze z niecierpliwości i mi pisze, ze sie nie moze doczekać.

Tesciowa jutro wysyłam z mała zeby kinderpass zrobic, dzis byłyśmy zdjecie zrobic :-D akurat nam sie terminy zbiegły, lekarz na 15 a urząd na15.30 a maz koniecznie, ze ze mną idzie takze zrywa sie z pracy :-D

reklama
Dziewczyny Wasze Bobaski też mają często czkawke? U mnie tylko ten z prawej strony ma czkawki ale po kilka razy dziennie
:-p
Dzisiaj mam wizyte na NFZ i nie wiem czy zrobią mi usg, a tak bardzo bym chciała

cześć kobietki :-Dna razie napiszę o sobie, a za chwilkę nadrobię zaległości w czytaniu, bo znowu bez internetu byłam:wściekła/y:
Po wczorajszej wizycie jestem mega szczęśliwa. Synuś waży 417g, a od główki do pupy ma 16,54 cm, więc już kawał chłopa :tak: wszystko jest ok. Szyjka zamknięta. Stawianie się macicy nie stanowi żadnego zagrożenia porodem przedwczesnym.
Dostałam płytkę z pięknym nagraniem usg naszego synka ;-) niestety nie wiem, czy mam zrobić test obciążenia glukozą bo byłam tak uradowana, że zapomniałam zapytać, a pani doktor nic nie mówiła.... chyba dzisiaj do niej zadzwonię i się zapytam.

a dziś od rana jestem podłamana. Moja kuzynka wczoraj ok. 19.30 urodziła córeczkę, a już dziś mała trafiła do Poznania do kliniki bo się okazało, że ma poważną wadę serca... :-( to masakra jakaś, że taki konował nie potrafił tego stwierdzić na usg. Najlepsze jest to, że męczyli ją z naturalnym porodem, a w końcu zrobili jej cesarkę (jej lekarz prowadzący), a kiedy już mała się urodziła to cham nie przyszedł nawet powiedzieć co się dzieje, tylko przysłał pielęgniarkę, żeby poinformowała rodziców co i jak!!! A dopiero co wrócił po tym jak był na dwa lata zawieszony w wykonywaniu zawodu (kiedyś umarło przez niego dziecko, bo też coś spieprzył):-( cały czas siedzę jak na szpilkach i czekam na informację czy Malutka jest już po operacji czy jeszcze ją badają. Takie maleństwo kochana a już musi cierpieć :-(

Doli ja tez często czuje maluszka nisko. Na ostatnim USG siedział głową w dół jkby się di porodu szykował :p maluchy maja jeszcze dużo miejsca wiec się wierca :) ważne ze go czujesz :)

czy któraś z Was kwietniowe mamusie miałyście wysokie stężenie glukozy po tescie obciążenia?

miały i nie wiadomo czy teraz tez nie beda miały. We wtorek bede wiedzieć na pewno.
Skierowanie od gina do diabetologa weź. I sie nie stresuj - przynajmniej nie przytyjesz duzo a dieta cukrzycowa nie jest taka zła :)
Jakie masz wyniki?? bo moze nie masz cukrzycy tylko nietolerancje??

musli z cukrzyca da sie zyc nie martw sie
ja mam juz 3 raz cukrzyce ciazowa - do tej pory po ciazy wszystko przechodzilo :)
te kilka miesiecy bedziesz na dietce i luz - wierz mi nie jest taka straszna :) a i ma wiele plusow bo nie ma duzo kilogramow na plusie wtedy :)
idz do diabetologa i ci wytlumaczy wszystko co i jak :) bedzie dobrze

dokładnie po ciazy też mi przeszło. Ale test obciazenia glukoza w 2 msc po musiałam robic....

no wlasnie ja nie moge lacznikiem zrobic bo mam piec nad pralka :( a na drugiego klamota nie mam miejsca :(

ja zaplanowałam sobie na samym poczatku ze bede miała. i ze bedzia na pralce stała.
a ze teraz niespodziewanie kasa sie pojawiła to kupuje sobie na mikołaja :)
A kto bogatemu zabroni :P

Musze przyznać, ze suszarka elektryczna to cudowny wynalazek. Pierzesz suszysz pierzesz suszysz i koszyk pusty a moj kosz na pranie jest dosłownie koszykiem 40x25cm :-D pranie akurat mam pod kontrola! :laugh2:
:-D

o ja tez mam pod kontrolą - inaczej by mnie zasypało calkiem :) piore co 2 dni - wieszam, sciagam i nastawiam kolejne :) teraz mi sie okres po prostu skróci ze kosz opróżnie w max 2 dni :)

Dziewczyny Wasze Bobaski też mają często czkawke? U mnie tylko ten z prawej strony ma czkawki ale po kilka razy dziennie
:-p
mója nie ma. Ale Tyska tez nie miała. I jako dziecie juz 2,5 letnie tez nie ma - moze raz jej sie zdazyło

A co do pecha.... wyszłam z badnia glukozy i okzało sie ze mam kapcia na 2 przednich kołach... ja sie chyba połoze pod kołderka i do konca tygodnia nie bede wychodzić z domu...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry