reklama

Kwietniowki 2015

Wybaczcie dziewczynki, Myla...ja wchodzę tylko na ten i ogólny, mam tyle okienek na kom pootwieranych, ze bym nie wyrobiła z kolejnymi! :zawstydzona/y:

Ja widzę, ze to stare rozstępy bo z lewej strony miałam dwa a z prawej kilkanaście i sie robią ciemne..boje sie tylko, ze sie rozejdą tak, ze beda blizny..w koncu jeszcze 4 miesiące..:szok:

reklama
Aylin widze ze Ty tez masz termin na 9-tego :)

Babydust nie jestes dziwna. Ja balsamow uzywam raz na ruski rok. Tylko ze u mnie to lenistwo bierze gore a pozniej to ze sie kleje i zanim wyschne to 5 minut minie... do tego mi zawsze zimno jak wychodze po prysznicu.
Gratuluje "cukrow". Ladnie sie pilnujesz :)

Magdalena uwazaj na siebie. Jelitowka w ciazy to koszmar.

Lei mi na razie nic nie wychodzi. W pierwszej ciazy przy +18kg tez zero. A smarowalam sie jak sobie przypomnialam. Teraz tez tak robie. Zobaczymy jak bedzie tym razem bo juz 7 na plusie...

Ile razy w pl pobieraja krew jak robia badanie na glukoze? U nas 3 razy (w szpitalu). Ale jak chodzilam do rodzinnego to mialam 2 razy tylko na czczo i po 2h.

Ja na glukoze ide 6 stycznia. Tu po 30 roku zycia dopiero obowiazkowa. Podobno jakas dobra pomaranczowa ;)

Z kupowaniem ubranek nie mam problemu bo nie mam czasu. Nawet o tym nie mysle. Po nowym roku powyciagam pudla z ciuszkami po synku i na pewno cos uniwersalnego sie znajdzie :)

Kocyki... no kupie moze jeden. Reszta po mlodym.

Butelek to mialam po kokarde. Ciagle jakies kupowalam i testowala. A to avent,tt,dr.brown... nie mam ulubionych. Teraz bede sie raczej za szklanymi chyba rozgladac.

Nasze przeddzkole to koszt 750...ale euro :/ przy dwojce 1300... ja musze wrocic do pracy,m tez sie nie zwolni,babcia daleko... musimy to jakos poukladac. Opiekunki odpadaja. Zle doswiadczenia.

Pat wspolczuje remontu. U nas jeszcze nie wszystko zrobione :( musimy pomalowac 2 pokoje,spizarnie i schody... teraz sie za to nie bierzemy bo farba do schodow za bardzo smierdzi. I wszystko takie niedokonczone...

Sataga duza corcia :)

Myla usmialam sie z nocnym jedzeniem banana i slepa cukrzyca :)) dobre!!!!

Ok. Na razie tyle ;)

Jeeeej dobrze ze skopiowalam przed wyslaniem bo by mi wcielo :/

wrrrrrrrrrrrrrrrrr................ zamieniam się powoli w dojną krowę. Miałam nadzieję, że w tej ciąży będę miała trochę dłużej spokój a tu już zaczyna cieknąć wieczorami...
no i oczywiście zaczyna się mój ciążowy koszmar- zgaga. Za pierwszym razem trzymała mnie do samego porodu...
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kilo! a że jestem niska to wyglądałam jak wielka armatnia kula. Łatwiej mnie było przeskoczyć niż obejść. W tej chwili jestem chyba na zero biorąc pod uwagę stratę kilku kg na początku. Tyję równo kilo co miesiąc.

Tabasia mi teraz też robili tylko na czczo i po 2 godzinach.

Ostatnia edycja:
Babydust to jest szansa ze zmieszcze się w 15 na całości jak się wezme rygorystycznie? Ale tak bardzo się trzymalas diety?

Tabasia no w końcu. Juz chciałam z biczem cie szukać.

Ja właśnie zjadlam nocnego banana ;)

Kurcze to mój problem ze przed snem robię sie mega głodna!!!!

Tabasia ja tak jak ty z tym smarowaniem jak mi sie przypomni, w ogole to tak ma nakupie kremow do twarzy do rak do ciala a pozniej stoja po rok albo wiecej.:no:
Drogie to przedszkole masz, a nie ma jakiegos panstwowego? albo to panstwowe takie drogie?:szok:

Dobranoc dziwczynki, milej nocy.

Kuklaki hahaha jakbym o sobie czytala z kremami :)) jedynie do twarzy uzywam systematycznie choc pod oczy juz nie.
U nas takie zasady sa z przedszkolami. A ceny uzaleznione od okolicy. Na wsi caly etat kosztuje polowe mniej
A my w miescie to dlatego tak drogo. Juz mam dosc tych przedszkolnych wydatkow ale dzieki temu mlody biegle nawija w dwoch jezykach. Zawsze sobie tlumacze ze to etap przejsciowy ;)

Myla z biczem? Mrrrrrrr...... :D
Ja wlssnie dotarlam do domu moze tez sie skusze na nocnego banana a nawet dwa :P

Nadrabiam was juz 2.5 h Jakos sie nazbieralo.odpisze tylko na to co zapamirtalam bo duzo tego byloo:)
Gniazdka- moje ulubione. Za innymi slodkimi typu paczek drozdzowka nie przepadam. Na szezescie najlepsze sa w lublinie a te u mnie srednie wiec sie nie obzeram czesto.
Butelek mialam 2 male i 1 duza i to za duzo. Mlody tylko cycek. Herbaty nawet z butelki nie chcial.

Kocykow - dwa. Jeden cieniutki drugi sredni. Potem dostalam taki gruby i wystarczylo. Mata na podlge , dwa rozki tez niepotrzebne bo nie bylo mowy zeby go zwiazac. To ma po mamie ja w spiworze nie wytrzymuje 5 min. Kiedys na pielgrzymce w lesie pod chmurka spalam jak pod koldra.
Zlobek - u mnie nie ma panstwowego. A prywatmy dopiero ze dwa lata temu otworzyli. Starszym opiekowala sie tesciowa ale wracalam do pracy jak mial 7 msc. Nianki nie dalam rady znalezc. Tylko ze ona 110 km od nas i od pon do piatku z nami. Teraz chyba oddam do prywatnego a do pracy wroce jak bedzie mial 1,5 roku.2 msc wychowawczego bo bez sensu wracac do szkoly w maju jak sie caly rok nie uczylo no i potem wakacje.

Trzecia noc nieprzespana syn mi sie rozchorowal. Panstwowo wezystko ok. Goraczka, bol glowy gardla kosci. Poszlismy prywatnie angina. Antybiotyk az na 9 dni. W samej aptece zostawilam prawie 200 zl. Terax sobie oboje lezymy:) mam nadzieje ze usnie jeszcze tej nocy.

A ja spac znowu nie moge a musze wstac o 5:30 :p

Marlea zdrówka dla synka :)
200 zł to duzo...., u nas w Niemczech nic sie nie płaci dla dzieci , wszystkie lekarstwa sa darmowe :) , ja to bardzo doceniam , wiem ze w Polsce bym nie przeżyła z Emily .. Podziwiam rodziców co tak muszą sami walczyć i placic ...

Mnie tez zgaga meczy i obudziła ..., mleka sie napiłam i jakos idzie :)

reklama
Karina racja, z tymi lekami to ogromna ulga, szczegolnie jak sie ma chore dziecko. Ja narazie tylko na czopki brałam recepty i krople do nosa i na kolki bo odpukać malutka zdrowa..

Wlasnie sie obudziłam bo mnie maz całował i głaskał po głowie, co go wzięło :-D i juz mi sie spać odechciało ;-)

Tak sie tylko zastanawiam czy gin usg mi zrobi czy moze jakis wymaz, no sama nie wiem. Tak w ogole to cieszę sie, ze mam tak blisko! :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry