• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

AniaK witaj!
Tabasia, no jako dalam rade, ale ciezko bylo. chociaz jak by juz te mdlosci zostaly tak jak sa to i tak bedzie dobrze. ale obawiam sie, ze bedzie gorzej.
co do brzucha, to ja poki co mam plaski. ale pamietam, ze na styczniowkach u mnie byla jedna dziewczyna, ktorej odrazu brzuch wywalilo i w 4tym miesiacu wygladala jak by byla w 8. niesamowite serio!

reklama
Hej dziewczyny,
tutaj mama z UK, termin na 14.04. Mam juz 16 miesiecznego synka.
Czuje sie dobrze, troche zmeczenie I czeste sikanie to narazie wszystkie dolegliwosci. Pozdrawiam

oj z ta aspiryna to chyba trzeba sprawdzic, bo cos mi si ekojarzy ze jednak nie wolno.
W mojej drugiej ciąży ginekolog przepisał mi aspirynę i codzienne brałam jedną tabletkę przez kilka miesięcy.

Ps... Doleciałam żywa :)
Było mi bardzo nie dobrze, ale zjadłam dwie muffinki, jabłko, a potem kupiłam gorącą czekoladę i snickers'a ;)
Na lotnisku zjadłam dużą kanapkę.
Chciałam przemycić trzy soczki w kartonach 200 ml, ale nie dało rady - wypiłam przed bramką - specjalnie mnie cofnęli, skoro chciałam je wypić.
Powiedziałam o ciąży i przeszłam obok bramki :)
Miałam cykora, bo bagaż może być do 10 kg, a mój był na bank cięższy....
Zważyłam go po powrocie... 13,1 kg ;)
Ale przeszłam bez problemu :)

Rano zrobiłam drugi test ciążowy...i wyszedł znów negatywny. Nie kumam tego :/

Dzieci też już są ze mną :)

Ostatnia edycja:
Dzień Doberek :-)
Witam serdecznie Nowe Mamusie :-)
Ja jestem w stresie remontowym, jeszcze do końca tego tygodnia. Czuje sie ok, wczoraj jak mała przekrecalam to mnie cos ukulo, troche sie wystraszyłam... Ale pozniej nic nie było. Musze uważać , ale cieżko z chorym dzieckiem :-(. Dobrze ze teściowa u nas jest , bez niej to byśmy zginęli.
Życzę wszystkim udanego dnia :-)

Witam Was Dziewczyny,
Obserwuję Wasze wpisy od 2 dni i postanawiam dołączyć. :-) Póki co wykonałam dwa testy - wynik pozytywny. Nastrój? Jestem przerażona bo to moja pierwsza ciąża i jak łatwo się domyśleć raczej niezaplanowana. Według kalkulatora termin wypada 9.04.2015.

Serdecznie pozdrawiam!

Anulka 90 zobaczymy wlasnie musze szukac dobrej lekarki jak narazie i tak mam wolne do 26 sierpnia
Amisia hehe dzieki duphaston mam juz zalatwiony ;) a Ty skad jestes?
Mila ja mialam z corka problemy z pecherzem a do tego doszla kolka nerkowa :/ bylam na lekach ina podtrzymaniu ale do 5 mc potem mala przygniotla nerki i kolka pokazala sie dopiero po porodzie. U mnie w zlobku nie ma takiej opcji zebym nie dzwigala jestem w grupie gdzie jest 25 dzieci od 6 miesiaca do 1, 5 roku i nie ma opcji zebym pampersa nie zmienila czy dzwigala na przewijak czy dolozeczka u mnie lekko nie ma nie pracuja same mlode jest starsza pani ktora raz wyrazila swoje zdanie na ten temat ze ciaza tonie choroba ale pewnych rzeczy nie rozumie . Jesli chodzi o higiene ja caly czas myje rece po kazdym dziecku robie to odruchowo. W tamtym roku jak zaszlam 2 raz w ciaze nie wiedzialam o tym bookres pojawil sie normalnie dopiero jak poronilam samoistniew wannie to wtedy dotarlo ze jednak bylam w ciazy...w 7 tc... minelo pol roku jak zaszlam w 3 ciaze oczywiscie za pomoca lekarki i tabletek anty bo nie wystepowala owulacja to podczas badan wyszlo ze w niedalekim czasie bylam chora na rozyczke :/ lekarz mi tlumaczyl ze to moglo byc przyczyna. Strata kolejnej ciazy nie wyjasniona dziecku serce stanelo i na tym koniec robione badania mialam na zespol antyfosfolipidowy wyniki ok tarczyca ok. Jedynie nerki mnie strasznie bolaly. Teraz musze troszke postawic na swoim i bede sie domagac od lekarza wszystkiego ...
Aniak witaj :) tez mialam bladziocha ;)
Ann90 witaj ;)
Tabasia ja wlasnie wczesniej pisalam tez ze mnie wybuliloale dzis rano to przegiecie ;/ nie ukryje tej ciazy przed rodzicami nawet a mieszkaja osiedle obok a narazie nie chcialam gadac. Nie wiem czy woda mi sie znowu w organizmie nie zbiera :/
Ramaluja jak to negatywny? A ile Ci sie okres spoznia?
Karina podziwiamCie bardzo
Wiecie co wczoraj musialam wziac nospe tak mnie brzuch rozbolal :/

10 dni i, do dziś... temperatura była podwyższona...
Boję się, że lot samolotem zaszkodził ;(
Wzięłam No-spę teraz, ale... temperatura obniżona bardzo mnie martwi :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry