Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Mnie to się marzy, żeby mój bąbel lubił chustę, bo wtedy łatwiej byłoby coś zrobić w domku... ale niestety - jak go włożyliśmy, to był wrzask niemiłosierny :O nie lubi leżeć w pozycji rogala![]()
No to ja mam złote dziecko, bo jak ulewa, to zazwyczaj na mnie albo na pieluszkę, a że mam dziewczynkę, to przesikuje czasem tylko w nocy, no ale jak mama od 21 do 9 trzyma w jednej pieluszce :-) Odkąd na noc ubieram pajaca, a w dzień bardziej "dorosłe" ciuszki to bodziaki mam spoko na dwa dni :-) Ale rozumiem cię doskonale, bo brak ciuszków przerabiałam w szpitalu po narkozie jak mi wymiotowała.Oj zdążył założyć, a czasem się zdarzało szafkę do końca opróżnić i czekał w ostatnim bodziaku, aż inne wyschną. Krzyś bardzo dużo ulewa, zdarzało mu się czasem przesikać, czasem jakaś kupa z pieluchy ucieknie, no i z tego wychodzi przebieranie kilka razy dziennie. Pewnie mogłabym mieć mniej tych ciuszków, ale wtedy chyba musiałabym je prać i prasować codziennie.
Ligotka kurcze tak się tłumaczysz, jakbym cię strofowała. Całe szczęście tak tego nie odebrałaśEwitko Te rajstopki to u mnie, z tym ze u nas wczoraj nie bylo az tak cieplo 15 stopni, a my w parku wsrod drzew... ale masz racje lepiej grubiej na gorze a nozki przykryc wiec dzis sie poprawie
choć ja poniekąd belfer jestem, więc mogę mieć takie zapędy
Ale od zawsze mówiono mi, że na chwiejną pogodę lepiej ubrać koszulę z krótkim rękawkiem i kamizelkę niż samą koszulę z długim rękawem, bo kończyny szybko reagują na zmiany temp i zapobiegają przegrzaniu, a przy chłodniejszym powiewie piersi chronią przez zmarznieciem.Gosiu u nas też dzisiaj hustawka pogodowa, o 10 - 10st, o 15 - 18st. Wiatr przeganiał chmury i raz świeciło słońce i cieplutko a po chwili chmura i chłodno. Jak wychodziłam na spacerek było 15st ubrałam małą dość lekko w sweterek (sama byłam w swetrze) bo słońce zaczęło wychodzić i przykryłam kocykiem, który po 20 min zabrałam bo się zrobiło ciepło.Byłam drugi raz na spacerze, założyłam tę wcześniejszą kurteczkę. I dobrze zrobiłam, bo u nas wcale nie jest tak ciepło, pogoda fakt piękna, niebo czyste słonko świeci, ale wiatr chłodny. Nawet zimniej jest niż wczoraj. Mały sobie śpi teraz, spacer też przespał.
Co z tymi naszymi dziećmi? Ja też dzisiaj po raz pierwszy musiałam swoje wziąć na ręce na spacerze. Najpierw puszczała mi smrodliwe bąki, a potem zrobiła się głodna a ja chciałam już dojechać do domu. Ogólnie coś ostatnio mamy kłopot ze zrobieniem kupki, smrodliwymi bąkami i mega bekami (odbiciami). Takie bąble powietrza jej wychodzą z brzuszka, że sie w głowie nie mieści. Płaczliwa może też być po wczorajszym szczepieniu, a na tę kupkę to chyba musze zacząć spróbować podać herbatkę Hippa.ja też dziś miałam wózkowe darcie - pierwszy raz !!! musiałam małą wziąć na ręce bo się zanosiła - na 100% albo za ciepło albo za zimno- w co wątpie - albo słońce ją raziło - mimo parasolkiokropność!!!
a w ciągu dnia spał godzinę na spacerze, bo dziś też jakoś w wózku był długo ożywiony i potem w domku może w sumie drugą godzinę... 11 godzin aktywności... a wszyscy mi mówią, że niemożliwe, bo niemowlę to właściwie je i śpi... nawet mąż się ostatnio spytał, czy on w ogóle nie śpi w dzień...