reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja na zabawki mam taki kosz z Ikei:
1601902972

Niestety już pełny i zastanawiam się nad drugim ;)

A jeśli chodzi o leki na ból głowy to nie tylko paracetamol można podczas karmienia. Ostatnio wkleiłam linka w linkowni na ten temat.
Migreny współczuję, bo przerabiałam ten temat po pigułkach antykoncepcyjnych. Mi nic nie pomagało - jedynie leżenie bez ruchu w ciemnym pokoju i czekanie, aż przejdzie. Do tego miałam migreny z tzw. aurą, czyli miałam zaburzenia widzenia przez kilkadziesiąt minut przed każdym atakiem.

reklama
ja również współczuję migren, sama nie wiem co to jest ból głowy, bo nigdy nie miałam (nie liczę zakucia trwającego 5 sekund) - za to moja mama miewa migreny i wtedy cały dzień jej "nie ma" leży w łóżku i praktycznie przez cały dzień nic nie je, dopiero następnego dnia na nowo "ożywa"

Ja zostałam sama na weekend. Miałam dziś jechać z mamą (która miała po nas przyjechać) na zakupy, ale oznajmiła mi wczoraj wieczorem że Gabryś (syn mojego brata 2 letni) ma przyjechać więc ona nie przyjedzie do mnie. A miałam z nią wrócić na wieś. Mąż o 2 w nocy wyjechał na jezioro na ryby a nam przyjdzie czekać do jutra żeby się z kimś zobaczyć. Normalnie koszmar. A w poniedziałek do szpitala z Olą.
Mała teraz drzemie. Jak się obudzi to spróbuje dać marchewkę (będzie głodna to może lepiej dziś pójdzie) a potem bierzemy pieska i idziemy we trzy ma spacer.
Miałam nadzieję że dziś się wyśpię ale Ola jak na złość przed 6 już nie spała więc i ja również.

Spokojnego dnia i udanego weekendu dziewczyny

jtaudul jak dobrze, że jest Oleńka. Ja w takich samotnych chwilach sobie myśle własnie, że super że mam Majunie :)) Ona i tak jest dla mnie najwazniejsza.
powodzenia w szpitalu!!!

ja az tak masakrycznych migren nie mam , ale upierdliwy ból glowy który przechodzi wlasnie raz po amolu, raz po kawie z cynamonem, raz po prysznicu a raz tak po prostu. Ale zwykle trwa kilka dni. Minimum 2.

Jednak kolo 15 jade na wioche do tesciowej bo poczekam na tego mojego ksiecia męza:))) Pojedziemy razem.

Miłego weekendu

nasia ja tak samo migrenowa - a ból to moje drugie imię ;-) - a serio- na migrene dobra PEPSI :tak:...albo AMOL

Zawsze pomaga mi podwójna dawka ibuprofenu, mocna kawa albo pepsi właśnie. Teraz niestety z racji karmienia wszystko odpada. Pozostał mi paracetamol, który prawie nie działa niestety.

A my na nogach już od 6.30. Igor tak rano "śpiewa", że muszę się z nim zamykać w pokoju, żeby reszta domowników mogła nieco dłużej pospać. Nauczył sie piszczeć i teraz daje popisy. Mamy jechać na basen ale chyba jeszcze poczekam. Mam obawy i stres. A wyczytałam, że to najpierw mama ma być gotowa a potem dziecko:-)
Życze miłego dnia

Zawsze pomaga mi podwójna dawka ibuprofenu, mocna kawa albo pepsi właśnie. Teraz niestety z racji karmienia wszystko odpada. Pozostał mi paracetamol, który prawie nie działa niestety.

A my na nogach już od 6.30. Igor tak rano "śpiewa", że muszę się z nim zamykać w pokoju, żeby reszta domowników mogła nieco dłużej pospać. Nauczył sie piszczeć i teraz daje popisy. Mamy jechać na basen ale chyba jeszcze poczekam. Mam obawy i stres. A wyczytałam, że to najpierw mama ma być gotowa a potem dziecko:-)
Życze miłego dnia

Ibuprofen jest dozwolony podczas karmienia piersią Komitet Upowszechniania Karmienia Piersi - Forum :: Zobacz temat - ibuprom

DorissŁ masz rację w takich chwilach człowiek cieszy się że ma przy sobie takie Szczęście :)

No i Ola zjadła marcheweczki odrobinkę - dosłownie jedną łyżeczkę i to nie wiem w ilu turach.
Na spacerku byłyśmy prawie 1,5 godz. Gorąco już po 10 było.
Mała pospała od 11.30 godzinkę więc miałam czas na małe porządki. Szczególnie wzięłam się w końcu za legowisko psa. Pierze się a mała teraz w łóżeczku rozmawia z kumplami z karuzeli :)
Muszę coś zjeść na obiad ale nie mam weny. Robić mi się nie chce, a jeść trzeba. Po drugiej stronie ulicy mam bar szybkiej obsługi i dają dobre jedzonko, ale pewnie kolejka ogromna więc z małą nie chce mi się tak siedzieć.
Może coś na szybko zrobię.

papa

reklama
witamy sie i my:) wlasnie spedzamy sobie czas na ogrodzie na kocyku pod parasolem jest cieplutko i slonecznie :)
Nocka uplynela nam elegancko pierwszy rz tak dlugo niunia spala bo az do 5.30 i pozniej do 8 wiec pospalismy ladnie :) Teraz mala szaleje na kocyku i krzyczy w niebo glosy :-)
milego dnia :-)

Do góry