Monia firanka jest piękna :-) zazdroszczę talentu i motywacji
Co do spania dziewczynki to jest tak, że nie wskazane jest spanie na wznak, gdyż dzidzia leżąc uciska nasze narządy i stąd te duszności niestety

A z kolei spanie na prawym boku powoduje ucisk na żyłę główną, która odpowiada za dotlenianie zarówno całego naszego organizmu jak i bobaska

Więc najbezpieczniej i najzdrowiej jest spać na lewym boczku gdyż owa żyła jest odciążana

\
Nie martwcie się, że nie możecie spać w wygodnej pozycji...jeszcze troszkę musimy się przemęczyć

ja także nijak nie mogę spać, gdyż leżąc na plecach nie mogę oddychać a na który bok bym sie nie przekręciłą to zawsze któryś z synków da znać, że on tam jest i że nie jest mu szczególnie wygodnie z bratem na plecach ;-) Więc albo śpię na plecach, ale z dużą ilością poduszek pod głową i plecami albo połowicznie ( tak to nazywam...) częściowo na lewym boczku a częściowo na plecach podkładając sobie moją poduszkę dla ciężarnych za plecy , by nie stracić równowagi oraz między uda
A co do przeziębienia to nie pomogę, gdyż póki co nic mnie nie tknęło. Ale codziennie pijam herbatę z miodem, cytryną i sokiem malinowym i wciągam czosnek, więc może to też korzystnie wpływa.
Ale się rozpisałam.....więc musimy teraz odpocząć

Synki wypychają mi brzucholka w każdą możliwą stronę. Mówię Wam jak to fantastycznie wygląda - brzuszek przybiera różne kształty: trójkąta, owala albo serca....
Bużka:-)