reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja mam taką wkładaną do wózka i one są krótsze. Młodemu jest lepiej tak jak teraz, zresztą kiedyś robiłam zdjęcie młodego w wózku to widać jak to wygląda, ale tam chyba jeszcze w gondoli jest.

No my 3 to od marca używamy, teraz liczę, że jeszcze z miesiąc po używamy, to zależy jak młody będzie przybierał, bo jak dobije do 8 kg to chyba ciasnawe będą. Teraz waży pewnie koło 7kg.

Może dlatego Isław ma full miejsca, bo poduszek nie używa ;) Niech go tylko spróbuję na jakiejś położyć (czasem u siebie na łóżku na moment) to od razu jest wściek, że za miękko. Idealna dla niego pod względem miękkości jest podłoga ;)

My pieluch trójek też używamy od marca, bo dwójki już po miesiącu były za ciasne. Myślę, że trójek jeszcze trochę poużywamy, bo teraz dzieciarnia już nie będzie tak pędzić z wagą. Ja stawiam na jeszcze jakieś 2 miesiące w trójkach. No, ale to zobaczymy. Ja mam zapas na jakieś 1,5 miesiąca ;)

reklama
Jak poduszkę wyjęłam to też jakoś mało miejsca miał. Mój lubi na poduszce, bez poduszki też w zasadzie.

Ja mam nadzieję na dłuższe użycie 3, bo im większy rozmiar tym mniej pieluch.

A w ogóle to ostatnio kupiłam rampersa, 68 cm i qrde jest za mały, jakieś małe te 68, bo inne to jeszcze przyduże są.

hej, rzadko zaglądam bo nie mam czasu wszystkiego czytać. Mala miala rocznice poczęcia 29ego :)
My juz od jakiegoś czasu używamy pieluszki 3jki :) . Dalej na cycu, ..jak na razie nie było żadnego kryzysu.
Nawet udaje mi sie wieczorem odciągnąć mala porcyjkę Doriankowi na rano. Ostatnio tez chciał cyca ale później mu przeszło.. i dobrze bo juz chyba za duży na to:) . A Mille zamierzam karmić do 2 lat jeśli sie uda. Dzień dziecka u nas taki skromny, byla tylko jedna babcia a pogoda niepewna wiec siedzieliśmy w domku. Milla bardzo fajnie sie śmieje od łaskotek i jak robię takie głośne "pyyyk" :-D
Zagapiłam sie a juz chyba czas na drugie szczepienie. Dorianek juz bardzo dużo mowi :) co chwile mnie zaskakuje. Ma niesamowita pamięć. Ma mnóstwo autek i zabawek i pamięta od kogo każde dostał. Układa sobie autka w rządku i liczy :) ...kupe radosci z nimi..
i kupe kupy :-D.. a ja jeszcze miewam ciężko ale juz coraz lepiej sobie radze.

pozdrawiam!!!

.. co to jest rampers?

o kurcze ale późno.. uciekam spac..

Ostatnia edycja:
witam z ranka :)
od wieczora do rana przeszło u nas mnóstwo burz, co chwila albo grzmiało, albo lało
my pampersimy się w 3-kach od jakiegos półtora miesiaca, 2-ki były za krótkie, bo Lenka jest długa a chudziutka w pasie
wczoraj byłyśmy na wazeniu, no i przybrała 350 g w 2 tygodnie, nie wiem czy to dużo, ale dobrze że przybyła, to chyba ten kleik dodawany na noc do mleczka :)
dzisiaj mam rozmowę z potencjalną niania, mam nadzieję że się dogadamy, bo już mam dosć szukania, nie jest prosta sprawa znaleźć kogoś odpowiedzialnego do maluszka, żeby można było zaufać

Dzien dobry :) Wpadam na chwile i spadam do szkarba, nauczyla sie od wczoraj siegac po zabawki wiec wokol niej stawiam kilka zabawek i mam chwile dopoki wszystkich nie porozrzuca gdzies dalej... ;)
My mamy problem bo mala ma okragly brzuszek i pampersy zapinam juz na samych koncowkach. Dlatego jak sie skoncza to kupie chyba 4.
Odnosnie spacerkow to my tylko w gondoli, spacerowka bedzie jak zacznie siedziec bo ona ma pozycje tylko polezaca poza tym nie chce malej zapinac w pasy, no a w foteliku nie lubi. Moge w gondolce podniesc oparcie do polezenia ale wydaje mi sie ze to za wczesnie i nie pokazuje jej na razie tej opcji bo a noz sie jej spodoba ;))
MIlego dnia u nas ma byc burzuowo caly tydzien...
I juz wszystkie zabawki porozrzucane ;)

Witamy sie i my :-) nocka minela spokojnie jak zawsze :-) lecz teraz juz mala nie spi od wpoldo 6. bujam ja w bujaczku mam nadzieje ze zasnie bo musze isc wlosy umyc ;/
Dzisiaj mamy USG bioderek trzymajcie kochane kciuki zeby wszysttko bylo dobrze.
Milego dnia dziewczyny :-)

.. co to jest rampers?

Rampers to pajac letni :)
Np. taki:
4852d1237731890-h-m-kiedy-wyprzedaze-rampers.jpg

Odnosnie spacerkow to my tylko w gondoli, spacerowka bedzie jak zacznie siedziec bo ona ma pozycje tylko polezaca poza tym nie chce malej zapinac w pasy, no a w foteliku nie lubi. Moge w gondolce podniesc oparcie do polezenia ale wydaje mi sie ze to za wczesnie i nie pokazuje jej na razie tej opcji bo a noz sie jej spodoba ;))
MIlego dnia u nas ma byc burzuowo caly tydzien...
I juz wszystkie zabawki porozrzucane ;)

Ja czytałam, że wózek na spacerówkę powinno się zmienić jeśli dziecko próbuje samo siadać w gondoli, tzn. łapie za brzegi i się podciąga. Większość spacerówek ma w instrukcji informację, że są od szóstego miesiąca.

Witam

Mój w spacerówce leży na płasko, bez pasów. Z tym, że ja nie mam wózka typu xlander z wymienianą gondolą na spacerówkę.

W nocy miałam 2 pobudki - w końcu, spał pod nową lżejszą kołderką i był posmarowany maściami. Taj już się nie drapał. A najlepiej o 5.30 młody zaczyna się kręcić a mój P. chce go już w łóżeczka wyjmować a ja mu na to, że jeszcze śpi tylko się kręci no i przestał się kręcić i jeszcze pół h do 6 spał. Potem dałam mu cycka i spaliśmy jeszcze do 7.30.

reklama
Witam się,też rzadko piszę no ale piszę:-)
Moje dziecko przechodzi samego siebie...
Zasnął wczoraj o 20 i jeszcze śpi:szok: Sprawdzałam nawet czy oddycha,no i wszystko jest w porządku.
P.S.Od tygodnia śpi tak do 8-9,ale dziś to szaleje;-)

Ostatnia edycja:
Do góry