reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Zaopatrzyłam się w pieluchy na miesiąc w biedronce. Więcej nie kupuję, bo nie wiem czy za miesiąc będziemy mieścili się jeszcze w 3.

DorisŁ Kubie na razie podobają się melodyjki, bo on tak to jeszcze nieśmiale chwyta.

Ligotka z tymi butelkami jest tak, że każdemu dziecku pasują różne smoczki. Mojej siostry dzieci piły od początku z nuka.

Kuba wypił wieczorem przed kąpielą jeszcze z butelki trochę wody, jeszcze gryzie smoczek ale też ładnie ciągnie.

reklama
Gosia a u nas wlasnie ładne lapanie w dwie raczki zaczeło sie od tej pszczoły. Ja jej wkładałam w raczki, do teraz jedna jej pomagam a jedna ładnie sama chwyci.

My również w gondoli. I też intensywnie szukamy już spacerówki (lekkiej!).

A my równo rok temu poczęliśmy Małą. Byłam na monitoringu i lekarz kazał działać :-) A byłam już gotowa na sierpniową laparoskopię.

Co do pieluch, to my już jakiś czas na 3. Co prawda są jakby trochę za szerokie, bo przecież Okruszek ledwo co do 5 kg dobił, ale 2 były na nią za krótkie. Jak będzie bardziej tyła, a nie wzdłuż szła, to pewnie nam te 3 posłużą.

Ligotka, kurcze, niedobrze. Zdrówka dla Paulinki!

Ostatnia edycja:
Ale moja kaszle... az mnie carki przechodza, przy tym wogole sie nie wybudza...
Gosiu ja chyba musze pomyslec nad zmiana pieluszek na wieksze

Nie no ja mam nadzieję, że mi przez miesiąc nie wyrośnie z 3.

My jeździmy w spacerówce na płasko, mam jeszcze taki materacyk to jest mu wygodniej, poza tym jest cała obudowana wieć mu nic nie wieje, prawie ja gondola a nasza gondola zrobiła się za krótka.

My dzisiaj bylismy na szczepieniu noi powiem że Nikus był bardzo dzielny tylko troszeczke popłakał:)z meżem ze strachem szlismy na ta szczepionke bo na poprzedniej to taki płacz był ze hej!!!Niestety ani mi go nie zwazyli ani nie zmierzyli a przypomniało mi sie dopiero o tym jak dostał szczepionke ale juz nie chciałam go bardziej irytowac wiec juz sie nie pytałam czy mi go zwarza:wściekła/y:

Ja równiez jeszcze woże Nikosia w gondoli. Dzisija sprawdzalismy nasza spacerówke noi uwazam ze jeszcze musi mały troche poczekac bo wydaje mi sie że nie jest jeszcze gotowy na spacerówke poza tym moja jest dopiero od 6m-ca:wściekła/y:

A pampersy to juz od dawna 3 kupuje bo 2 juz za krótkie były i czesto plecy mial całe w kupie :-D

Nie no ja mam nadzieję, że mi przez miesiąc nie wyrośnie z 3.

My jeździmy w spacerówce na płasko, mam jeszcze taki materacyk to jest mu wygodniej, poza tym jest cała obudowana wieć mu nic nie wieje, prawie ja gondola a nasza gondola zrobiła się za krótka.

To taką masz małą gondolę? Przeważnie mają około 80cm. Isław ma jeszcze kupę miejsca.

My juz dlugi czas jezdzimy w nosidelku mala jest bardzo bardzo grzeczna:-) lubi ogladac co sie dzieje kolo niej:)
my tez od kilku dni uzywamy pampersow nr 3 sa tez troszeczke za duze ale nr 2 juz ja obciskaly.
Dobrej nocki zyczymy :-) bo my pewnie dlugo nie pojdziemy spac Nadusia niedawno sie obudzila ;]

To taką masz małą gondolę? Przeważnie mają około 80cm. Isław ma jeszcze kupę miejsca.

Ja mam taką wkładaną do wózka i one są krótsze. Młodemu jest lepiej tak jak teraz, zresztą kiedyś robiłam zdjęcie młodego w wózku to widać jak to wygląda, ale tam chyba jeszcze w gondoli jest.

No my 3 to od marca używamy, teraz liczę, że jeszcze z miesiąc po używamy, to zależy jak młody będzie przybierał, bo jak dobije do 8 kg to chyba ciasnawe będą. Teraz waży pewnie koło 7kg.

reklama
moja gondolka tez juz byla lekko ciasnawa Iguś leżał tak na styk a on lubi wygodę )))))w foteliku też lubi jezdzi ale jak nie spi........bo do spanka to moj król musi sie powyciągac))))))))))
my mamy juz pampersy 4!!!i to od dobrych 3 tygodni.................3 mial za krótkie........Igorek jest dlugi ma juz 69cm!!ja mu juz ubranka kupuje w rozmiarze 74:-)

Ostatnia edycja:
Do góry