reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
margoz zdrowka dla synka, na pewno szybciutko wroci i bedziecie razem.

Wy juz kurka o zebach i zelach a u nas ni widu ni slychu.

Olcia pewne rzeczy oplaca sie bardziej kupic na miejscu niz przewozic. Ja mieszkam w 3 domach po trochu i w kazdy mam podstawowe rzeczy zeby nie targac za soba wszystkiego.

Margoz współczuje i tez czasem żałuję że nie mogę sie rozdwoić. Często mam wyrzuty sumienia, że nie mogę córce poświęcić tyle czasu co kiedyś;

Co do węzłów to juz pisałam kiedyś - córka miała bardzo powiększone, widoczne 'gołym okiem', właśnie przez silna alergię, zniknęło z czasem. Odwiedziliśmy mnóstwo lekarzy, nie ma na to rady.

Ja dostałam dziś dwie przesyłki dla Igora. Takie pudełka promocyjne z HIPPa i Nutrici (Bobovita i Bebiko), ze słoiczkami, łyżeczkami, saszetkami mleka i herbatek. Dostałyście też?? Pamiętam, że wypełniałam jakieś ulotki w szpitalu po porodzie i chyba stąd te paczki.

Mój synuś się upłakał i jakoś zasnął. Odwidziało mu sie zasypianie w łóżeczku więc musiałam go trochę pomęczyć ale udało się. Woli ostatnio przy cycku. I wogóle to pokazał dziś jak się umie złościć, aż mostki w leżaczku odstawił. Zaskakuje mnie:-)

Margoz dużo zdrówka dla Bartusia.

Mysia ja w ogóle bym pojechała do Krakowa.

Vickigus a ty chcesz iść do lekarza sprawdzić alergie? na co jest uczulona? Bo do roku nie robi sie testów generalnie, ale ponoć jest takie badanie, które może określić na jakie alergeny dziecko jest uczulone (siostra mi mówiła ostatnio właśnie, bo ja nie wiem czasem co Kubę uczula). Chyba biorezonansem można określić alergie też. Tylko nie wiem czy w Bydgoszczy wykonują takie badania.

Nasia ja dostałąm póki co tylko paczuszkę z Nestle/Gerber - były tam próbki kaszek, no ale ja niestety młodemu tego nie podam.

U nas naszła chmura, myślałam, że popada a tu dwa razy zagrzmiało, raz błysnęło i koniec. Dalej gorąc. Młody sobie na szczęście śpi.
Dziś Kuba wypił nawet jednorazowo 80ml bebilonu, ale potem cycek musiał być.

Ostatnia edycja:
a ja nic jeszcze nie dostałam, a wypełniałam jakieś karteczki w szpitalu
na dziąsełka na razie nic nie stosuję, bo mała bardzo nie narzeka, nawet nie ślini się ponad normę, więc chyba jeszcze nie czas ząbków
czeka mnie chyba bezsenna noc, chłopaki zostali jednak w szpitalu, jutro Bartuś musi być pół dnia sam, bo mąż do pracy a ja Lenki nie mam z kim zostawić :/ szkoda mi go tak bardzo, że sobie chyba łzę uronię

Nasia ja też dostałam próbkę ale tylko z Nestle - kaszka i mleczko 2. A tez w szpitalu dostałam dwa pudła próbek.

Mysia ja czasami zauważam u Mai takie włąsnie jakby popekane naczynka na policzkach. Pokazywałam nawet pediatrze bo myslałam, że to jakaś alergia ona powiedziała, że może tak być od kosmetyków ale nie mam sie martwic bo to nic złego. Od jakiegos czasu juz tego nie ma. A nic nie robiłam. Uzywam cały czas tych samych kosmetyków.

Maja zasnęła mi o 16 przy karmieniu, na 17 byłam umówiona z kuzynką i jej synem bo z okazji dnia dziecka zapraszałam go do parku linowego. Ubrałam Maje na spiaco, wysmarowałam kreme i wcale sie nie obudziła. Pospała na dworze jeszcze godzine. Ale jak sie obudziła to z rykiem. Dobrze, że do domu było blisko.

Nie daje rady z tym upałem.

A my jakos sobie radzimy z upałami i przestawilam sie ze spacerami na 8 rano i 18 wieczorem a w ciagu dnia zabawy w domu i ewentualnie drzemka na balkonie
oj czasem tesknie za domem moich rodzicow dzialka ogrodem tarasem czy poprostu polbrukiem przed domem gdzie mozna mala polozyc spac
apropo spania na balkonie u dziadkow
IMG1329.jpg
Czy to nie beztroska?
oczywiscie przez caly czas albo ja albo mama siedzialysmy na lezaku umiejscowionym po lewej stronie (mam dzieki temu opalona lewa strone )

margoz kurde biedny maly! Szkoda ze mieszkasz daleko, chetnie zaopiekowalabym sie Lenka, zebys mogla jechac do synka :((( Trzymam mocno za niego! Buziaki

Moja marudna byla jak wstala od 16 do 19 sie meczylam :( nie wiem czego to wina, czy zeby, czy upal, czy zmeczenie, po prostu pojecia nie mam, ale za to padla juz przy karmieniu...

Doriss bardzo cieplo u Was!! Ja na szczescie mam maks 25...

Ech mialam dzis jechac po rolete do pokoju malej a okazalo sie ze goscie wpadli

reklama
Iza ma ale fajnie, życie jak w Madrycie:)) Wogole te nasze dzieci mają tak wygodnie a czasem jeszcze płaczą i marudzą. Ile ja bym dała żeby mnie ktos tak w wózki powoził a ja bym mogła sobie spac :))

Do góry