justyna: Witamy serdecznie w naszym gronie
Clauditka: Ja tez cos powiem na temet wit D. U nas dwoch lekarzy powiedzialo, zeby odtawic bo akrmimy mm. Ale powiem Wam, ze jak odstawialam to malej poca sie stoki i raczki. Wiem ze to jeden z objawow niedoboru wit D. Ale ciezko mi to stwierdzic bo odstawilismy to akurat wtedy, gdy zaczely sie upaly. Wiec nie wiem.
Czy Waszym dzieciom poca sie stopki i raczki? Bo jak tak, to moze to nie przez wit D.
Dzis kupilam mojej corci prezent. Ona juz miala cos takiego:
LEŻACZEK BUJACZEK FISHER PRICE 2w1 HIT PROMOCJA (1637541935) - Aukcje internetowe Allegro (dostala na chrzest)
Ale dzis kolezanka mi powiedziala, ze chetnie mi sprzeda swoj bujaczek elektryczny i kupilam:
BRIGHT STARTS -------- HIT ------ HUŚTAWKA PINK (1646565255) - Aukcje internetowe Allegro prawie nie uzywany za 100 zl!!!!!!!! A zalezalo mi na takiem, zeby sie sam bujal :-) Dziecko przeszczesliwe.
Ja dzis mam jakis kryzys chyba wychowawczy. Powiem Wam, ze Gabi raz dziennie ma jakis atak szalu, mniej wiecej kolo 15-16, trwa to ok godzine. Drze sie jakby Ja ze skory obdzierali. Ale krzyczy tak, jak np. przy szczepieniu. Zapowietrza sie az. I na rekach ok, a jak klade to znowu. Az sie zaczelam zastanawiac, ze moze Ja cos na pleckach boli czy cos, ale przeciez pozniej wszystko wraca do normy...
Macie jakis pomysl? Bo mi juz dzis rece opadaly. To naprawde nie jest placz, tylko histeria jakas...
Dodam, ze oczywiscie Gabi przewinieta, nakarmiona, herbatka tez byla.
A w ogole to Wasze dzieci tez kiedykolwiek tak placza? Bo moich znajomych dzieci to jak sa glodne to pojekuja czy cos, ale ta moja terrorystka to drze sie w nieboglosy :-(
I drugi moj problem to ULEWANIE... Potrafie Ja nawet 8-10 razy dziennie przebrac, bo ulewa na potege. I to kilka razy po jedzeniu i nawet dwie, trzy godziny po. Nie mam juz sil i nie wiem co robic. Dodam, ze mielismy robione USG brzuszka i jest ok wszystko. Przybiera na wadze (ale szalu nie ma, Gabi z tych mniejsszych-teraz wazy 6 kg (waga urodzeniaowa , ale wiem, ze jakby nie ulewala to wazylaby wiecej). Lekarz mowi, zeby dac sobie spokoj z zagestnikami, ale ja chyba kupie, bo dziecko caly czas ma odparzone pod szyja od tego mokrego i wysypke wokol ust.
Czy ktores dziecko tak ulewa? Poradzcie cos, blagam!! Oczywiscie odbijam po jedzeniu i staram sie Ja dawac wyzej, ale Ona ptrafi ulac nawet jak Ja trzymam pionowo (to nie jest chlustanie, tylko wyplywa spokojnie z buzki) :-(
Uffff.... Ale sie wyzalilam.