reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Nasia Gabrysia ostatnio oglądała lekarka, przy okazji szczepienia, powiedziała, że gdyby ten zwykły Bebilon mu nie służył, to przy takiej ilości, jaką już dostaje, byłyby efekty skórne :baffled: ja się nie znam :baffled: więc nadal jednoznacznie nie możemy stwierdzić, czy on ma alergię czy nie... co prawda w okolicy ust i brody miał ostatnio jakby małe krosteczki i trochę wysuszone, ale on się mocno ślini i pakuje całe ręce do buziołka, więc to pewnie od tego. Zwłaszcza, że zrobiło mu się to jeszcze na samym Pepti...

Margoz zapomniałam napisać, że z Gabrysiem trzymamy kciukasy za każdy dodatkowy gram u Lenki :rofl2:

Wiecie co, normalnie siedzę teraz i ryczę :-( bo się naczytałam przed chwilą o tej alergii i objawach ze strony układu nerwowego :-( i już sama nie wiem :-( może to powolna zmiana mleka? Najgorsze, że jak się coś podejrzewa i czyta samemu, to zawsze wszystkie objawy pasują... a na lekarzy średnio można liczyć :-( nie chcę zrobić krzywdy mojemu dzieciowi...

Ostatnia edycja:
reklama
Moje dziecko też dorośleje. Dziś na spacerze nie spał 2 godziny, ale gadał, bawił sie nogami. Wcześniej, jak nie spał pół godziny to całe miasto już wiedziało, że jadę :) Nie mieszkam w dużej miejscowości, więc kojarzę inne mamy z dziećmi i tylko jeden chłopczyk jest bardziej rozkrzyczany :D
Mama mówi, że jak widzi Jędrka to jak by cofnęła się o 27 lat. Podobno jest taki sam, a ja spokojnym dzieckiem nie byłam ;)
Co do krostek przy ustach, to mój ma takie same, ale na pewno powstają o litrów śliny, która jest rozcierana przez ręcę Jędrucha.

Zdrówka dla Maluchów i spokoju dla mam :)

benfica, a może wróć do tego pepti, może to jednak brzuszek daje o sobie znać....
GosiaLew, współczuję twojemu Kubusiowi tego drapania, ale się bidulek musi namęczyć, jak go tak całe ciałko swędzi...

my już 3 drzemkę mamy, mała śpi w dzień około 4-5 razy po jakieś pół godziny, chciałabym żeby spała 3 razy dłużej, ale chyba nie dam rady jej nauczyć póki co :))

Hej

jak tak czytam o tych ryczących dzieciach to jakbyście o moim Kubie pisały- co to był za koszmar- tylko on mial takie godziny- około 18 - i darcie w niebogłosy- i nie mówcie mi że to byly kolki, bo uspokajaly go dzikie śpiewy, albo piosenka, której słuchałam w ciąży- ale niestety było to krótkotrwałe:(- a jak skończył bodajże 3-4 m-ce to jak ręka odjął- nawet juz nie pamietam kiedy i jak to sie skończylo:) ...teorie sa różne - łacznie z oczatowaniem - wyobraźcie sobie , że ostatnio na ten temat czytalam w Mamo to ja- historię kobietki, której pomogła zaklinaczka dzieci - serio - nr 10/2010

ale jak tak was czytam- to moze to byl ten bebilon- bo pamietam, że doszlismy do wniosku że Kubie nie służy- tylko juz nie pamietam jak to wygladało czasowo z tym jego rykiem:(

...

a ja pakuje gondolę do reklamacji - qrde reklamowalam ja 2 m-ce temu - ale nie mogłam zorganizowac kartonu do wysylki- w końcu mam - troche za długi - więć skombinowałam wypełniacz- okolo 400 stron panoramy firm z 2003 roku- kazda kartka osobno wydarta i zgniecona !!!- nie wierzycie?

DSC00401.jpg

przewalone z tą alergią, dzieciaczki takie małe a się muszą męczyć;/

a my wstalismy po 7 godzinie, pózniej gdzieś o 11 dałam mu butle i po pół godzinie tak się rozpłakał nie wiedziałam co jest, przecież pojedzony był, pielucha sucha, w końcu zrobiłam mu mleko i ten urwis mały wyduldał całe 90ml a 30min wcześniej zjadł 120ml, no i teraz śpi już prawie dwie godziny co mu się baaardzo rzadko zdarza.

aha jejku ja widziałam jak tu dziewczynka ok 3miesięcy miała paznokcie pomalowane, szok:/

miłego dzionka

GosiaLew, jedziemy do Kołobrzegu w poniedziałek, 600 km nas czeka, pierwsza taka podróż małej i trochę się obawiam jak ją zniesie, bo ona wcale taka śpiąca w samochodzie nie jest :)[/QUOTE]

my teraz jestesmy w Kolobrzegu)))))miniemy sie w niedziele wracamy(((((odsoboty sa upaly....anio jednej chmurki na niebie)))))))))))))cudnie!!!!!

GosiaLew, jedziemy do Kołobrzegu w poniedziałek, 600 km nas czeka, pierwsza taka podróż małej i trochę się obawiam jak ją zniesie, bo ona wcale taka śpiąca w samochodzie nie jest :)

my teraz jestesmy w Kolobrzegu)))))miniemy sie w niedziele wracamy(((((odsoboty sa upaly....anio jednej chmurki na niebie)))))))))))))cudnie!!!!![/QUOTE]

hehehe, szkoda że nie w tym samym czasie :)

Benefica, Marysia nie miała wielkich zmian skórnych, choć dla mnie ta jej wysypka była okropna. Ale - pediatra do którego z tym poszłam powiedział, że skóra jest w ŚWIETNYM stanie... ?? 2 dni później alergolog. Też powiedziała, że widziała znacznie gorsze. Ale ja już prawie pewna byłam. No i obydwoje i tak powiedzieli odstawić nabiał zobaczymy, smarować Lipobase np i obserwować. I recepta na Pepti na potem. No i jasna rzecz - czytać skład, bo mleko (i jaja) to we wszystkim prawie są co ja jem... :(
No i jak pisałam zmiana taka jakby mi dziecko podmienili. A wczoraj kanapka (jedna na dobę) z masłem. Nic, powtórzyłam dziś - natychmiast wysypka - czyli już się skumulowało za dużo. No to przechlapane.

Na kolkach się nie znam - mam niekolkowe dzieci jako tako. Nie darły się prawie nigdy. Ale gazy, ulewanie na potęgę no i beznadziejne spanie. I alergia u obydwu, tylko że u Adasia na inne rzeczy i późno się skapnęłam. Bardzo późno, jak skóra zaczęła reagować.

GosiaLew (pamiętam Cię, wiesz?), a przeszłaś już na butelkę? Ja nie wiem ile mam na tej diecie ciągnąć, mnie się ona nie podoba, ale Marysi niesamowicie pomaga funkcjonować - spać głównie ;) I mam dylemat, bo Adaś na cycu był 13 miesięcy. No i od października do pracy - całe dwa dni nie będzie mnie w domu co dwa tygodnie. I nie bardzo wiem co robić.

Moje dziecko zafundowało mi dziś 3 kupę - to chyba na zęby, ostatnio nie robił 5 dni.:baffled:

W końcu poznałam moją sąsiadkę z 3 piętra, która ma 3 miesięcznego synka, dzisiaj pierwszy raz zagadałyśmy, bo się spotkałyśmy na naszym podwórku przed blokiem.

Anulka ja wprowadziłam pepti na początku czerwca, najpierw karmiłam mieszanie, na zmianę z cycem, potem cyc w nocy i rano i dokładnie od 24 czerwca tylko na pepti. W sumie przejcie wyszło całkiem bezproblemowo. Ja miałam dość diety, nic prawie nie jadłam już a Kuba dalej wysypany, trudno mi było stwierdzić od czego, etykiety to miałam wszystkie obcykane w sklepach już. A do smarowania używałam delmy z witaminami, nie ma serwatki w proszku w niej. Miło, że pamiętasz, ja Ciebie też pamiętam.:-)

reklama
Margoz jak waga Lenki? Już z m rozmawialiśmy o powrocie do pepti, ale chyba takie skakanie po mlekach też nie jest za dobre dla brzusia. Zwłaszcza, że nie widzę, żeby go bolał - my przerabialiśmy bóle brzuszka jak był młodszy, więc wiem, czego się spodziewać. Zobaczymy jeszcze, damy mu czas. Może on faktycznie jest teraz na etapie, że potrzebuje więcej mojej uwgi :-D przynajmniej mama mu jeszcze potrzebna do czegoś ;-)

A nas (tzn. mnie i psa) tak dziś zmoczył deszcz, że spodnie mogłam wyciskać, a Topik ogon :szok: Gabryś nie zauważył, że padało - jak się obudził w wózku, to po chwili wpadł w letarg, paluch do buzi, zapatrzony w jeden punkt :dry: mokro miał tylko w pieluszce :dry:

Do góry