reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Ewitka, ale macie fajnie, kąpać się w cieplutkim morzu :)))
ligotka, dużo zajęć w pracy życzę żebyś nie myślała za dużo i nie tęskniła za bardzo ;-)
ja mam ostatni tydzień laby, i też się zacznie szara rzeczywistość
miłego dzionka :)

Witam serdecznie

ja czytam bb cały czas ale dosłownie nie mam czasu pisać, choć piszę szybko to zawsze tyle że zajmuje mi to sporo czasu :p

Natalia bardzo mnie absorbuje, bałagan ciągle wszędzie choć ciągle sprzątam :p ciągle coś załatwiamy, gdzieś wychodzimy... mąż zamiast pracy ma szkolenie i wychodzi na 8 (zamiast na 6), i wraca koło 11-12. Spędzamy więc sporo czasu całą rodzinką :) wczoraj byliśmy nad rzeką, spaliło nas strasznie słońce, aż sami jesteśmy zdziwieni. Młoda oczywiście buszowała w namiociku więc w cieniu.
Ona mnie bardzo zaskakuje :p jest niesamowicie ruchliwa i zwinna, stoi pewnie na kolanach podparta rękami, huśta się w przód i w tył i usilnie próbuje robić kroki naprzód. pełza już błyskawicznie. Potrafi się wygiąć w każdą stronę żeby dopaść upatrzoną rzecz (najlepsze piloty od TV, laptop, ogólnie kierunek stolik - Natalia bawi się na rozłożonej "do spania" rogowej kanapie). Zaczęła mówić spółgłoski, więc teraz ciągle dadada i tetete, jeszcze nie bardzo wyraźnie ;) odnośnie odgłosów to potrafi sobie głośno krzyknąć tak po prostu dla rozładowania energii, do tego potrafi warczeć jak jakieś zwierzątko, wyobraźcie sobie słodkie niemowlę z groźną zawziętą miną stojące na czworaka i robiące wrrrrr...
wczoraj byliśmy nad rzeką cały dzień, było dużo naszych znajomych, 3 dzieci, 5 psów, ogólnie chaos :p
i Natalia spała może z pół godziny. po powrocie do domu około 18 ona chyba do 20.30 bez przerwy wojowała po kanapie, skąd ona ma tyle siły??

witam się z pracy

nocka odrobinkę lepsza od ostatnich bo Ola obudziła się tylko 3 razy !!! Coś się jej teraz zrobiło że często w nocy wstaje do cyca. Chyba nie najada sięw ciągu dnia bo mnie nie ma a kaszkami i zupkami się nie najada bo za dużo ich nie zje - nie chce ! Myślę że nadrabia nocą. Poza tym się rozkopywała strasznie więc wczoraj kupiłam jej w lidlu ten śpiworek i dziśbyła jej pierwsza nocka w nim. Bardzo fajne te śpiworki no i te spodenki sztruksowe super milusie ale jednak nie kupiłam bo rozmiarówka już wyprzedana mocno była.
Spokojnego dnia.

na wstępie - Rachell, Agunia31 i Delfin_Ona - moc całusków i najlepszych życzeń z okazji pół roczku waszych Skarbów :)

Ewitka
- wyjazd do pozazdroszczenia, wypoczywajcie, zwiedzajcie i relaksujcie się :)
Ligotko - powodzenia i by szybko zleciało

oj nie zazdroszczę wam tych powrotów do pracy, ja wczoraj z mamą uzgodniłam, że jak do 17 września ona nie znajdzie pracy (szuka i wysłała kilka cv i czekamy na jakiś kontakt) to ja zaczynam szukać. Urlop mam do 27 września ale wracać tam nie chcę chociaż atmosfera była fajna itp ale zmiany 12 godzinne, nocki i weekendy więc odpada..

Tab - gratulacje dla Krzysia ;)

Filip jest na etapie podnoszenia pupki do góry ale ruszyć dalej nie chce. Na razie przemieszcza się w szybkim tempie turlając się i takim sposobem raz dwa z środku pokoju znajduje się pod szafą.. :) a co do gaworzenia to gaworzy dużo. A ostatnio zaczął wymawiać "ba ba" (ku radości babć ;-)) , "bla bla" oraz "la la". Na "ma ma" jeszcze czekam ;-) Margoz myślę, że wszystko w swoim czasie ;)

Jtaudul
a jaki rozmiar tego śpiworka wzięłaś? Ja się zastanawiałam, czy wziąć ale jakoś nie wzięłam, może dziś się przejadę i jeszcze może będą, ale nie wiem czy na 90 czy na 70.. ;-/

pozdrawiam serdecznie, idę pod prysznic korzystając z drzemki mojego pół roczniaka :-) ah, jak ten czas szybko leci..

anusia a nie ma jakichś przepisów pozwalających ci wrócić do pracy ale na warunkach urlopu wychowawczego? na niepełny etat, wtedy może mogłabyś pracować bez nocek i w krótszym wymiarze, ja się właśnie zgłębiam w te tematy, byłam w ZUSie się pytać ale podobno mam pytać w inspekcji pracy bo zus nic nie ma do urlopów wychowawczych

ja chyba muszę do tego lidla podjechać zobaczyć co tam mają :p tylko nie mam kiedy, się promocja skończy...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry