Aleksandraz9
Zaciekawiona BB
Hej. Od kiedy poszłyście na l4 z powodu ciąży? Jestem w 1/2 tygodniu, pracuje na produkcji, codziennie noszę ciężkie kartony po 15/20kg, wożę ciężkie wózki, noszę duzo, ogólnie normy, praca stresująca
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wypisuje to ginekolog czy rodzinny lekarz?W 6 tyg od miesiączki, czyli w 4 tyg ciąży. Pracowałam w sklepie, także stres, dostawy, dźwiganie kartonów po naście kg i tak dalej. Lekarzowi powiedziałam, że pracuję większość czasu fizycznie i wolałabym zwolnienie, nie miał żadnych oporów przed wystawieniem. Zresztą, nawet jakby miał, to 2 tyg później leżałam już plackiem z powodu mdłości i wymiotów, nie byłoby żadnej możliwości pracować w takim stanie.
Mogę Ci poradzić jedynie próbować oszczędzać się w pracy jak tylko się da, dopóki nie uzyskasz zwolnienia. Uświadomić współpracowników, że możliwe, że jesteś w ciąży. Myślę, że jeśli są w porządku, sami będą starali się na Ciebie uważać.
Ginekolog, który potwierdza ciążę.Wypisuje to ginekolog czy rodzinny lekarz?
Hej. Od kiedy poszłyście na l4 z powodu ciąży? Jestem w 1/2 tygodniu, pracuje na produkcji, codziennie noszę ciężkie kartony po 15/20kg, wożę ciężkie wózki, noszę duzo, ogólnie normy, praca stresująca
Rodzinny też by mógł, ale raczej wystawi zwolnienie bez kodu B, chyba że bedziesz miala ciąże przez ginekologa potwierdzoną. No chyba, że dobry i zaufany rodzinny, ti o taki wypisze L4 z kodem B jeszcze przed potwierdzeniem ciąży u ginekologa.Wypisuje to ginekolog czy rodzinny lekarz?
A dostałabym zwolnienie od przyszłego tygodnia czy trzeba czekać do 5/6 tygodnia?Rodzinny też by mógł, ale raczej wystawi zwolnienie bez kodu B, chyba że bedziesz miala ciąże przez ginekologa potwierdzoną. No chyba, że dobry i zaufany rodzinny, ti o taki wypisze L4 z kodem B jeszcze przed potwierdzeniem ciąży u ginekologa.
To już chyba zależy od dobrej woli rodzinnego, bo tak jak wspomniałam, nie kazdy rodzinny daje z kodem B jak ciąża nie jest potwierdzona. Co najwyżej jeśli nie byłaś u ginekologa jeszcze, to może uda Ci się dostać zwykle L4, czyli 80% płatne do czasu wizyty u gina.A dostałabym zwolnienie od przyszłego tygodnia czy trzeba czekać do 5/6 tygodnia? [emoji17]