reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

ilovesummer, pyszny to jest sok ze świeżych pomarańczy, kiwi, sok z czarnych porzeczek, lemoniada z limonką i miętą, mrożona brzoskwiniowa herbata:-), a to jest po prostu uzależnienie:-) Ale jeśli mam się opowiedzieć za jakąś opcją, to gdybym już musiała wypić to wolę pepsi.

reklama
Ja z rarytasów najlepiej wciągam ostatnio wodę :-D Okazuje się, że soki mi nie wchodzą, jakieś za słodkie mi się wydają. Czasem łyknę od M trochę Coli, by przypomnieć sobie, jak smakuje. A oprócz wody to herbatka żurawinowa.

Mam jeszcze raz pytanko o te pasy czy majty ściągające po porodzie. Czy z Waszego doświadczenia lepiej je kupić przed, czy po (bo to też rozmiar jest istotny)? I macie może jakieś sprawdzone, do polecenia?

Dla mnie soki to też takie ulepki nie wchodzi mi żaden. A w koli fajny jest gaz i kofeina:) (bo fanto podobnych też nie przełknę)
W sumie to tylko wodę pije.
A kola to napój bogów no ale odwyk to odwyk

kakakarolina, masz łatwość dorabiania ideologi do rzeczy które akurat lubisz i negowanie wszystkich innych, przez Ciebie nie preferowanych lub nieużywanych;-) Masz zadatki na polityka dziewczyno:-), a Ty chcesz się "marnować" i z dziećmi siedzieć:-)

podobno jestem urodzoną dyplomatką ale brak inteligentnych ludzi w polityce skutecznie zniechęca mnie do tego zawodu :rofl2: jak widzę tych baranów to mną telepie. Ale dość często na wyprawkach doradzam rzeczy, których nie mam i odradzam te które były niewypałem. Myślę, że raczej każdemu chcę jak najlepiej doradzić. No ale w kwestii picia koli i soczka to mi to wisi co kto pije. Traktuję tę dyskusję jako odskocznię :-D

Czy któraś z was wie od kiedy można używać takich pasów ściągających po cc? Brzuch mi już całkiem mocno zszedł i zaczyna się flakowaty robić :szok:

Jak zszedł, to chyba czas zacząć ćwiczyć, bo samo noszenia pasa, tylko rozleniwi mięśnie. Specem nie jestem, ale tak mi się wydaje.

Cornalka ja dostałam jakieś tam ulotki od położnej i tam jest, że 2-3dni po zabiegu można jak się czuje dobrze, oczywiście specjalne ćwiczenia :tak: mi po pierwszej cc, też mówili, że dopiero po połogu :eek:

reklama
a może dziewczyny, które już urodziły napiszą co nieco nt. kilogramów, które już udało im się zrzucić? Ile przytyły i ile już poszło w zapomnienie? ;)

Do góry