reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Leżące fonoterolowe przyszłe mamusie

chanel fajnie ze u ciebie juz ok.buziaki dla maluszka.

basika leze z trajkotką i po prostu zaczelam ją ignorowac bo pieprzy takie bzdury ze masakra!!!!
ja sie kiepsko dzis czuje.jutro badanie wiec zobaczymy.
nie bede miala neta ale poprosze kolezanke zeby wam napisala co u mnie.
buziaki i powodzenia wszystkim.

reklama
hej dziewczynki!!!chciałam was spytać jeszcze raz,czy mogę wziąść dodatkową dawkę feoterolu jak mam skurcze??powiem wam że dziś miałam masakrę,co 15min bolące,po fenku zostały lecz nie bolały,wziełam też nospę,a ćmi mnie też w krzyżu,w pochwie dziwnie boli..mam dosyć!!!!już nie wiedziałam czy mam do szpitala jechać czy co....mówiłam wam ze chyba podrózą się doprawiłam na maksa już,bo po badaniu w środę lekara stwierdziła ze mogę niedługo urodzić bo nisko głowa strasznie i szyjka skrócona-dlatego też fenka mi przepisała.....BASIKA ja też tak mam nisko właśnie główkę i co się mała rusza to ja cała truchleję bo wydaje mi się ze zaraz wyjdzie!!!niech chociaż tydz jeszcze posiedzi w brzuchu to będzie spoko...i basika na kiedy masz termin dokładnie???chyba 5dni przede mną;-))ja na 11sierpnia!z usg za każdym razem wychodziło że 6sierpień!!!

Ostatnia edycja:
Cześć
I znów poniedziałek....widzicie dziewczyny jak czas szybko leci?

Klaudeczka ja zawsze brałam dodatkową dawke jak było coś nie tak, lekarz sam mi tak kazał, więc bierz fenka albo nospe jeszcze. Ja myśle że te bóle to przepowiadające....za dwa tyg urodzimy czyli w 38 i git:-D. Ja mam termin na 6 sierpień, na usg coś gin mówił o 8.08. a odstawiam leki 23.07 w skończonym 38 tygodniu.

Syla jak będziesz miała tylko możliwość to pisz do nas...

Coś mi sie zaczyna w główce dziać:baffled: łaże teraz całe dnie i coś chce robić, sprzątać, prać, już odliczam kiedy będe mogła firanki poprać tak żeby w razie akcji było już bezpiecznie, panikuje że nie zdąże z wyprawką....czyżby ten słynny instynkt wicia gniazda sie odezwał? A za bardzo nie moge bo pochodze troche i ból........

Basika jeszcze troszkę wytrzymaj z tym wiciem gniazda:)
Klaudeczka można dodatkową dawkę fenoterolu ale trzeba pamiętać i isoptinie.
Syla trzymaj sie dzielnie, jeszcze troszkę:)
Mazia staraj się jak najwięcej odpoczywać.

Ja miałam straszny weekend tak mnie pobolewał brzuch cały jego dół jakby mi mały uciskał główką na krążek i pęcherz. Wieczory były straszne oczywiście nie obyło się bez dodatkowej dawki fenoterolu i nospe jeszcze brałam. Rano da sie jeszcze wytrzymać ale później jest coraz gorzej:( Dobrze że nie pojechałam, mam nadzieję że nic się nie stanie a jakby coś się stało to babcia mi wybaczy. Wczoraj przyszli do nas znajomi i chcialam być kulturalna i z nimi chwilę posiedzieć wytrzymałam nie całą godzinę:( Dobre wieści też się wczoraj dowiedziałam moja najbliższa kuzynka jest w ciąży test wyszedł pozytywnie a dzisiaj idzie do lekarza. Jest już po przejściach bo poroniła ale mam nadzieję że teraz się uda i nasz maluszek będzie miał się z kim bawić. Chcę aby już była środa i dowiem się co tam słychać czy jest jeszcze ta głupia bakteria czy wybiłam ją tym paskudnym antybiotykiem no i co tam słychać u małego. Mój gin wyjeżdża pod koniec lipca na wakacje i mam nadzieję że mały nie będzie robił scen i będzie siedział w brzuszku grzecznie.
Oj ale się rozpisałam, trzymajcie się wszystkie:) Pozdrowionka:)

No to spłodziłam nowy suwaczek:-)

Naftanalek mam nadzieje że po takich antybiotykach że ciebie wymiatało wybiłaś wszystko i żadna gadzina już sie tam nie uchowała!!!!!! A bierzesz je jeszcze czy już skończyłaś kuracje, bo jeśli dalej tak wymiotujesz to współczuje:-(

Witam,jestem tu nowa. Poleguje od 28 tyg.,(teraz 31) biorę duphaston i luteine na wszelki wypadek, bo skurczy nie mam, tylko szyjka 2 cm. W pierwszej ciąży też tak bylo, więc już wiem jak to wygląda, tylko wtedy byłam troche w szpitalu troche w domu,modliłam się o kazdy dzień do przodu, a w końcu wyleżałam córę do 38 tyg. To leżenie strasznie człowieka osłabia, nie mam siły kiwnąc palcem, bolą plecy, o zaparciach nie wspomnę. Napiszcie, jak radzicie sobie ze starszymi dziećmi, moja córa ma 4 lata i dużo rozumie, ale bardzo mi jej żal, jest lato, a ona siedzi przy mnie i bawimy się na tapczanie caly dzień. Na szczęście pomagają trochę babcie i ciocia. Przykro mi kiedy jej odmawiam spaceru. Może przynajmniej się to moje dziecię trochę usamodzielni. Pozdrawiam wszystkie leżące mamy i już więcej nie narzekam bo niektóre z was mają gorzej.

witaj INGRID..współczuję....leżenia...ja az tak nie musiałam na szczęście,ale i tak mi synka żal bo już tak aktywna nie jestem,ale on ma prawie 6lat i rozumie,ale mimo wszystko nie raz chciało mi się płakać!!!albo i..płakałam!!!hmmm
BASIKA I NAFTANELEK ..to dobrze wiedzieć ze mogę łyknąc w razie czego dodatkowo!!!dzięki!!;-))
a aaaa BASIKA ja mam na 11siepnia a z usg wychodziło zawsze że 06.08.a odsytawić fenka mam 20lipca,czyli w poniedziiałek za tydz..i ponoć mogę już rodzić..hmmm..ciekawe...a to się zacznie dopiero 38tc..ale w sumie z tego co czytam to już po skończonym 37tc to ciąża donoszona czyli OK;-)))....możemy za tydzień rodzić!!!no a ja jutro zaczynam 37tc,,cieszy mnie to!!!!;-))do jutra dziewczynki!!!spokojnej nocy!!!

Witam:-)
Klaudeczka ja też czekam pełnego 37 tyg. (u mnie w czwartek) i zaczynam porządki w domu, musze pomyć okna i poprać firanki....łoj dużo mam roboty jeszcze przed porodem!!!

Wczoraj byłam na mieście i zdziwiło mnie bardzo że śmigałam że hej, nic nie bolało, nie kuło, nie ciągnęło w dół...normalnie jakbym w ciąży nie była!! A wcześniej po paru krokach nie mogłam sie ruszyć.

Cześć Ingrid. Ja niestety nie pomoge bo to będzie moje pierwsze dziecie:-) Życze wytrwałości w leżeniu...

Pozdrawiam

reklama
Jak ja Wam zazdroszczę też bym chciała już być tak blisko 37 tyg. ale jeszcze trzeba się przemęczyć.
Tak się zastanawiam skąd jest to ciągnięcie w dół brzucha ja od kilku dni mam tak dziwnie że jak wstaję z łóżka i muszę dojść do łazienki to tak strasznie ciągnie w dół i czuję sie jakby miało mi wszystko wypaść, może mały tak główką napiera na krążek, nie wiem.
Ja już chcę jutra i wizyty...
na szczęście koniec antybiotyku i już nie ma wymiotów:)
trzymajcie się dzielnie:)

Do góry