reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

uparciuch...mój ma na imię Jarek..kocham to starosłowiańskie imie:) Olaf też ładnie a ty sobie zostań przy Jaśku:-p a dziewczynka też może być Jaśka:)

reklama
Ankami - nie matrw sie tym kwasem.Ja rowiez biore od poczatku ciazy ale Elevit(ktory ma 0,80mg) + kw.foliowy i zamierzam brac w takiej ilosci do konca ciazy.Moja doktor tak mi zalecila i zapewniala mnie,ze na pewno to nie bedzie szkodliwe dla Dzidzi.

W czwartek ide na USG (pierwy raz tutaj w Szkocji) zobaczymy jak tutejsza sluzba dziala. Troche sie boje czy aby na pewno z dzidza wszystko ok.

Marika - rzeczywiscie ładna masz corcie,ciemnie wlosy i oczka...niezla laseczka z niej wyrosnie:-)

Dzięki dziewczyny za cudne słowa odnośnie mojej Oli;-) wszystkie dzieciaczki są śliczne i wasze też na pewno takie będą<już są rosną sobie w waszych brzuszkach>:tak:
Jem właśnie jogurcik i pije rumianek tak przed snem lubie ziółka :)(amol też)

marika jesli chodzi o kapiele, to bardziej sie boje ze temperatura maluchowi zaszkodze, rozstepy bym jakos przezyla ;)
bo ja uwielbiam wrzatek... w pierwszym trymestrze kapalam sie w letniej wodzie, bo zagrozenie bylo wieksze i dzieciaczek bardziej wrazliwy, a teraz to juz sobie pozwalam..
ale to dlatego ze bola mnie plecy, a ciepelko rozluznia miesnie i relaksuje.. potrzebuje troche egoizmu w zyciu ehhh :laugh2:

a wlasnie - odkrylam ostatnio bajeczna sol do kapieli firmy TuttiFrutti czy jakos tak ;) brzoskiwnie i mango - zapach rozbraja, do tego sa jeszcze platki kwiatow unoszace sie na wodzie. Cena 9 zl :tak:

a z imieniem to do konca nie wiem.. po prostu chce zeby bylo meskie, niezbyt egzotyczne ale nie bylo 10 chlopcow o takim imieniu w synka klasie, ladnie sie zdrabnialo i jeszcze kojarzylo mi z fajna osoba...
no i mezowi sie musi podobac, a to tez nielatwa sprawa :szok: :laugh2: :-D
jakies propozycje dziewczyny?
Imiona waszych meskich, zarabistych przyjaciol? a moze mezow ??? :)

zebrra Gabrysie moj tez by chcial :) albo Basie.. myslalam nad Weronika, ale troche mi przeszlo:(
moze jak popatrze dziecku po urodzeniu gleboko w oczka to bede wiedziec jak je nazwac? heh :dry:

No właśnie Magdalenka, ja przez całą ciążę mówiłam że będzie Maja albo Julka, a jak się urodziła, to nikomu nic nie tłumacząc powiedziałam, że to Wiktoria... :)

Basia i Weronika-ładne imiona:tak: ja też planowałam że moja będzie Jagoda, Nina, Maja a została Aleksandra bo tamte nie odpowiadały mojemu mężusiowi....
Co do imion męskich właśnie teraz jest dużo Filipów,Dawidów Kamilów,Antków mniej spotykane będą takie:
-Łukasz,Dominik, Artur,Arek itp....(tak mi się wydaje)

Byłam padnięta nie miałam siły iść się umyć ale prysznic zakończony lodowatą wodą(ujędrniający) mnie obudził i nawet znalazłam siłę na balsamy:laugh2: bo cała się drapie-wszystko rośnie:dry:

2411magdalenka - To ty zażywasz kąpieli w wannie??
Rany! A ja tyle czasu sobie odmawiałam!!
Moja lekarka powiedziała mi, żeby zaprzestać ciepłych i długich kąpieli i dla mnie to było najgorsze!
Od tej pory spędzam około 15 minut pod prysznicem aż mnie mąż siłą wyciąga z łazienki :-D
To jak to jest z tymi kąpielami w wannie? Można czy nie?
Ja uwielbiam przysypiać w bardzo gorącej wodzie...

marika - apropos "wszystko rośnie" - lekarka powiedziała mi dzisiaj, że mam przejść na dietę :-( . Zero ziemniaków i zero chleba, do picia przede wszystkim herbata - bo cała reszta typu Kubusie i inne soczki są niezdrowe, sama chemia.
Mój stan wyjściowy: 70 kg (przy wzroście 170 cm) - czyli nadwaga.
Teraz ważę już 74 kg. Czyli od początku ciąży jestem o 4 kg do przodu i według mojej lekarki ZA DUŻO :szok:

reklama
Co do imion - to u nas nadal nie wybrane :no:
Trudny wybór!
Moje propozycje to: Nadia, Amelia, Oliwia, Antonina (Tosia - ładnie brzmi)
Męża: Wiktoria albo Weronika (i przy tym strasznie się upiera)

Co do męskich imion to jeszcze o nich nie myślimy. Czujemy że będzie dziewczynka :tak:
Ale podobają nam się: Artur (po moim mężu), Adrian, Karol, Oliwier, Tobiasz, Wiktor, Natan

Do góry