reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Cześć dziewczyny:-)
Stety czy niestety my też nie obchodzimy tego świeta :no:dawaliśmy sobie podarunki jak jeszcze chodziliśmy ze sobą jako nastolatki:-D
ewa trzymaj sie wszystko bedzie ok:tak:a to miałaś jakieś skurcze bo nie doczytałam:confused:

reklama
Poki co - internet jeszcze jest! za darmo hihi, bo umowa juz rozwiazana ;)

Anna szczerze mowiac nie wiem co z tymi kapielami.. na pewno nie powinny byc gorace, ale gin o ich wykluczeniu slowem nie wspomniala.
Nawet jak mialam infekcje to po prostu po kapieli podmywalam sie dodatkowo w "krystalicznie czystej" wodzie;)

a jesli chodzi o ta diete to ta Twoja lekarka dziwna troche jest...w ciazy trzeba sie odzywiac, a nie glodzic. Nadwaga sie mozna zajac pozniej, o ile to w ogole nadwaga bo w tej kwestii marika ma racje! :)

Czytalam w "Mam dziecko" ze przy samym karmieniu piersia spala sie 400 kcal dziennie :))))

a propos herbaty - w niej jest kofeina (bo teina to nic innego jak kofeina;)) tak jak i w kawie i powinno sie ja ograniczyc (tez moja kolejna bolaczka, bo normalnie pijalam 5-6 kubkow mocnej)
w kawie jest je wiecej 75-250 mg (w zaleznosci od rodzaju kawy, parzenia), a w herbacie (50-60 mg)
teraz pije wlasnie soki i herbatki owocowe (unikajcie tych z dodatkiem czarnej herbaty lub guarany - bo tez zawieraja kofeine..)
O dzialaniu poronnym nic nie wiem, ale na pewno ma dzialanie pobudzajace na organizm, co sie wiaze z przyspieszeniem akcji serca u dzidziusia i oddychania..

marika tez mnie swedzi.. 1 dzien sie "oliwkuje", nastepny balsamuje.. a dzis wymyslilam sobie kupno czegos z kolagenem i elastyna, bo ten brzuchol powoli osiaga niebotyczne rozmiary ;)

a propos mieszkania.. ja z mezem narazie siedzimy u moich rodzicow w domku w 1 pokoju no i mamy swoja lazienke...w tym pokoju bedzie tez lozeczko, czy myslicie ze komputer powinnam wywalic? tzn ze promieniowanie bedzie dzidzi szkodzic?

zebrra kilkoma dziurkami? hihi, smieszne :) tez sie nad tym zastanawialam, ale po glebszych przemysleniach uznalam ze chyba jedna ;) kazdego dnia sie czegos czlowiek uczy hihihi

capri witaj, przykro mi ze ciaza nie jest najlatwiejsza, ale gratuluje optymizmu i trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie!

jesli chodzi o walentyki to moj maz zyczenia zlozyl, ale marzyly mi sie kfiatki :( no i on nie lubi mi robic niespodzianek, tylko zawsze chce zebym sobie sama cos wybrala.. wiec potem idziemy na zakupy..
kochany jest, ale tak bym czasem chciala zebym mnie zaskoczyl..

Ja lubie Walentynki, nie zeby mi przypominaly o milosci (nia drecze meza kazdego dnia:tak: ), ale czasem sa doskonalym pretekstem zeby sie wyrwac z domku i byc tylko dla siebie.

Wam tez Wszystkiego Najlepsiejszego - jesli nie z okazji Walentynek, to z okazji srody :laugh2:

Oliwka29 miałam bóle brzucha i skurcze.wrrrr.
Zebrra dostałam Scopolan 3 razy 1, spasmoline 3 razy1 i nospe forte 3 razy 1
Jeszcze biore dodatkowo witaminy i zelazo wiec mam troche łykania.
Ale efekt mam odrazu:-) :-)
Tylko oczywiście nie wskazane w ciązy:no: :no: :no:

Magdalenka, jak zapytałaś, czy na pewno kilkoma dziurkami, to sama się zaczęłam zastanawiać... no ale Marika potwierdziła, więc chyba tak jest :) Zmyliłas mnie i już nioc nie wiem :)
Dziewczyny znalazłam coś cudownego na to swędzenie, ja od drapania porobiłam sobie rany i musiałam natychmiast kupić coś co to załagodzi i znalazłam Hegron - żółty i drugi Hegron - niebieski naprawde polecam!

Ewa - no to niezła dawka, najważniejsze, że działa, skurcze sągroźne w ciąży, więc dobrze, ze od razu zadziałało... Sama w ciąży z Wiką też coś brałam, ale nie pamiętam co...

O kurcze! takich zaległości to chyba nigdy nie miałam, musiałam nieźle się napocić zeby wszystko przeczytac :-) A wszystko przez to, ze w pracy zrobił mi sie znienacka młyn, w domu goście.. i nie było czasu żeby do Was zajrzec!
Mila, ucieszyłas mnie tym info o pulsie, moje miało za kazdym razem ok. 160 więc może wstępna diagnoza się potwierdzi i będzie dziewczynka?
Dzisiaj muszę kupić jakiś balsam do ciała (bo moj ulubiony Hipp, którego jak mi się wydawało miałam zapasy, okazał się być płynem do kąpieli :), chcę wypróbować jakiś nowy, może Ziaja? polecicie jakiś? Tego o którym pisała Zebrra (Mamma Mia) nigdzie nie mogę dostać.

Aha, jeszcze a propos brzuszka, to nie dość ze mi wyskoczył nagle tak, że jest już bardzo widoczny, to jeszcze wczoraj przy schylaniu się zabolało tak, że aż tchu nie mogłam złapać! w ogóle jest taki napięty i twardy, może to oznaka zbliżających się ruchów??

zebra - takie niespodziewane sytuacje z karmieniem mnie trochę przerażają :) jestem ciekawa jak w takiej chwili zachowałby się mój mąż... dobrze, że są te wkłady laktacyjne :-)

Ankami - niestety tylko haft krzyżykowy... umiem tez robić na drutach i przymierzałam się do szydełkowania... ale jakoś haft jest wg mnie ciekawszy :-)

magdalenka - czyżby rezygnacja z Neo na cześć Netii?:happy:

Ja przez pierwszy rok znajomości dostawałam różę co miesiąc, potem na pierwszą rocznicę dostałam ogromny bukiet niebieskich róż w koszu... ach... :-) potem przez kolejne 2 lata robił mi niespodzianki kwiatowe (rzadziej, ale tak samo były miłe)... a od ślubu... bardzo rzadko :-) no ale nie narzekam :)

:-) no dobra - to w końcu jak to mleko leci? Jedną czy kilkoma dziurkami?Która bedzie u ginekologa w najbliższym czasie i będzie mogła go się spytać? :-) Mi leci z kilku miejsc na brodawce... więc ja juz zupełnie nic nie rozumiem :-) poszukam jeszcze w googlach:happy:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry