reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

bazylia dawaj zdjęcia!!! do galerii, może stworzymy temat mamusiowe zakupy i tam będziemy się chwalić?? ja jak będę miała uszyte do tego jakaś bluzka to wkleje zdjęcie!!!

reklama
a co do tych lat 70 to widziałam fajną bluzkę-tunikę zawiązywaną pod piersiami w normalnym sklepie za 36zł<nie ciązowa> ale z elastycznego materiału....chyba ją kupie....:laugh2:
teraz jest moda na wszystko-możesz ubrać spodnie rurki, czy szerokie, coś "babcinego" lub nastolatkowego chodzi się we wszystkim-super że doczekałyśmy takich czasów za młodu jeszcze!!!!
tak samo buty można ubrać z czubem, zaokrąglane czy kwadratowe wszystko dozwolone!!!

http://www.9fashion.pl/sklep/index.php?id=4
oraz spodnie ciążowe "Viva" i "Code"
http://www.9fashion.pl/sklep/index.php?id=2

Nie mogę doczekać się, aż zrobi się ciepło i będzie można wystawić brzuszki i buzie do słoneczka. Wtedy dopiero rzucę się w wir zakupów, jakieś sukienki, bluzeczki na lato. Cieszę się, że moda na lata 70-te wraca, przynajmniej nie będziemy musiały przepłacać w sklepach z odzieżą dla ciężarówek :tak:

Witajcie raz jeszcze Babeczki :)
Powiem Wam odnośnie ciuchów ciążowych, że ja oprócz tych dwóch par spodni, które kupiłam w H&M, bieliźnie i kilku bluzkach to już raczej nic nie będę kupować, no chyba, że nadaży się jakaś okazja, na którą będę musiała wyglądać mega elegancko, ale generalnie nie planuję...
No, ale musze się pochwalić, że dzisiaj wyciągnęłam Olafa na wycieczkę po kilku sklepach z rzeczami dzieciowymi i dumny Tatuś kupił pierwszą rzecz dla Maluszka (wklejam w Maluchowych zakupach)

Anno bardzo fajne te spodnie, tylko widzisz...tak jak mówiłam cena wysoka-a mi jest szkoda na 4 miesiące robić zakupy za300-400zł, na prawdę! za taką kwotę to ja sobie po porodzie odbije!
To już bym wolała wydać te 60-70 zł na allegro i też nowe z metką! tyle że nie jakieś firmówki<kurcze ale ja jestem pazerna:-p:laugh2:> też chcemy w ciąży wyglądać modnie i dobrze-wiadomo.
Z drugiej strony jak bym była w pierwszej ciąży to bym pewnie kupiła więcej ciążowych ciuszków...aby i na drugą ciąże założyć...ale teraz ja nie planuje więcej dzieci(chociaż nie zarzekam się że nie będę miała i trzeciego):szok::laugh2:

marika mi też szkoda kaski ,jeszcze pierwsza ciaza to sie przydadza na zaś ,a i tak w pierwszej kupiłam tylko portki .A teraz mi sie podobaja koszule odciete pod piersiami i wiązane ale cena kosmiczna .Kiedy pisałam ze biore sie za szycie ale jeszcze do tego nie doszło .Wkońcu musze bo juz widac ładnie i te pare miechów pochodze. Niewiem czy sa jakies fajne materiały ,rozciągliwe chyba sie wybiore na miasto.

Zebrra, życzę Ci abyś wytrwała w swoim postanowieniu, ale wiesz, na razie jest chłodno i ponuro, a jak zacznie się wiosna to trudno bedzie wytrzymać z kilkoma bluzkami w szafie.. W końcu to pół roku prawie, ja zawsze miałam ciuchów letnich sto razy więcej niż zimowych i nie będę się nawet łudzić że przetrwam z tym, co uzbierałam teraz. Tym bardziej, że mam w zasadzie całą garderobę nie do użytku, wszystkie bluzki są już za krótkie i tak samo będzie ze spódniczkami, sukienkami, spodenkami.. ech..

reklama
Witajcie, Laseczki.
Najpierw o tych nieszczęsnych przepisach: po raz pierwszy czytałam o tym na Babyboomie w wątku na temat szpitali w Poznaniu. Wystraszyłam się. Tam nie napisano, na jakiej podstawie prawnej obowiązuje taki zakaz. Ale jak Bazylia napisała, jak w takich sytuacjach radzą sobie niektóre szpitale, to wszystko stało się dla mnie jasne: to pewnie podpadło pod przepisy o zakazie jednoczesnego zatrudniania pracownika na umowę o pracę i umowę o dzieło przez tę samą firmę. Ów przepis bardzo zaostrzono na początku tego roku - widziałam materiał na ten temat w jednym z programów biznesowych na TVN 24 (wtedy, oglądając go, w ogóle nie pomyślałam, że to może dotyczyć też położnych). Staram się na razie nie stresować - za kilka tygodni zaczynamy zajęcia w szkole rodzenia, to się dokładnie wypytam, czy położne jakoś to obchodzą i dam Wam znać. Nasi kochani włodarze to wiedzą, jak człowiekowi życie uprzyjemnić, no nie?
Negri, gratuluję.
Anna, co do pączków, to wczoraj 3 strzeliłam, a dziś poprawiłam ostatnim. :-)
Patina, Negri, dajcie znać, kto tam mieszka w Waszych brzuszkach. :-)
Bazylia, czas leci jak oszalały. Ja wczoraj zaczęłam 19. tydzień, a wydaje mi się, że dopiero się dowiedziałam o ciąży.
Marika, brzuszki są bardzo seksowne :tak:!
Dawajcie te ciuszkowe foty.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry