reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Marika te spodnie, które pokazałaś na allegro, to zwykłe spodnie, do których ta Pani doszywa materiał rozciągliwy, fakt nowe, ale czy ona dobrze je przerabia to nie wiadomo, poza tym jeśli są przerabiane, a u Ciebie ktoś szyje, to możesz za mniejszą kasę przerobić swoje spodnie lub kupić nowe i je przerobić...

Bazylia mam nadzieję, że mi się uda (mam jeszcze ciążowe krótkie spodenki, a koszulki myślę, że spokojnie wejdę w te zeszłoroczne :)

Mila
wczoraj skończyłaś 19 tydzień, masz skończonych 19-ście i dzisiaj pierwszy dzień 20-tego... dlatego suwak pokazuje 19+1

reklama
Jeszcze o ciuszkach: jak kupuję jakieś ciut lepsze, to staram się wybierać takie, żeby po ciąży też można je było nosić. Zamierzam np. nosić po ciąży dżinsy Code (te, które wkleiła Anna) czy koszule z rodzaju tych odcinanych pod biustem i wiązanych. Do noszenia po porodzie nadają się też bluzki i kiecki kopertowe, topy z rozszerzanym dołem - na takie rzeczy jestem gotowa wydać kasę. Do tej grupy trzeba też doliczyć bieliznę, bo co prawda po porodzie będzie za duża, ale przynajmniej nie zdeformuje mi się biust i nie opadnie mi za mocno brzuch.
Natomiast rzeczy wybitnie ciążowe, jak np. bawełniane bluzki, koszule nocne w namiotowatym rozmiarze i kształcie albo takie "laktacyjne", czyli rozpinane u góry, których żywiołowo nie znoszę, kupuję jak najzwyklejsze, bo wiem, że za jakiś czas pójdą na szmaty.

Negri gratuluję.

Jeśli chodzi o ciążowe ciszki to ja mam tylko jedne spodnie typowo ciążowe i 3 pary jeansów bardzo płytkich więc jeszcze narazie w nie wejdę.Bluzek specjalnych nie kupuję bo zawsze można kupić normalną tylko trochę większą.Ostatnio wyszperałam u mamy w szafie pasiastą sukienkę ( ma ponad 20 lat) i zamierzam ją zwężyć,obciąć kawałek i na dole wstawić taki jakby gruby pas,zobaczymy co z tego wyjdzie.

Byłam dziś na USG połówkowym :tak: :-) widziałam nasze maleństwo,akurat spało :tak: jednak po chwili zaczeło przecierać oczka :-) ,a więc wszytko jest ok,maleństwo zdrowo się rozwija,wygląda na 19 tc i 2 dni więc to już 20 tydzień.Pan doktor nie chciał nic mówić bo niedaje 100% gwarancji ale chyba będziemy mieć dziewczynkę :-D :tak: :-) bo narazie nic między nóżkami nie dyndało:tak: Mąż i teściowa jeszcze nie dowierzają bo w poprzedniej ciąży też tak było;-) jednak ja i tak najbardziej się cieszę ze jest zdrowiutkie!!!!!
Wszytkie badania też mam ok,mam tylko brać witaminę C aby zakwaśić mocz.

Anna_79 te twoje zakupy są piękne!!!

Choinka, Zebrra, Ty masz rację z tym moim suwaczkiem - coś z nim jest nie tak. Jestem na pewno w 19. tc, a nie w 20. Suwaczek robił mi mąż na podstawie spodziewanej daty porodu - tzn. wtedy jeszcze był to 13 lipca, teraz lekarz określił go na 15 lipca, ale już nic nie zmienialiśmy w suwaczku, bo te dwa dni to żadna różnica. Chyba zrobię nowy suwaczek. Tylko zaraz, jak to się robi?

Ale zaraz, co się nie zgadza? Mila ma napisane, że jest w 19 tyg. 1 d, więc de facto jest w 20 jak napisała Zebrra. Czyli skończony 19 tydzien!
Ja tez mam 16 +1, czyli jestem na początku 17-go. Wszystko jasne jak dla mnie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry