reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Wiesz marika, to dziwne, ale ja przy tej nikłej wadze miałam nieźle kobiece kształty, dopiero potem zaczęłam kupować coraz mniejszą bieliznę...
Wielkie d... i biust to genetyczne uwarunkowanie mojej figury (odziedziczyłam po rodzinie mojej mamy). Więc teraz oczywiście brzuszek brzuszkiem, ale biust i biodra to mi wyskoczyły w kosmos (albo to tylko moje głupie wrażenie). Cóż - też bym sobie chętnie poszalała z jedzonkiem, ale wiem, że w moim przypadku to nic dobrego nie przyniesie, toteż na siebie uważam - oczywiście bez przesady. Jak mam ochotę na batonik to przecież sobie nie odmówię raz na jakiś czas, ale racjonuję to wszystko. Zależy mi na tym, by po porodzie nie wyglądać jak słonica na szpileczkach. :laugh2:Ale teraz to przede wszystkim myślę o Igorku - przecież zalanie go mamusinym tłuszczem raczej mu nie pomoże...

Ewa! Gratulacje oczywiście... A imię...??

Patina z rozmowy z moim lekarzem wynika, że niskie ciśnienie sprzyja dzidziusiowi - może mamusi trochę mniej, ale to dużo lepsze niż jakby się miało podwyższać. Wysokie ciśnienie grozi ... czymś tam, nie pamiętam co on mi tłumaczył bo mnie to nie dotyczy!! Także nie martw się niskim ciśnieniem. Do tego pogoda sprzyja spadaniu ciśnienia. Podskoczy na wiosnę..

Aśka_24, a czy przy tak niskim ciśnieniu krwi maluszek jest napewno dobrze dotleniany i odżywiany??? Bo mnie to troszke mimo wszystko martwi...

to dobrze ze tak jest z tym cisnieniem bo sie zaczelam martwic zreszta jutro ide do lekarza to sie dokladnie spytam
no to narazie sami chlopcy czy cos przegapiłam???

hej dziewczyny czy wasz maluszek tez sie tak cudownie rusza w brzuszku moj skarb coraz mocniej kopie juz czuje go bardzo wyraznie jestem w ciąży 20 tygodni + 6 dni to co teraz czuje to najwspanialsze uczucie na swiecie nie moge sie doczekac dzidziusia ! no i 12 lipca mam termin porodu zblizamy sie malymi kroczkami do konca ! pozdrawiam wszystkie mamuski!

Patina26 - u mojego dzidziusia gin nie znalazła ogonka, ale to jeszcze może się zmienić oczywiście. Jutro mam kolejne USG to moze zobaczymy dokładniej! Jak narazie całym serduszkiem i myślami spodziewamy się córeczki!

reklama
Ja też mam mieć dziewczynkę!
Co do ciśnienia to warto spytać Zebrry, bo ona ma wysokie i pewnie się w tym orientuje.
Też źle się czuję z takim ostrym tyciem i od poniedzialku odpuściłam białe pieczywo i słodycze. Bez przesady, tego dzidziuś nie potrzebuje, a ja potem będę grubasem o tłustych udach. Przeciez można byc w ciąży i mieć nadal zgrabne nóżki.. mam przynajmniej taką nadzieję.
Na razie dobrze mi idzie to "odchudzanie" (oczywiscie w przenośni, staram się po prostu nie jeść rzeczy których nie jadłam również przed ciążą), myślę ze to bardziej siedzi w głowie, niż w prawdziwym apetycie. Jak sobie człowiek przestawi myślenie, to już nie ma ochoty na chipsa, czekoladkę itp. No i trzeba się czymś zająć bo z nudów bierze się największy apetyt!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry