kiedys dawno, wieki temu

padlo pytanie,
"czy jest tu ktos zadowolony ze swojego mezczyzny"
Otoz ja jestem

Wspiera mnie jak moze, chociaz nie wie do konca co sie w mojej glowie dzieje w ciazy.. tyra w pracy jak wol i cala kase oszczedza, zeby na budowe domu bylo.. ale (co by nie bylo ze na zone skapi) ostatnio zasypal mnie trzema balsamami do ciala, bo wie jak sie boje o rozstepy..
Do tego zawsze ukoi i przytuli..a to bardzo dla mnie wazne, bo nerwus jestem a w ciazy czasem histeryczka.
Idealem nie jest..ale nie chcialabym, wydaje mi sie zeby bylo nudno.
Jego wada to gromadzenie w sobie negatywnych uczuc/zalu i trudnosci w mowieniu o problemach.."kiszenie" tego w sobie.. Jak juz zaczne drazyc, bo chce mu pomoc, to w koncu to z niego wyciagam i jest mu lzej..ale sam nigdy nie zrzuci z siebie ciezaru.
Podsumowujac - kocham mojego Miska ponad wszystko i nigdy bym go na zadnego innego nie wymienila.
Pobralismy sie po 5,5 latach znajomosci, dlugo na to czekalismy, a z kazdy dniem jest nam coraz lepiej i coraz mocniej sie kochamy. Na dzidziusia Razem nie mozemy sie doczekac, Razem "jestesmy w ciazy".
jezeli chodzi o
szkole rodzenia - jestem jak najbardziej ZA.
Mam mame w domu, wierze ze mi pomoze, ale jestem studentka z zamilowania i lubie znac teorie no i liznac troche praktyki jesli tylko sie da.
Z pieluchami sobie poradze, ale chetnie naucze sie kapac lalke

moj maz nie ma czasu na czytanie gazet o dzieciach/ciazy, wiec dla niego to wszystko bedzie nowosc. Uwazam ze sie przyda...
Polecam wybierac szkody rodzenia przy szpitalu w ktorym rodzicie.
Mozna dzieki temu poznac polozne i dowiedziec sie wiecej o TYM dniu i godzinie zero, co dodatkowo uspokaja i daje uczucie komfortu.
Anna_79 krzywa cukrowa mozna robic nie tylko w szpitalu na oddziale..
bac sie nie ma czego, ewentualnie mozna sie krzywic

badanie polega na piciu przeslodkich mdlych roztorow glukozy, a nastepnie oznaczaniu stezenia glukozy we krwi.
Oznaczen jest conajmniej 2 (na czczo, 30min po wypiciu tego roztworu, czasem jeszcze po 2h).
Ma to wykazac jak nasz organizm (trzustka wydzielajaca insuline) radzi sobie z cukrem i czy nie wystapila u nas cukrzyca ciezarnych.
Jesli chodzi o
fajne filmy, ja ostatnio widzialam "Patrol" (ang. Guardian) z Costnerem i Kutcherem.
a
malowanie brzucha - nie wiem jak to wyglada na szkole rodzenia, ale ja czasem wieczorkiem robie sobie "happy face" na brzuszku z balsamu do ciala i mnie to cieszy
Jesli chodzi o
faszerowanie sie roznym swinstwem w ciazy to ja uwazam to za tragedie.
Bez tego tyle jest zagrozen dla dzidziusia.. pisze prace magisterska na katedrze Toksykologii i u nas az roi sie od prac o zgubnym wplywie fajek/alkoholu/narkotykow/lekow na plod..
Dzis przegladam jedna - o samych wadach wrodzonych/znieksztalceniach po nikotynie bylo ponad 100 stron heh..
Przyznam sie jednak do swojego grzechu - mianowicie, gdy staralismy sie z mezem, nie wiedzialam czy "chwycilo".. pierwszy miesiac sie nie udalo.. wiec teraz tez myslalam ze lipa.
A byla impreza andrzejkowa... kupilam test ciazowy, bylo to jakis tydzien po spodziewanej owulacji, a kolejny tydzien przed spodziewanym okresem.. wiec troche ni w zab, ale stwierdzilam ze jesli jestem w ciazy to juz wyjdzie.
Wyszlo ze nie.
Na imprezie wypilam 3 piwka.
Po czym tydzien pozniej okazalo sie, ze jestem w ciazy... plulam sobie w twarz za glupote, czasu sie jednak nie odwroci.
Aska_24 i Patina jesli chodzi o cisnienie, to u mnie jest podobnie 100/55 ostatnio, 90/50 Po prostu niektorzy tak maja...

Jest takie schorzenie jak niedocisnienie (czyli wartosci cisnienia pozniej normy 120/80) i mozna to leczyc, mi jednak nikt nigdy nie kazal jesc zadnych proszkow, bo nie towarzysza mi zadne inne dolegliwosci typu sennosc, zmeczenie.
Ankami Twoja i meza obraczka jest hardcore'owa !!!!!!! nigdy wczesniej nie widzialam niczego podobnego i az mi wstyd ze sama na cos takiego nie wpadlam. Moj maz wywodzi sie ze srodowiska "metalowego", a ja jestem byla "punkowa" - bylaby super pamiatka tych klimatow..
Jeszcze mala rada - ponoc jesli uzywa sie
kremu na dzien z filtrem, to mozna ograniczyc powstwanie plam ciazowych na twarzy. Sloneczko wychodzi wiec ja dzis nabylam nawilzajacy Dax'a z SPF 15
JEsli chodzi o
krew pepowinowa - sprawa w skrocie wyglada tak.
Bankowanie krwi jest kosztowne (im dluzej tym wieksze rabaty, ale sa to i tak spore sumy) - szczegoly
PROGENIS - Bank Kom