reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Mila nie zostałam w szpitalu, bo powiedzieli, że po badaniu 50-ką glukozy nie diagnozuje się cukrzycy, test z 75g robi się tydzień po 50g, mam go zrobić w środę (wtedy też mam wizytę u mojej pani prof, która jest zastępcą dyrektora tego szpitala do spraw lecznictwa) i wtedy podejmą decyzję co i jak... Poza tym z tego co mi mówili, nawet jeśli zdiagnozują cukrzycę, to wezmą mnie na pobyt jednodniowy, żeby dać mi glukometr i nauczyć jak z niego korzystać... potem mam czesto chodzić na kontrole, ktg i usg...

Nicoya myślę, że powinnyśmyprzy imrezie wirtualnej :))) Nie chce mi się kąpać :)))

No właśnie! Użyłaś słowa "czysty" i wzięłaś go w cudzysłów, bo został użyty w formie przenośnej. Przecież nie ma mowy o tym, by język był umyty. Więc Twoje intuicyjne wstawienie cudzysłowu odnosi się zapewne do metaforyczności wypowiedzi, która polega na tym, że czystość jest tu metaforą poprawności, pewnej respektowanej normy. A o łacinie można tak powiedzieć jak najbardziej - bo zostały spisane i są respektowane jej konkretne normy. One już się nie zmienią, bo to język martwy, nie rozwija się i nie zmienia (chyba, ze mamy na mysli łacinę podwórkową hi hi hi). Stąd mowa o jego "czystości" czyli poprawności. Ale skończmy ten temat, bo to nie miejsce, a po za tym już mnie to trochę bawi...

A!! Sorry - nie napisałam, że to oczywiście do Ankami!!!!

No i witajcie dziewczynki!!
U was tez taka wspaniała pogoda??
A ja na dwór wyjść nie mogę, bo pyli moja wierzba płacząca i daje mi po nosie:wściekła/y:

zebrra - gratuluje studnióweczki
A jak to z tymi mężami bywa to ja tez wiem. Kiedyś byłam bardzo zajętą osobą i brak towarzystwa mojego Koguta nie bardzo mi przeszkadzał, a wręcz przeciwnie... Teraz, kiedy jestem w ciąży (i najczęściej siedzę w domu) jakoś mi się ciągle ckni...
Nie wiem skąd to się bierze, Kogutowi wyraźnie ciąży ta moja potrzeba bliskości. Wpada do domu na wieczór, chce coś pooglądać, odpocząć a ja mam ochotę wtedy opowiadać mu ze szczegółami co robiłam, jak mi minął dzień, co mnie boli i dlaczego, no i jakie ciekawe akrobacje wykonał dziś Igorek. I zazwyczaj się kłócimy. On mi zarzuca, że myślę tylko o sobie, że ciągle narzekam itd, a ja jemu, że jest znieczulony i nic go nie interesuje ... i tak w koło ...

WITAM

gotuje ogorkowa, ale mam na nia smaka......

dzieki za podpowiedzi co do chrzcin, kupilam troche ubranek i pampersy, a ide w tym w czym dobrze bedzie, mam sie dobrze czuc!!!!a nie patrzec czy sie podobam o!!!!
ledwo znalazlam wolna fryzjerke dla Krzysia no i sciełam grzywke!!!!!!

teraz ide jesć,

upaly mnie zaczynaja wykanczac.......

gratuluje studniowek:-) :-)

Witam się dziewczynki i przyznaje bez bicia że nie nadrobiłam tego coście natworzyły a teraz nie dam rady bo jestem od rana na działeczce ale że jestem uzależniona musiałam zobaczyć czy żyjecie ;-);-);-);-);-);-);-) Przesyłam całuski z mega słonecznego Kalisza :-):-):-):-):-) a zaległości nadrobię wieczorkiem albo jutro :-p:-p:-p:-p

reklama
A ja wróciłam z długiego spacerku. Nogi to mi do d... wchodzą! :-D
Niepotrzebnie zajrzałam po drodze do teściowej bo tylko się wkurzyłam...
Po pierwsze dowiedziałam się, że mój mąż zamiast do pracy poszedł wczoraj pomagać teściom. A kiedy o 15.00 (planowo) wrócił do domu to mi opowiadał jak to w pracy było, co sie wydarzyło, kto go zmieniał! Normalny idiota! Nie pisnął ani słowem że był u rodziców! Wolał skłamać...tylko po co?????? Nie umiał mi na to pytanie odpowiedzieć. Dostał po pysku (bo to nie pierwsze kłamstwo a już mam dość!) i awantura gotowa. Kopnę go w tyłek jak tak dalej pójdzie....
A po drugie opowiadałam teściowej jaki wczoraj miałam kiepski dzień...i że pomidorowa mi nie wyszła i kurczak jakiś dziwny był (sama się podkładam) a ona na to: "Nie martw się tym, że nie umiesz gotować. Ważne, że próbujesz" Yyyyy....ale mi tylko wczoraj nie wyszło! Już nic się nie tłumaczyłam tylko poszłam do domu.
Coś dzisiaj wisi w powietrzu, chyba ten 13 piątek jeszcze mi się nie skończył!

Idę sobie teraz kupić na pocieszenie wielgachnego loda (już dwa dzisiaj zjadłam :-)). Miłego popołudnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry