ja dzis biegalam po bankach i sprzatalam chatke wiec wsiaklam na pol dnia, ale juz nadrobilam posty...
i GRZMIE ;-)
marika nadrukowana data na opakowaniu to w przypadku kropel data waznosci zamknietego opakowania na polce aptecznej.. antybiotyk w kroplach po otwarciu powinno sie przetrzymywac 10-dni do max kilku tygodni..
A
Gentamycyna nalezy do "francowatych" antybiotykow (bo grupy chemiczne nic wam nie powiedza) i moga uszkadzac sluch i nerki.. wiec jak nie ma prawdziwej koniecznosci to lepiej wyleczyc te slepka rumiankiem czy swietlikiem,
a nie strzelac z armaty do muchy...
a
Oxycort, tak zwana "babciowa masc" skuteczna na wszystko.. to masc ze sterydem (HYDROCORTYZON) i antybiotykiem (OKSYTETRACYKLINA)! NA RECEPTE. SILNE DZIALANIE PRZECIWZAPALNE plus antybiotyk przeciwskazany u dzieci!!!!! Stosowany bez prawdziwej koniecznosci moze przyniesc wiecej szkod niz pozytku!!!
Sprzeciw Monika!
A Pani farmaceutka, ktora zgodzila sie na w/w preparaty bez konsultacji z lekarzem postapila zle. Bez recepty (czyli bez lekarza) nie ma prawa. Sorka, ale nie mamy takich kwalifikacji zeby dziecku od tak sobie dawac antybiotyk czy sterydy!!!!
A
Rumianek szkodzi tylko uczulonym na kwiaty z tej rodziny (tzw uczulenie na Asteraceae) !!!!!
Sulfacetamid jest okiej, to juz mozna sprzedac... ale szczerze mowiac, mi to nigdy nie pomoglo..
zeberko gratuluje malego mezczyzny!!!!!! Teraz to bedziesz miala dopiero podpore w rodzinie ;-)
Pastela wiec ten konik to nie przypadkowo? instruktor jezdziectwa KUUUUUL

mnie zawsze fascynowaly koniki, ale niestety rodzice jakos moja pasja sie nie przejeli i czekali az mi przejdzie..
potem zaczelam ciulac kase na dom i do tej pory nie nauczylam sie jezdzic.. ale przed sama ciaza

BYLAM raz na koniku i oczywiscie sie zakochalam.. tak wlasnie sobie wyobrazalam to uczucie..
no, ale poczekam na lepsze czasy, moze z corcia razem bedziemy jezdzic... ja jej zafunduje marzenia!
To teraz nie mam wyjscia i tez musze rodzic naturalnie