reklama
Grubelek
mamy lipcowe'07
A tu: :: CAFE MAMA :: na "wspólnym terminie" w lipcówkach to sobie chyba nasze dziewczyny pogadały, co? Ewa i Grubelek ;-)![]()

Witam się z rana...
No... to chyba my.....
Witam Nowe Mamusie I Tatusia!!!
Wczoraj byłam w Wielkim Mieście i zakupiłam chyba ostatnią rzecz czapke, którą w końcu udało mi sie dopaśc (czapkla oczywiście letnia, chłopieca taka spacerkowa... :-))
No i postanowiłam spakowac torbę do szpitala...
zobaczymy jak to będzie... Miłego dnia! :-)
....hihihihi.... no to sobie kobietki pogadały :-) (na innym forum)
większosć okupiona, uszykowana... a ja z ślimaczym zapędęm życiowym dopiero dzisiaj z mamcią po ciuszki do małej jadę... torba do szpitala to tylko dla mnie narazie pojęcie czysto teoretyczne, a jeszcze wyposażenie pokoiku malutkiej... butelki, smoczki i te wszystkie inne pierdoły....
...ale listę mam
nawet mi ostatnio pomagała mariczka ją zweryfikować... to już cos prawda? hihihi
większosć okupiona, uszykowana... a ja z ślimaczym zapędęm życiowym dopiero dzisiaj z mamcią po ciuszki do małej jadę... torba do szpitala to tylko dla mnie narazie pojęcie czysto teoretyczne, a jeszcze wyposażenie pokoiku malutkiej... butelki, smoczki i te wszystkie inne pierdoły....

...ale listę mam
nawet mi ostatnio pomagała mariczka ją zweryfikować... to już cos prawda? hihihianka26_x_07
Mama Laury :)
Na poczatek sie witam w ten ponury dzionek
A teraz mykam poczytac posty:-)
Widac dziewczyny ze zakupy pelna para.Torby do szpitala nie posiadam, ale mam numer do poloznej to juz cos.Niestety nie wiem jak wyglada porod w Niemczech ale moj lekarz stwierdzil ze jak wszystko bedzie ok to tego samego dnia moge juz wyjsc do domu.
A teraz mykam poczytac posty:-)
Widac dziewczyny ze zakupy pelna para.Torby do szpitala nie posiadam, ale mam numer do poloznej to juz cos.Niestety nie wiem jak wyglada porod w Niemczech ale moj lekarz stwierdzil ze jak wszystko bedzie ok to tego samego dnia moge juz wyjsc do domu.
anka26_x_07
Patina ja juz wole jak swieci sloneczko bo przynajmniej do parku mozna wyjsc na spacerek.Upałów moze bym nie chciala ale ciepelko albo chociaz bez deszczu:-(
Witam- u mnie tez pada
Noc byla nieciekawa- skurczybyki mnie atakowaly ale teraz jest ok.:-)A jak moj facet z pracy wroci to jedziemy na zakupy dla dzieci- juz sie ciesze

Ja tez tu nie rodzilam ale moja ciotka i bratowa tak i sa zadowolone. Mozesz miec porod ambulatoryjny tzn. rodzisz i po paru godzinach do domu ale jak sie nie czujesz na silach to zostajesz 2-3 dni w szpitalu. Tylko do Ciebie nalezy decyzja. Polozna ktora wybierzesz (placi kasa chorych) mozesz tez zamowic do porodu- wtedy dodatkowo placisz, cos ok. 100- 150 eu ale nie wiem dokladnie i to jest Twoja prywatna polozna, ktora jest z Toba caly czas a co najwazniejsze masuje krocze by nie peklo!! Moja ciotka z 1 dzieckiem miala taka polozna i wcale nie miala ran krocza
Bardzo sobie chwalila i mnie tez namawia do wziecia poloznej do porodu. Tylko, ze ja bede chyba cc miala.
Noc byla nieciekawa- skurczybyki mnie atakowaly ale teraz jest ok.:-)A jak moj facet z pracy wroci to jedziemy na zakupy dla dzieci- juz sie ciesze

Ja tez tu nie rodzilam ale moja ciotka i bratowa tak i sa zadowolone. Mozesz miec porod ambulatoryjny tzn. rodzisz i po paru godzinach do domu ale jak sie nie czujesz na silach to zostajesz 2-3 dni w szpitalu. Tylko do Ciebie nalezy decyzja. Polozna ktora wybierzesz (placi kasa chorych) mozesz tez zamowic do porodu- wtedy dodatkowo placisz, cos ok. 100- 150 eu ale nie wiem dokladnie i to jest Twoja prywatna polozna, ktora jest z Toba caly czas a co najwazniejsze masuje krocze by nie peklo!! Moja ciotka z 1 dzieckiem miala taka polozna i wcale nie miala ran krocza
Bardzo sobie chwalila i mnie tez namawia do wziecia poloznej do porodu. Tylko, ze ja bede chyba cc miala.reklama
anka26_x_07
Anulka26 ja biore ze soba polozna mam nadzieje ze podtyrzyma mnie na duchu heheh.CC no to masowanie nie bedzie Ci potrzebne hehe no chyba ze.....
Patina o puchnieciu nog to nawet nie wspominam bo mam problem z butami nogi mi sie nie mieszcza.Rece tez puchna.A dzidzia szkuduje:-):-)
Patina o puchnieciu nog to nawet nie wspominam bo mam problem z butami nogi mi sie nie mieszcza.Rece tez puchna.A dzidzia szkuduje:-):-)