reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam u Nas ladna p[ogoda wiec zjem i wybieram sie na spacerek.Sloneczko pieknie swieci to dobrze zrobi Laurze na cere:-D
Buziaczku ja podaje Nestle BEBA PreStart to jest mleczko zblizone do pokarmu matki:-)

reklama
Buziaczku w Niemczech rowniez polecaja Aptamil.Tylko pamietaj ze Blanka bedzie musiala sie przyzwyczaic do mleczka Laura na pozcatku zwracala raz na dobe wiec nie zmieniaj mleczka jak by sie tak dzialo wszystko sie ustabilizuje.
Powodzenia w wprowadzaniu mleczka z buteleczki
Napisz ile Blania Ci zjada na dobe tego mleka

Agaa, moja Łucja od początku lubiła spać na brzuchu, natomiast nie lubiła na nim leżeć, gdy czuwała. Potem polubiła, ale też wydawało mi się, że nie chce podnosić głowy. Aż do wizyty rehabilitantki, która pokazała nam, jak prawidłowo kłaść Łucję, żeby unosiła głowę. Łucja zawsze zbyt szeroko rozstawiała łokcie albo w ogóle wyciągała ręce do tyłu. Teraz przytrzymuję jej łokcie blisko klatki piersiowej i jak już załapie, to sama potrafi leżeć tak jak widziałaś na zdjęciu i lubi się rozglądać.

Buziaczku, mam taki sam laktator. Zauważyłam, że żeby lepiej ściągać nim mleko, trzeba bardzo dokładnie go ułożyć na piersi, żeby cały sutek wszedł w tę dziurę a ta osłonka musi całkowicie przylegać do piersi, żeby powietrze się nie dostawało do środka, bo wtedy nie zasysa.

Buziaczku, mam taki sam laktator. Zauważyłam, że żeby lepiej ściągać nim mleko, trzeba bardzo dokładnie go ułożyć na piersi, żeby cały sutek wszedł w tę dziurę a ta osłonka musi całkowicie przylegać do piersi, żeby powietrze się nie dostawało do środka, bo wtedy nie zasysa.
wiem Ankami:-), a jak sie dostaje powietrze to tak ''pierdzi'' he he bo ciagnie piers z powietrzem.Ogolnie jestem zadowolona z niego a TY??:confused:mi to az wyciaga tego sutka, ze jak wyjme to jest taki dlugi potem :-D:-D:eek:

Witam po paro dniowej przerwie, jak wiecie jest u mnie tesciowka, jeszcze do poniedzialku.

Mia Witaj.

Jesli chodzi o lezenie na brzuszku, to Vic od poczatku bardzo to lubi najpierew lezal na naszych brzuszkach a pozniej w lozeczku albo lozku, juz od jakiegos czasu potrafi sie utrzymywac na prostych rekach i obserwowac z podniesiona glowka wszystyko dookola.

Smoczkow probowalam juz wszystkich i chyba jedyny anatomiczny jest najlepszy bo czasami zassie ale generalnie to rzadko mu sie to zdarza.

Zaczelam chodzic na solrium w ramach relaxu, odrazu lepsze samopoczucie.

Niedlugo chyba zaczniemy chodzic z maluszkiem na basen.

A jesli chodzi o laktator to ja uzywam recznego aventu, korzystalam z niego na samym poczatku jak mialam nadmiar pokarmu i moim zdaniem sprawdzil sie rewelwcyjnie.
Buziaczku mi polozna powiedziala ze trzeba wziasc piers w obie rece i od gory do dolu naciskajac przesuwac palce w dol, i wtedy zassac laktatorem.

Dzis jestem zmeczona, ide wziasc szybki prysznic i spac.
Pozdrowienia dla Was i maluszkow.

reklama
Dziewczyny dzieki za wskazowki dotyczace lezenia na brzuszku.Musimy ostro wziac sie do roboty...nie wiedzialam ze dziecko w tym okresie moze juz tak sie unosic podpierajac sie raczkami:confused:
Moze piszmy o tym co moze juz dziecko i jakie sa dobre cwiczenia rozwijajace
Buziaczku my na poczatku kupilismy na wszelki wypadek mleko SMA gold,smakuje Amelce (a moze dlatego ze leci latwo z butli,a przy cycu musi sie troszke nameczyc;-))

Do góry