A1990,mam świadomość jak istotne jest zażywanie kwasu foliowego w I trymestrze ciąży i dlatego staram się jeść produkty które są w niego szczególne bogate, takie jak np.szpinak, zielone szparagi, fasolka, groszek, brokuły, sałata, papryka, kapusta pomarańcze, grejpfruty, awokado, banan, jabłka, ziarna słonecznika, suszona mięta, suszony rozmaryn, suszona bazylia, majeranek, tymianek, liść laurowy, natka pietruszki, sery, otręby pszenne, wołowina, drób, wieprzowina itd. oczywiście wszystko to jak najmniej przetworzone w sensie obróbki termicznej i krojenia.także spoko, dbam o siebie i o małego Astronautę :-)
Wichurka, u mnie w pierwszej ciąży na każdym usg wychodził termin późniejszy - z OM miałam na 12.11, a z usg wychodził tak 19-20.11.wiedziałam, że ten z usg jest blizszy prawdy,bo owulację miałam późno - dopiero ok. 20 dnia cyklu.suma sumarum i tak urodziłam dopiero 23
Kornelia,myślę, że my też zobaczymy - w końcu to będzie już 7 tc :-)!nie mogę się doczekać!
Jak wam dzień mija, dziewczęta?wiecie co, dla mnie cały czas wydaje się być takim nierealnym, że znowu jestem w ciąży :-)....