reklama

Lipcowe mamy 2015

Ehhh, ja wczoraj byłam na USG. I co? I nico... widać pęcherzyk, ale nie widać nic w środku.
Albo się ukrywa, albo nic w nim nie ma.
Mam zrobić betę w odstępie 48h i zobaczyć czy jest wzrost i wówczas idę do niego za dwa tygodnie, jeszcze w listopadzie.
Ale dłuży się strasznie. I boję się, że beta nie będzie rosła :(
W ogóle jakiś dół mnie złapał. Niefajnie :(

a w ktorym jestes tygodniu? bo moze jeszcze za wczesnie aby zarodek sie pojawil. czasem takie psikusa lubia robic i pojawiaja sie pozniej:) dopiero teraz zobaczylam ze 6tydzien kurcze moze slaby sprzet? albo owu Ci sie przesunela i ciaza mlodsza.. tak wiec na razie nic nie jest skrslone trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
reklama
dreamgirl Trzymam kciuki za bete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-( To jest takie niesamowite, że u niektórych kobiet już w 6 tc widać serducho, a inne muszą się tak stresować.

No dostałam przed minutą wyniki z rana, i HCG: 9970 U/l. Więc wysoko.
W sobotę powtórka i jak urośnie około 1,5-2x to jest ok. A jak nie urośnie, tylko będzie stać lub zmaleje to znaczy że obumarło...
Także mam stres aż do soboty popołudnia...

Kiszka :/

martyska chodzi o to ze wciazy jest pecherzyk ciazowy a w nim pecherzyk zoltkowy-ktory odrzywia dzidzie,i zarodek. ale na wczesnym etapie widac tylko sam pecherzyk i pozniej dopiero pojawia sie pecherzyk zoltkowy i zarodek.. miejmy nadzieje dziewczyny ze bedzie dobrze!

Ewelak - zastosuję się do Twojej prośby o wklejanie wyników badań w oddzielnym wątku, ale tam jest napisane, że komentować mamy tutaj :) Więc pozwolę sobie zadać pytanko A1990 - na usg, które wkleiłaś miałaś mierzony zarodek? Napiszesz ile miał milimetrów? z suwaczków wynika, że jesteś mniej więcej na tym samym etapie, co ja, ale usg miałaś tydzień temu, ciekawa jestem jaki był duży :)

Sorki dziewczyny, że ja tu cały czas o wielkości zarodków, ale nie daje mi to spokoju :)

A jak zmieniłyście w ogóle swoją dietę? Przeczytałam w książce, że musimy dostarczać teraz organizmowi dużo białka a ja na mięso jakoś średnio mam ochotę... już jadłam dziś jogurt, twaróg, piłam inkę z mlekiem, ale nawet nie dobiłam do połowy zalecanej dawki białka :( Najchętniej bym jadła teraz same owoce... tak jakoś mam....

Martyska - w niezbędniku lipcowej mamy masz linka do suwaczków :)

Ostatnia edycja:
Witam nowe mamusie I zycze wspanialych 9miesiecy :)
Patka wszystkiego najlepszego dla Ciebie I coreczki:)
Kornelia1802 ja w pierwszej ciazy bralam w pierwszym trymestrze, a teraz tylko kwas foliowy I mam nadzieje, ze nie bede miec tak okropnych mdlosci jak w pierwszej.
Milka oby mdlosci nas ominely :) u mnie w tym temacie narazie spokojnie :D odpukac! Haha
Anioek duzo zdrowka!
Sykatynka nie zamartwija sie kazdy dziudzius rosnie swoim tempem :)
Kunda Dreangril na nastepnej wizycie na pewno zobaczycie pieknie bijace serduszka :)
Ewelak beta pieknie przyrasta :)

U mnie baaaardzo sennie wczoraj I dzis mam wolne od pracy mialam zrobic pranie ale leze pod kocykiem I mam nadzieje, ze samo sie zrobi :)
Brzusio juz coraz mniej pobolewa najczesciej zaczyna jak musze Ale zniesc po schodach. Uparciuch nie chce chodzic sama po nich a w domu sporo ich mamy :/
Jutro do pracy mam nadzieje, ze nie zasne na stojaco lol
Jadla bym I jadla! Sledzik lodziki mniam mniam hehe
Milego :*

reklama
Anieok, bardzo się cieszę, że wszystko ok!

Kunda, dreamgirl, mam nadzieję, że Wasze maleństwa niedługo się pokażą.

Witam nowe lipcówki!

Mnie dzisiaj brzuch trochę pobolewa i łączę to z noszeniem malucha, no wyżyna mu się trójka i przez to ma silną mamozę... :-( Jutro z rana lecę do laboratorium, pewnie spóźnię się do pracy przez to, no ale trudno.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry