reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Klara pochwal się swoimi dziełami ;)
Ja przewertowałam cały wątek laktacyjny, i ruszam tyłek na góre żeby pojeździć 30 min na rowerze. Potem biore się za robienie pierogów.
Siedze sobie spokojnie i czuje jak Majka w brzuchu szaleje, coś chyba ma bezsenny poranek bo od 4 co chwile daje o sobie daje znac ;) :-)

martyska prześlij pare pierogów jak zrobisz!!!!!!!!!! :-):-):-):-)

w końcu znam pleć i nie wiem od czego zacząć :-D pierw musze ze strychu córki ciuszki znieść i zobaczyć co tam jest, ona urodziła się w listopadzie to wszystko na długi-rękaw jest to będę musiała cos na krótki tylko dokupić.

Kawke wypije i trzeba brać się za jakiś obiad.
U nas dzisiaj pięknie słoneczko świeci tylko ten wiatr mógłby przestać tak wiac:tak:

Dzien dobry, słonecznie w końcu od rana ale wieje bardzo.
W zwiazku z tym zostaje dzis w domu i robie wieeeeelki remament ciuchowy dziecięcy. To pierwszy krok bo z piwnicy musze przynieść popakowane worki próźniowe ale tam tylko pościele i rzeczy gdzieś od 74 w góre. Dopijam kawe i sie zbieram do misji specjalnej :tak:
Mamy wiec Patka90 podobne plany :) moja córcia z września wiec też wszystko na długi jej kupowałam.
O właśnie tu zrodziło sie we mnie juz jakiś czas temu pytanie do mam posiadajacych doswiadczenia z letnim dzieciaczkiem? Co, przy założeniu że w dniu wyjścia ze szpitala bedzie upał ok 30 stopni należy dzidzi założyć? Długi czy krótki rękaw? Podpowiedzcie prosze bo zastanawiam sie nad tym od jakiegoś czasu i pojęcia nie mam....

Na obiad krokiety z barszczykiem (chyba będziemy je jeśc przez najblizsze 3 dni), mój P. uwielbia to jedzenie, więc pasuje.

Miłego dnia :)

witajcie :-)

ja właśnie przy kawusi odpoczywam bo od rana za zmiane pościli i pranie się wzięłam.. Ładnie wieje to szybciutko wyschnie :tak:
wkońcu słoneczko i miło było wstać.. :-) mniam pierogi.. też bym zjadła.. ja dzisiaj zrobię ogórkową..
dziewczyny jakie kurtki/płaszcze na wiosne macie? święta idą a z racji że rzadko tam jeździmy musze coś fajnego sobie kupić.. tylko zero pomysłów..

Po Waszych odpowiedziach widzę, że niektóre z Was robiły już to badanie z glukozą, więc mam pytanie: wiadomo, że trzeba być na czczo, ale ile godzin od ostatniego posiłku i czy poprzedniego dnia są jakieś restrykcje co do diety? I jeszcze jedno: słyszałam, że można sobie do tego roztworu glukozy dodać trochę np. soku z cytryny, żeby miał znośniejszy smak- czy Któraś z Was to próbowała? :-)

Kurczę, widzę, że wiele z Was ma już wyprawki, ja jestem w zupełnym lesie. Dopiero organizuję używane ciuszki od koleżanek, pewnie w kwietniu to od nich zabiorę, no i w Święta pewnie przywieziemy łóżeczko od Teściów, w którym jeszcze szanowny małżonek się wylegiwał za młodu, trzeba będzie pewnie odświeżyć i pomalować..

My wczoraj z mężem wzięliśmy się za złożenie komody, żeby te ciuszki gdzieś upchnąć, ale po złożeniu 2 szuflad w ciągu 2 godzin wymiękliśmy i będzie składanie na raty :P na szczęście mamy czas :P

Dziś mąż ma dobę w pracy więc ja nie gotuję :P a kurtki wiosenne też powoli zaczynam oglądać, chyba stanie na rozklsozowanym płaszczyku lub jakiejś kurtce ze ściągaczem pod biustem :)
Np coś jak to: Kurtka ciążowa z podszewką z dżerseju • 189.99 zł • Bon prix

lub to: PBaszcz ci|owy Alessia pomaraDczowy - Sweet Mama

Ostatnia edycja:
reklama
O jeju.... ogarnęłam szafe starszaczki i mam dość. tyyyyyyyyyle ciuchów że końca nie widać. za godzine musze iść do p-kola wiec nawet za szafe malucha sie nie biore. zrobie jutro.
Kropka, jeszcze sporo czasu :) ze spokojem wszystko ogarniesz, też czeka mnie odmalowanie łóżeczka, nasze też ma swoje lata :)
Klaudia, szybciutko ta położna :) u nas dopiero po porodzie była.

Co do kurteczki póki co odpuściłam temat. Nie chce kupować czegoś na kilka miesiecy, a na jesien mam nadzieje wrócić do ramoneski :) zobaczymy, w każdym razie zakupy ciuchów oversize ograniczam do minimum, posiłkując sie póki co tym co mam w szafie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry