reklama

Lipcowe mamy 2015

w Medicoverze wyniki są dopiero o 20, zrobiłam dziś krew i mocz. no i w rezultacie odwołałam dzisiejszą wizytę u gina i idę w środę za tydzień dopiero, ale będę polowała na jakąś wizytę w tym tygodniu, czasem coś się zwalnia na bieżąco, więc jest szansa (:

a co do posiewu moczu (bo któraś wspominała o leukocytach, a posiew był prawidłowy) - o ile dobrze doczytałam, to w posiewie się hoduje bakterie, więc leukocyty nie mają w tym wypadku nic do rzeczy niestety.

reklama
A jeszcze mam na balkonie dwa sznury ograodniczek i spodenek...ale to jutro juz.. Bo teraz nakladam se obiadek ... Kasze jaglana pieczarki cebulka i sos grzybowy i miesko obtaczane i podsmarzone w gyrosie

A ja wlasnie od rana prasuje i ukladam grupuje i konca nie widac w ciuszkach tone ... ...

Miałaś się oszczędzać, kładź mi się natychmiast! <grozi palcem>

Po Waszych odpowiedziach widzę, że niektóre z Was robiły już to badanie z glukozą, więc mam pytanie: wiadomo, że trzeba być na czczo, ale ile godzin od ostatniego posiłku i czy poprzedniego dnia są jakieś restrykcje co do diety? I jeszcze jedno: słyszałam, że można sobie do tego roztworu glukozy dodać trochę np. soku z cytryny, żeby miał znośniejszy smak- czy Któraś z Was to próbowała? :-)

Kurczę, widzę, że wiele z Was ma już wyprawki, ja jestem w zupełnym lesie. Dopiero organizuję używane ciuszki od koleżanek, pewnie w kwietniu to od nich zabiorę, no i w Święta pewnie przywieziemy łóżeczko od Teściów, w którym jeszcze szanowny małżonek się wylegiwał za młodu, trzeba będzie pewnie odświeżyć i pomalować..

Przed badaniem obciążenia glukozą trzeba być 12 godzin na czczo - poprzedniego dnia nie jeść słodyczy i kolacja ma być lekka. Moja koleżanka zjadła na kolację kilka jabłek i cukier wyszedł zawyżony, niepotrzebnie przeszła na dietę cukrzycowa, cukry cały czas ma idealne. Ja mam cukrzycę, zrobiłam to badanie wczesniej i całe szczęście - jestem na diecie od ponad miesiąca a cukry ledwo na granicy normy, tak że z tym nie ma żartów:no: Niektórzy pozwalają pić wodą w trakcie czekania na kolejne pobranie krwi - ja stanowczo odradzam, bo własnie woda najbardziej obniża cukier i może dać wynik fałszywie ujemny. Wierzcie mi że wiem co mowię:-( Nikomu nie życze cukrzycy, ta dieta jest okropna, bez przerwy chodze głodna:no:

Ja musze się pochwalić. Dzisiaj czuje się jak perfekcyjna pani domu :D pierogi nalepione, w domu czysciutko i jeszcze ciasto z jabłkami i budyniem się piecze :) teraz tylko czekam aż T wróci z pracy żeby razem z nim zjeść obiad.
Ja tez musze zrobić to badanie glukozy, bardzo lubię słodkości ciekawe jak mój organizm zareaguje na to cudo :o jutro chyba wstawię listę rzeczy które chciałabym kupić ( butelki, wkładki i inne cuda ) i powiecie mi czy wszystko aby na pewno jest potrzebne. Ale to już jutro bo dzisiaj to już tylko lenistwo :)

Nikita, może po prostu za mało zjadasz na tej diecie cukrzycowej? Bo kobieta ciężarna powinna spożywać ok 2300kcal dziennie, tylko bez produktów zawierających cukry proste :) więc możesz np w obiadku zmieścić 2 obfite dania a to wszystko może mieć małą kaloryczność :) kasze, pełnoziarniste pieczywo, makarony, chudy nabiał można jeść praktycznie "bez umiaru" :)

reklama
Cześć dziewczyny,
Odnośnie tych wizyt położnej to zgłaszałyście w ośrodku zdrowia, że jesteście w ciąży? stąd te wizyty?. Ja do ginekologa chodzę prywatnie tu na miejscu nikt nie wie o mojej ciąży- tak się teraz zastanawiam czy to gdzieś musze zgłosić.

Ja niestety dziś cierpię.. od godziny 9 taka mnie migrena złapała że ledwo siedzę w pracy a gdzie tam godzina 17:no:
Powinnaś mieć wybraną swoją położną z NFZ. Niekoniecznie to musi być w tej samej przychodni co lekarz POZ. Ja do mojej dostałam nr komórki i jak mam ochotę to mogę się z nią umówić. Planuje to zrobic, ale chyba jak już będę na zwolnieniu, bo teraz to nie mam za bardzo kiedy się z nią spotkać w ciągu dnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry