reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2017

Abed co 2 tyg do końca czerwca. I tak minimum 3 do 5 lat.
Raz przyjeżdża w czasie zajęć aby mi ściągnął Artur mleko. A tak to mu mąż mm podaje. Nie mam czasu bawić się w odciaganie jak i tak planuje tylko 6 miesięcy karmić. Czyli połowa czasu już prawe z głowy. Wiem że będę miała coraz mniej mleka Ale jak przejdziemy na mm to w nocy przed zajeciami Mąż będzie mógł wstawać aby karmić abym ja mogła się wyspać.
A ja zaszlam 15.10 <3

reklama
Ja 3.11:blink:
No i karmimy się, a ja teraz gardło czuję. Kurde boję się o dzieci. W razie czegoś to nie wiem co mogła bym podać takiemu L, chyba tylko inhalacje i katarek, a no i nie pamiętam od kiedy mozna te kropelki do nosa dawać Nasivin.
Jedno jest pewne. Szczepienia na pewno w tym tyg nie wykonamy.
Byliśmy wieczorem na spacerze i w sumie tyle.
Kurczę ale bym postudiowała, trochę bym się odmóżdżyła:laugh2:

Aga km noo rodzenstwo- rodzice też młodo zmarli na raka. Coś musialo pójść nie tak.
Udanej wizyty krakowa!:D

Misia Ty się wysypiasz za nas wszystkie :D

Ewella Lewandowska już wraca! Więc się miniecie:D

No właśnie co można zrobić z grzybami? Mój poszedł wczoraj pierwszy raz odkąd bo znam na grzyby z chrzestnym naszego dziecka i przyniósł trochę. No i oczywiście 'zmeczyl ' się strasznie. Zepsuł mi zakupy bo miałam sobie pochodzić po sklepach ale myślałam tylko o tym że on z tym wózkiem nabity jak bąk chodzi i tyle z zakupów. [emoji23]

Mumusia to super że tak dobrze na Ciebie działa!
Inka jest dobra na laktacje?! Pije inke od miesiąca bo kawy nie chce i to jest mój zamiennik. Dobrze wiedziec:D
Piwa nie lubię w ogóle więc slodowy odpuszczam

Jenny zdrówka! Ja brałam dużo wit C i apap jak mnie rozlozylo.

Emol nie przyzna Ci się przecież że sobie z czymś nie radzil! A teściowa byla? Pewnie po dzisiejszym dniu będzie zmeczony:D

Ewella a jaki wozeczek kupiliscie?:-))

Oo ja 2.10 dostałam ostatni okres[emoji16] a kiedy zaszłam nie wiem [emoji16] pewnie koło 15[emoji6]

Chybra zdrówka!!!

Ja bym już za cholerę nie poszla na studia nawet jakby mi placili[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, zmow mi uciekły 2 dni, zaraz mam nadzieje nadrobię...

W piątek bylismy u gastroenterologa i kazał mi odstawić wszystkie alergeny [emoji3] nabiał, jajka, orzechy, migdaĺy, pomidory, soję- na 2 tygodnie ...
Po tym czasie test prowokacji czyli przez 4 dni mam na chama jeść nabial, kolejne 4 dni jajka i kolejne 4 pomidory. No i zobaczymy na co reaguje...
Ale przez te 2 tygodnie to ja niezle chyba schudne bo nie jem mięsa. Co oznacza, że naprawdę niewiele mi zostaje do żarcia [emoji48]

A Szymek wazyl w piątek rowne 6 kg ! [emoji50][emoji3]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa piękne 6kg! Witam w mojej diecie! Ja ja miałam od 3tyg życia agatki:p ale już wszystko z tej listy jem bo właśnie wprowadzalam co kilka dni i obserwowałam agatke. Teraz ma jakieś kropki na pupie ale mam nadzieję że to od braku kremu a nie wysypka:/ bo wczoraj zjadłam czekolade.. :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia, to fakt że zarłoczek z mojego Boba, kurcze moze sama go po prostu za czesto przystawiam .. musze sie zastanowic porzadnie...

A propos spanoe to ja nie bardzo umiem uzywac te śpiwory na ramiona. Wydaje mi się, że mu za zimno w ręce bedzie... ktos ich uzywa?

Kasia wszystkiego najlepszego z okazji 2 miesięcy! [emoji4]

Misia omamoooooo wszyscy mają zapalenie oskrzeli. ... masakra. Życzę wam szybkiego powrotu do zdrowia!

Jak to jest z ta laktacja..? Ja mam nadal bardzo twarde piersi jak mały w nocy przysnie za dlugo... kiedy to zanika?

Bloomka kurcze no jak juz pisalam przed chwila- jeszcze bardziej mi ograniczył diete. Wczoraj wpierniczalam podsmaxony makaron z cebula i kukurydza z przyprawa curry. Nawet bylo dobre tylko nie wiem czy to curry moge [emoji23]

Emol jeny jak mi przykro [emoji52] ... tez mam takie rozmowy z moim i tez oczywiście od razu mi rzuca haslem ze sie mogę wyprowadzić. Durni oni są naprawdę [emoji32] Myślę że to jest niedojrzalosc...
Oczywiście mowy nie ma zebym gdzieś sama wyszła i go zostawiła z dziecmi.

Abed, super, fajnie ze się spotkaliscie! [emoji4] zazdraszczam [emoji2]

Ola ja na razie odkladam temat sab simplex, a chcialam juz kupowac...nam lekarz powiedział, że nietolerancja laktozy jest najprawdopodobniej na tle alergii pokarmowej i delicoli inne takie nic nie pomogą. I widze ze jak odstawilam wszystko to kolek na razie nie ma. Obserwuje go na razie.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa mi jeszcze tydzień temu tak miałam a teraz w nocy nie jest najgorzej. Nieco mniej pełne. Ale nadal Artur się zaksztusza jak je w nocy, bo dużo leci.
Ja mojego zostawiłam. I jak sobie narobił zlew pełen naczyń to nawet wczoraj ich nie dotknelam. Tak jak on to najczęściej robi.

Pumelova była teściowa 12-15. Więc trochę mu pomogła. Przynajmniej Kuba wtedy nie pali papierosow, bo musi Arturem się zająć. A dzisiaj teściowej nie będzie.

Arturem robił kupę raz na kilka dni. A wczoraj miał podane mm to po 2h kupa, dzisiaj przy karmieniu o 6.30 zanim wyszłam (musiałam Artura wybudzic, bo wstał na karmienie o 3.30) również kupa, duża. Pewnie go trochę to mleko przeczyszcza.

Ale słonko, ale chłodno. Najchętniej bym nigdzie nie wychodziła, za cholerę mi się nie chce, a musimy skoczyć do jednych i drugich pradziadków zaprosić na chrzciny L.

Mąż składa łóżko K. Na prawdę jest piękne, takie wymarzone jak dla Niego na pierwsze dorosłe. Ale mąż poprzykręcał odwrotnie te zagłówki i barierkę ( żeby K nie wypadł) i nie czai, że coś źle zrobił ehhhh. Mówi, że to przecież wszystko jedno. A przecież tam są takie auta naklejone i ewidentnie widać gdzie i w która str powinny być. Kuźwa no nie myśli i teraz mi mówi, że musiał by całe od nowa rozkręcić żeby to odkręcić. Kuźwa gdyby myślał to by tak nie było. Teraz tak nie w 100%się cieszę grrrrr.

Witam po dluuuugim czasie[emoji4]

Nie zapomniałam o Was, co to to nie!

Spróbuje chociaż cześć postów nadrobic, póki co jestem przy pierwszym września[emoji23][emoji23]

Antosia w końcu mogła mieć zrobione pierwsze szczepienia. Zniosła wszytko bardzo dzielnie, a w dniu szczepienia jedynie nieco bardziej marudna byłam. Kolki w miarę opanowane, bez delicolu i sab simplex ani rusz.
19.09 Antosia miała 5100g, rośnie jak na drożdżach. Karmie piersią i mm, niestety przez stresy związane z przeprowadzka i sytuacja z jej ojcem mam mniej pokarmu i mała się nie najada...

Przez ostatni miesiąc u nas się wszystko zmieniło. Jestem sama z Antosia, niestety jej tata nie spisał się w roli ojca... Wreszcie mamy ciszę i spokoj, mała lepiej spi i ja tez się miewam dużo lepiej.

Zabieram sie powoli za czytanie co Was slychac[emoji4]

Miłej niedzieli, buziaki[emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Chybra - mąż wie, że zmaścił i za wszelką cenę chce się wytłumaczyć. Skąd ja to znam... :)

Patuszka- witaj ! Fajnie, że wróciłaś. Szkoda, że tak się u Ciebie potoczyło. Ważne, że teraz masz spokój .Gratuluję odwagi. Nie każdy ma taką siłę by zostać samym z dzieckiem, dlatego podziwiam.

Do góry