reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ok dziewczyny. Z ciążą wszystko ok, to najważniejsze. Problem jest ze mną - dostałam mega wielkiego zapalenia pęcherza prawdopodobnie. Ta krew płynie mi z cewki moczowej. Stąd ból i niestety ilość krwi jak na pęcherz jest olbrzymia. Już mocz się już bada a ja wracam do domu zaraz leki i przed 15 będą wyniki jak co to antybiotyk

Zapalenie pęcherza ,, to chyba jakaś zmora - mnie męczy już kilka dni a dziś idę do rodzinnej bo już nie mogę .. mam wrazenie , że z dnia na dzień jest gorzej!

Trzymaj sie !

reklama
Dziewczyny może Wy coś wiecie .. czytam o wozkach - już w zasadzie wiedzialam , że chcę bebetto ( luca sline , ewentualnie nico plus) a teraz czytam o anex sport i zgłupialam...
Wiem, czasu jeszcze duzo , ale ja musze wszystkie wydatki rozplanowac po trochu na całą ciążę ,, więc się rozglądam co i jak :)
Może coś wiecie na temat Anex??

Ok dziewczyny. Z ciążą wszystko ok, to najważniejsze. Problem jest ze mną - dostałam mega wielkiego zapalenia pęcherza prawdopodobnie. Ta krew płynie mi z cewki moczowej. Stąd ból i niestety ilość krwi jak na pęcherz jest olbrzymia. Już mocz się już bada a ja wracam do domu zaraz leki i przed 15 będą wyniki jak co to antybiotyk
Kochana najważniejsze, że pęcherz można wyleczyc a dzidzi nic nie jest. Grzej się pod kocem i wcinaj co trzeba :*
Dziewczyny może Wy coś wiecie .. czytam o wozkach - już w zasadzie wiedzialam , że chcę bebetto ( luca sline , ewentualnie nico plus) a teraz czytam o anex sport i zgłupialam...
Wiem, czasu jeszcze duzo , ale ja musze wszystkie wydatki rozplanowac po trochu na całą ciążę ,, więc się rozglądam co i jak :)
Może coś wiecie na temat Anex??
Mamy wątek na zakupy - tam będzie łatwiej odnaleźć potem takie pytanie odnośnie wózka :*

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Dziewczyny uważajcie na siebie, bo ślisko jest faktycznie i wystarczy sekunda nieuwagi..Zonagraja, na szczęście nic więcej się nie stało po upadku..

Aim, też dbaj o siebie, może w takiej sytuacji jednak dłuższe zwolnienie żeby organizm się zregenerowal?

Pamiętajcie dziewczyny ze nosimy małe dzidzie pod serduszkami, a niektórych rzeczy nie da się odwrócić,choćby się chciało....

A tak z innej beczki byłam na pobieraniu krwi i pani pielęgniarka powiedziała że mam naprawdę duży brzuszek jak na 12 tydzien:-D a ja byłam w swetrze-worku:-D:-D

Witajcie dziewczyny :-)
Pozwolicie, że i ja do Was dołączę- termin na 29.06 ale córcię urodziłam prawie 2 tygodnie po terminie, myślę że i tym razem będzie podobnie, a jeśli nie to i tak mam sentyment żeby znowu być w lipcowych mamusiach ;-)
Na dzisiejszej wizycie wszystko w porządku w dzidzią, a ja jak niektóre z Was borykam się z nadciśnieniem i niedoczynnością tarczycy, ale narazie wszystko pod kontrolą.

Zonagraja, Aim zdrówka! ja przed ciążą miałam problemy z krwiomoczami, teraz odpukać się uspokoiło...

Aim o kurczaki!!! Niezle musiałaś sie przestraszyć!

Ewella ja mam bardzo nisko ułożone łożysko

Aga cudnie, ja takie klimaty bardzo lubię, ale nie w Warszawie ;) chyba ze przez pare dni. Zaraz jest blocko i paskudnie.
Szkoda, ze w tym roku ominie mnie sezon nartkowy. Z reszta męża tez przez złamanie nogi.

Ja dalej pod gabinetem.

Kasiulka - no co Ty? Jeszcze?? Twoi chłopcy z mężem?

Ja takie klimaty lubię tylko wtedy gdy mam wolne. Po wczorajszej przygodzie już wiem, że bez łańcuchów na kołach nie ma opcji bym tam pojechała zimą (a czekają nas ferie w Karpaczu).
W mieście, też od razu mamy blotowisko, i ta sól...

Karuzela - witaj w naszym gronie [emoji3]

A pochwalę się - prezent dla męża mam już z głowy [emoji4].
Zrezygnowałam z gyrocoptera. We wtorek byłam pewna, że albo skok spadochronowy mu wykupie albo flyboard. Tylko, że terminy realizacji takiego prezentu są od kwietnia do października (skoki), a flyboard lipiec/sierpień. No i córka wystraszyla sie, że chce Tatę wysłać na skok z 4 km - o zaczęła płakać (a my wspólnie suprisa szykujemy [emoji6]).
Tak więc kupiłam voucher na off road 4x4 po terenach gorzastych (zapewniony jest przejazd przez rzekę, blotowiska, różnego rodzaju przeszkody) - termin nie uzależniony od pory roku [emoji3] (po wczorajszej adrenalince z wyprowadzeniem auta - myślę, że prezent będzie ok, i jeszcze zimą go wykorzysta, co by było bardziej ekstremalnie[emoji6])

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Kasiulka ale opoznienie!!! Masakra, ale u mnie w 1szej ciazy mialam takiego gin, ze czekałam nieraz z 2,5 godziny, pacjentki poumawiane co 15 min, a w gabinecie kazda po 40 min, do tego lekarz sam zawsze sie spozniał. Dla mnie to nieposzanowanie czasu pacjenta.

AIM ja brałam w poprzedniej ciazy furagine, bo dostałam okropne zapalenie pecherza, a mam duze problemy z nerkami i nie chciałam czekac az to sie rozprzestrzeni. Natomiast pozniej mialam mysli, czy to przez ta furagine ciaza nie obumarła, ale pewnie nie miało to wypływu.

reklama
Do góry