Aniek- a to zakładasz tą muszlę na noc? I czy wykorzystujesz to mleko, które się tam zbierze?
Aga - też myślałam o bieli, ale mamy białe drzwi i białe listwy przyścienne i zlało by się wszystko. Kuchnia bardzo fajna a ż jakiej firmy masz sprzęt? Mogłabyś coś polecić czy za wcześnie?
Pumelova- mnie też się nie leje już ciurkiem z drugiej... kiedyś się lało. Także sama nie jesteś. Teraz mały przybiera mi na wadze choć bardzo wolno i na granicy dolnej, ale lekarze mnie uspokajają, że prawidłowo. Mąż podobno też bardzo wolno przybierał pomimo karmienia go mm, więc mam nadzieję, że to po prostu taka uroda.
Kasia831 - mój właśnie też przybiera wolno na wadze i mało, ledwo pociągnie do tych 700 g na miesiąc. Także sama nie jesteś. Taka może być uroda naszych dzieciaczkow.
Kasia z tym zapraszanie nie Kuś bo Ci się jeszcze wszystkie zwalimy na głowę z dziećmi.
Bloomka- mnie polecano na październik biały kombinezon taki elegancki, kosztował 70 zł i jak będzie zimno to z tym kombinezonem podejdę do ołtarza. Może rozejrzyj się za czymś takim.
Odnośnie karmienia
Z tym mlekiem mam jak ty. Jak czuje taką falę mleka to więcej leci. A co ile masz taką falę u mnie co 10-20 minut w trakcie nieprzerwanego karmienia....
Aim- dziecko by mi w nocy nie wstawało od 22 do 5 rano, a ja i tak się martwię, że jest głodne i karmię go o 2 w nocy na snie. Pomimo nocnych karmien i tak mało przybiera na wadze, także wolę to dalej praktykować bo mogłoby być gorzej.. A odnośnie płaczu mam wrażenie, że Wiktor mógłby przespać każdy głód tym bardziej, że za dnia praktycznie wcale nie robi drzemek.
Emol - WYNIKA to pewnie z tego, że dokarmiasz mm. A piąstki u mojego też poszły w ruch. Choć głównie teraz ciumka kciuka.
A Wy dziewczyny co ile macie taka falę mleka (uczucie mrowienie, ból)?
I czy zauważyliście, że dziecko woli się bawić bardziej jedną ręką. Do mam 2 pociech czy sprawdziło się to z prawo lub leworecznoscia ?