reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2017

chwile nie zaglądałam a tu tyle postów :D moje dziecię ostatnio jakoś bardziej wymagające sie zrobiło, nieodkładalne od kilku dni więc internet musiał poczekac eeech )

Emol - jak moja dzidzia trzasnie kupke też sie zastanawiam gdzie sie to wszystko mieści i aż wpadam w podziw ze jest taka dzielna i pomimo trzymania tego w kiszkach nie płacze przed zrobieniem.

Ola W - tak jak piszą dziewczyny, jezeli synek dobrze przybiera, nie wybudzaj, widocznie potrzebuje tyle snu :)

Pumelova - mi też nie płynie fontanna z drugiej piersi podczas karmienia, tylko chwilę po przystawieniu czuje to mrowienie, jak zaglądne to widze, zę leci troche ale przestaje. i na pewno nie mam mało pokarmu, bo jak przystawiam później do tej drugiej piersi i właśnie jest przerwa na oddech albo zakrztuszenie to wtedy leci duuuuzo mleka, czasem sika jej po twarzy. jak odciągam w nocy mam z obu około 150 ml. bluza swietna, ja właśnie zastanawiam sie co kupic malej na chrzciny (15 października), widziałam takie bolerko/futerko w smyku ale nie wiem czy w nóżki nie zmarznie w samych rajtkach :(

u nas dzisiaj piękna jesień, czekam aż się Gabrysia obudzi i pędzimy na spacer. dobrze, że ona to lubi bo i ja sobie na takim spacerze odpoczywam od noszenia jej na rękach. w domu życie ułatwia mi jeszcze mata edukacyjna, Gabrysia uwielbia na niej leżeć, lampić się i wydawać różne szalone dzwięki do zwisających zabawek. czasami mi się wydaje ze zapalenia dostanie tak sie do nich drze, macha energicznie rączkami i nóżkami. na brzuszku nadal nie lubi leżeć :( ćwiczymy częściej i coś tam uniesie tą główkę ale przekręca tylko w lewą strone. jak tak dłużej będzie to pewnie wybierzemy się do fizjoterapeuty. jak śpi na pleckach głowka lezy i na prawej i na lewej stronie. do odbijania tez obie strony, tylko na brzuszku taki problem.

reklama
Witajcie kochane. Trochę się nie odzywalam od 18 powalila mnie na tyle że jutro idę w końcu do lekarza. Nie mogę mówić, mąż wziął wolne żebym mogła trochę polezec. Postaram się byc już na bieżąco.
Z nowości u nas to zapisałam się na siłownię od października, babcia z dziadkiem maja posiedzieć z Grzesiem. Usunęłam znamię, u rządziła tacie 60-tke, kupiłam kuchnie i odkurzacz :)
Zazdroszczę tym co mana swoje domki. Też już bym chciała :/
Karmić chce jak najdłużej oby do 6 miesiąca. Ostatnio przestały mi twardniec piersi i myślała że mleka nie ma, zacisnelam i strzelilam sobie w oko :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

No i zezarlo mi pół posta :/
Grześ miał ostatnio dwie zielone kupy i tak się zastanawiam czy to nie czas na zęby, oby nie. Zaczął się ślinić i preferuje za dnia piątki a nie smoczka :/ dalej przyjmuje żelazo, ale teraz to dla mnie jest uciążliwe, a dla niego zabawne, bo się nauczył wypluwac :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Jenny jasne rozumiem :-) przy 2 musi być hardcore;-) I tak super że w ogóle karmiłas swoim mlekiem!:-)

Bloomka pocieszylas mnie:D wiesz co u mnie na chrzcinach było tak że tylko 2 razy musieliśmy podejść do przodu kościoła z Agatka na rękach i wtedy miala odkryte nóżki (rajtuzki + buciki ale to raczej dla ozdoby byly:D) a tak to leżała w wózku pod kocykiem. Więc nie miała szans zmarznac. Bo u nas w kościele generalnie mega zimno ale jej się tak dobrze śpi w zimnym:D
U mnie też tak jest, że jak leży na plecach to w obie, na rękach w obie a na brzuszku jak już kładzie głowę (Bo trzyma już długo i fajnie) to zawsze w lewo patrzy. Mimo ze my chodzimy do fizjo od samego prawie poczatku to i tak kładzie na tej samej na brzuszku. Ale z czasem więcej ma ja podniesiona niż polozona;-) im więcej kładziesz tym lepiej!

Misia widzę że szalejesz:D Super! Jak usuwalas znamie? Ja mam duży pieprzyk który bym chciała laserowo usunąć ale jest a piersi to chyba muszę poczekac.
Haha zaczyna się zabawa w wypluwanie:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka,

Spotkanie udane, chłopaki przeżyli, ale chwila grozy była. Zanim Miki kapnal się, że w butelce jest mleko to wypychal języczkiem i darł się z 40 min, ale jak już załapał to buteleczke rączkami trzymał [emoji4]

Ewella jak super że po pierwsze masz czas na ćwiczenia i ochotę, u mnie Energi zero a nawet na minusie

Kylesa super ze wszystko z Majeczka oki, oby z tym rota nic się nie rozwinęło

Aga_k_m hello hello [emoji1] chłopaki zdrowe dzięki, tylko miki przestawil się ze spaniem przez ten katar, jak wstawał mi wcześniej raz i to nad ranem tak teraz wstaje co 3h , masakra

Jenny twoja 5 min a mój może jeść i godzinę i nigdy nie ma dosyć i przez to non stop mi wymiotuje z przejedzenia i później za chwilę znów głodny i tez średnio przybiera. Może ja mam jakieś słabe mleko .
OlaW a gdzie zazwyczaj spacerujesz? Ja wychodzę około 11-12

Ja planuje karmić do roku , tak karmiłam pierwsze i mam podobnie jak ty, starszaka do szkoły wyprawic , wiec tez nie pospie dłużej i tez musze wyluzować bo za dużo chyba wymagam od siebie

Chybra zazdroszczę z tym spaniem, u mnie jest nadal źle, tęsknię za czasami kiedy spał po 7h ciągiem

Aga_k_m ja też planuje powrót do pracy we wrześniu, a co tam nam zależy jeszcze jedne wakacje się pobyczyc [emoji1]

OlaW u mnie wróciły te wymioty ahhhh dziś w nocy 3 razy go przebieralam i siebie raz . On przez ten katar chyba teraz za dużo razy się budzi i poprostu może się przejada i oooo bądź tu mądry

Bab moj na boki

Aha roznie :) po osiedlu, w kierunku Ursynowa. Zazwyczaj z mężem ok 15 i pozniej. Ale ok 11 tez moge wyjsc :D jak sie umówimy jakos

A ja sie zastanawiam czy przypadkiem Kuba nie ma refluksu, a nie kolek i czy ten refluks mu nie potęguje wzmożonego napięcia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A u mnie noc super,9gdz przespane,juhuu:)
Ja do pracy nie wracam bo nie mam pracy tzn jestem tutaj samo zatrudniona że tak powiem bo lekcji ang udzielałam żeby mieć macierzyński hehe ale chciałabym tutaj zrobić kurs tłumacza przysięgłego,w polsce trzeba mieć meeega plecy żeby zdać egz-tutaj jakoś łatwiej, mniej korupcji[emoji16]
Czasem przegapiam godzinę karmienia a ta się drze jak opętana a ja nie wiem o.co jej chodzi i się wkurzam bo nie mogę jej uspokoić [emoji53]patrzę na zegarek a tu przecież dziecko mi.z głodu umiera...wyrodna matka ze mnie[emoji16]
Ehh mi też się domek marzy ale coraz częściej rozmawiamy o tym żeby tutaj zostać i tutaj coś kupić...myśleliśmy o powrocie do kraju ale nie ma do czego za bardzo, byśmy pod mostem spali bo budować na odległość się nie da a mieszkać u jednej czy u drugiej mamy...o nieeeee[emoji3]Tutaj jest miło i przyjemnie,jakby któraś z Was chciała to zapraszam:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aaaa no i ja też już jakieś plamienie dostałam, już ponad tydzień biorę minipigułke i w sumie lekarka mi powiedziała że mogę dostać okres ale nie muszę.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek nie skladam bylam wczoraj 2 raz i spytala mnie o pensje meza i moj macierzynski i przekracza bez dwoch zdan.Dopytalam o to czy macierzynski sie wlicza powiedziala ze oczywiscie ze tak wiec nie wiem skad takie roznice...w sumie wole nie dostac niz potem oddawac jak w tym linku .

Mamusia muminka mi tak cieknie jak kolezance w nocy to juz w ogole tetra mokra.

Jennu moja tez je 5 min i pojedzona nie masz sie czym martwic:-)

A co do wrazenia ze mleka mniej to prawda ale to tylko wrazrnie bo teraz mleko produkuje sie jak dziecko ssie a nie jak wczesniej na zapas.Piersi wiec juz nie sa tak twarde i pelne jak na poczatku.
Cobdo karmienia to na pewno 6 mies tylko cyc pozniej zaczniemy jedzonko wprowadzac i byc moze jakas butle z kaszka z moim mlekiem na noc.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aha fajnie ze wyscie udane :-) ja sie zastanawiam czy jutro tak nie zrobic :-) ale mam obawy :-( maly dzis przechodzi samego siebie :-( ty sie martwisz ze twoj sie przejada a ja ze moj malo je. A ty go moze odstawiaj po ok 15 min aktywnego ssania

Misia zdrowka :-)

Kasia a w ktorej czesci UK jestes ?

Do góry