reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziewczyny czy wszystkie macie usg prenatalne u lekarzy z certyfikatem? Ja jestem umówiona do swojego lekarza 9. 01 to będzie 12+3 ale mój lekarz nie ma papierka do prenatalnych chociaż ma same dobre opinie i wiele pacjentek w ciąży. Sprzęt także ok. Myślicie że takie usg wystarczy?
U nas chyba nie ma takich lekarzy albo każdy ma. Ja nawet nie mam za bardzo wyboru

reklama
Dziewczyny gratuluje wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

Jagódka, AjahiS bardzo współczuje mdłości. Mnie na szczęście już w dużej mierze przeszły. Czasami mnie jeszcze coś zemdli i apetyt mam wybiórczy ale jest lepiej.

Mnie najbardziej dokucza zmęczenie. Najgorsze jest to, że obojętnie czy się wyspie czy nie jestem tak samo padnięta i od kilku tygodni robię wszystko siła woli, a przy małym dziecku i tak za bardzo nie mam jak odpocząć. Najchętniej zakopalabym się pod kocem na kilka dni albo lepiej do końca zimy[emoji6]

Ja prenatalne miałam u lekarza z certyfikatem.

Co do płci to ja zrobiłam nifty wiec już po nowym roku będziemy wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka. U mnie wszyscy obstawiają chłopca, ale lekarz mówił, że raczej druga córka. Mnie jest naprawdę obojętne, byle zdrowe.

Dziewczyny czy wszystkie macie usg prenatalne u lekarzy z certyfikatem? Ja jestem umówiona do swojego lekarza 9. 01 to będzie 12+3 ale mój lekarz nie ma papierka do prenatalnych chociaż ma same dobre opinie i wiele pacjentek w ciąży. Sprzęt także ok. Myślicie że takie usg wystarczy?
mi zawsze robi to usg moj ginekolog - nie wiem czy ma certyfikat - ale wydaje mi się że zna się na tym co robi - nawet powiem szczerze nie wiedzialam o tym certyfikacie dopiero tu na forum o tym pierwszy raz przeczytalam :)

Ja idę na prenatalne USG do certyfikowanego lekarza, głównie ze względu na tą spiralę. Tak to pewnie w ramach oszczędności poszlabym gdzie indziej,ale ginekolog mi zasugerował,że lepiej będzie pójść do kogoś dobrego. Kurcze miałam kończyć obróbkę zdjęć, a nie mogę ich nawet posortować, bo idiotyczny komputer nie chce współpracować [emoji19] mąż mi kupił nowego laptopa, ale jest tak tragiczny,że mam ochotę go wypieprzyc przez okno...

Ja też robię u gina z certyfikatem u mnie wskazania że względu na wiek mój gin mówi że on też może przy usg zrobić te pomiary bo przeciez to widzi ale w sytuacji jakiś rozbieżności potrzebne jest oko fachowca bo on by się nie podjął
interpretacji wyników
Rano byłam u zakaznego pobrali krew na riszezone badania wizytę mam 31.12 i wtedy zobaczymy co dalej
U mnie rano było tragicznie z samopoczuciem teraz jakiś lepiej

Ja byłam dziś na usg prenatalnym umówionym u lekarza z certyfikatem. W poprzedniej ciąży te badania genetyczne robiłam u swojej ginekolog prowadzącej ciążę. Byłam zadowolona z tamtego badania. Teraz jestem starsza, ciąża była zagrożona krwiakiem, byłam jakaś taka niepewna tego wszystkiego, to stwierdziłam, że pójdę do takiego ginekologa z certyfikatem ;)

reklama
My byliśmy dziś na zakupach [emoji85] chłop się rozszalal i mamy pewnie większość ciuszków z 0-3 [emoji85]
A i kupił mi torbę do wózka że SkipHop bo mu się podobała. Ogrom przegródek i kieszeni.
A byliśmy tylko w szpitalu u neurologa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry