Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Witaj ja 80 rocznik więc też bliskoHej .Mamy dużo wspólnego ..
Jestem tu jakiś czas Ale na temacie ciąża po 40 .jestem tez z rocznika 79..mam córki bliźniaczki..17 lat ..I teraz suprise
Termin na 7.lipca..,ale troszkę z problemami ciąża..plamilam od 8 tc.jestem na lekach. Na zwolnieniu 5 tygodni . Teraz wróciłam na trochę do pracy. Plamienie pojawiło się jeszcze 2 razy..mimo leków. Na razie jest ok. Napisz czy robiłaś prenatalne..ze wzg na wiek ?
Może któraś słyszała o podobnych przypadkach?Niby zalecaja dalsza diagnostyke przy wyniku nizszym niz 1:300... Wiec bez paniki.Chciałabym zapytać jeśli mogę te dziewczyny które były już na badaniach prenatalnych i robiły test Pappa jakie wyszło wam ryzyko Trisomi 21 (ZD) ? Mam podstawowe ze względu na wiek 1:129 a skorygowane po badaniu Usg i krwi 1:496 dodam że w Usg wszystko ok kość nosowa obecna NT 1.7 I tak sobie myślę czy powinnam poszerzyć diagnostykę i zrobić te płatne badania NiftyMoże któraś słyszała o podobnych przypadkach?
Pilnuj sie! I uwazaj na siebie!W końcu do domu. Badania krwi super, żadnej infekcji. Mocz i ciśnienie do kontrolny w czwartek. Kontrola też w czwartek akurat mam wizytę.
Dali mi przeciwbólowe, jakby się pogorszyło to wrócić albo do szpitala na miejscu. Odpocząć przez kilka dni aż bóle mina.
W czwartek będę się domagać usg. Dziś już siły nie miałam. A teraz 4h podróż autobusem do domu.
Chciałabym zapytać jeśli mogę te dziewczyny które były już na badaniach prenatalnych i robiły test Pappa jakie wyszło wam ryzyko Trisomi 21 (ZD) ? Mam podstawowe ze względu na wiek 1:129 a skorygowane po badaniu Usg i krwi 1:496 dodam że w Usg wszystko ok kość nosowa obecna NT 1.7 I tak sobie myślę czy powinnam poszerzyć diagnostykę i zrobić te płatne badania NiftyMoże któraś słyszała o podobnych przypadkach?