reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Co do bólu przy zmianie pozycji to raczej normalne,w poprzedniej ciąży miałam bardzo często. Najlepiej nie wykonywać gwałtownych ruchow.
Też macie takie zawroty głowy ?💫
Strach ostatnio wyjść samej z domu już nie mówiąc o wsiadanie za kółko 😔

Dziewczyny ale parmezan mozna jesc, nawet jak są sery niepasteryzowane ale twarde to można o ile się nie mylę 😊
Dobra. Przeszukałam internet, żeby się dowiedzieć i takie znalazłam. Także mogę spać spokojnie...

I chociaż parmezan także powstaje z mleka niepasteryzowanego, procedury jego produkcji są bardzo rygorystyczne. Mleko wykorzystywane w procesie produkcji oryginalnego sera jest wielokrotnie badane, w związku z tym ryzyko zarażenia się jakąkolwiek chorobą jest znikome. Parmezan w ciąży nie tylko nie jest zabroniony, a wręcz… jest polecany.

Warto tu przytoczyć opinię lekarza dietetyka – mgr inż. Wiktorii Kłos, która pisze, że: „ […] Za najbezpieczniejsze [dla ciężarnych – przyp. red.] uważa się sery suche i twarde, na których najgorzej mnożą się bakterie – parmezan czy pecorino”.

Co do bólu przy zmianie pozycji to raczej normalne,w poprzedniej ciąży miałam bardzo często. Najlepiej nie wykonywać gwałtownych ruchow.
ja tak miałam ostatnie 2tyg... Teraz jakby się trochę uspokoiło ale też się niepokoilam że odpłyne przy młodej 😱

My tez będziemy pokoik organizować kilka miesięcy po porodzie, tak żeby do świat był gotowy :)
My też wstępnie planujemy pokoik urządzać później, na początku bobas z nami w sypialni :)
Dziewczyny, to znowu ja 🙈 ale mam jakąś schize dzisiaj… czy Was tez boli w okolicy macicy przy zmianie pozycji Np z boku na bok? Dodatkowo od paru minut co jakiś czas czuje taki skurcz dosłownie na ułamek sekundy w macicy. Poza tym nic się nie dzieje. Dodam, ze nie biorę żadnego magnezu itp. Panikuje czy to może się zdarzyc i to normalne ?
Też tak mam bardzo często, ale nie martwiłabym się tym, póki to nie jest jakiś ciągły ból to nie spinajmy się :)

pomiędzy 13/14 tc dość często, teraz już jest lepiej.

Dziewczyny, to znowu ja 🙈 ale mam jakąś schize dzisiaj… czy Was tez boli w okolicy macicy przy zmianie pozycji Np z boku na bok? Dodatkowo od paru minut co jakiś czas czuje taki skurcz dosłownie na ułamek sekundy w macicy. Poza tym nic się nie dzieje. Dodam, ze nie biorę żadnego magnezu itp. Panikuje czy to może się zdarzyc i to normalne ?
Też mam tak często głównie w nocy ale w dzień też się zdarza. Myślę że to normalne

Hej dziewczyny, ja dzisiaj przespałam cały dzień, mam problem nawet do kibelka wstać bez zmęczenia. Podobno 2 trymestru miał być inny, a u mnie w drugą stronę. 😂
W dodatku znowu boli mnie głowa od kilku dni i mam zawroty - tak jak ktoś tu pisał dziś. Co ciekawe zawroty i ból głowy doszły od jakoś 12-13 tygodnia.
I ps. Sikam 2-3 razy NA NOC, nie na tydzień 🙈 #babybrain
Patrze Na internety jak wygląda dieta przy cukrzycy ciążowej i jakoś tego nie widzę: 6 posiłków co 2-3 h w tym druga kolacja o 22?
Ja od lat jem 3 posiłki co 5 h i kolacja o 19 😂 jak żyć

reklama
Do góry