LadyCaro
Moderator
ja to rozumiem. Też chodziłam na bete, bo jakoś mnie to uspokajało.W ogóle trochę zaczęłam świrować… dziś chyba pójdę na betę by trochę być spokojną… potem już chyba wytrzymam do wizyty.
Trudne to czekanie![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ja to rozumiem. Też chodziłam na bete, bo jakoś mnie to uspokajało.W ogóle trochę zaczęłam świrować… dziś chyba pójdę na betę by trochę być spokojną… potem już chyba wytrzymam do wizyty.
Trudne to czekanie![]()
pic duzo wody, odpoczynek, inhalacje z soli z kwasem hialuronowym (kurde jak to dobrze dziala to jest szok, nawilzenie sluzowki to jest jakis game changer dla mnie w chorowaniu), no i paracetamol jesli temperatura podskoczyDziewczyny, te moje wczorajsze "objawy" to chyba jednak nie objawy tylko przeziębienie
Boli mnie głowa (chyba zatoka nad prawym okiem), gardło, temperatura 37. Jak sobie bezpiecznie pomóc?
Też przechodziłam, ale mój endo powiedział wszystko co i jak i kiedy co się wydarzy. Tsh miałam 0Na początku ciąży tarczyca wariuje, bardzo często idzie w nadczynność, nie martw się na zapas
Najgorzej po porodzie, bo może pójść w poporodowe zapalenie tarczycy. Wtedy to dopiero jazdaprzechodziłam a nikt mi nie powiedział, że może coś takiego być.
Ja polecam świeży imbir, miód i cytrynę, można na różne sposoby. Ewentualnie czosnek. Niestety nie mamy za wiele do wyboru będąc w ciąży. A wszystkie te saszetki to właśnie tego typu składniki tylko suszone i przetworzone.Dziewczyny, te moje wczorajsze "objawy" to chyba jednak nie objawy tylko przeziębienie
Boli mnie głowa (chyba zatoka nad prawym okiem), gardło, temperatura 37. Jak sobie bezpiecznie pomóc?
Na jakiej podstawie przewidział?Też przechodziłam, ale mój endo powiedział wszystko co i jak i kiedy co się wydarzy. Tsh miałam 0![]()
Jak już Cię złapie i nie będzie ogólnie potrzeby antybiotyk to w ciąży ogólnie ciężko o coś.Dziewczyny, te moje wczorajsze "objawy" to chyba jednak nie objawy tylko przeziębienie
Nie polecam tantum verde jeśli można wytrzymać, substancja czynna w aerozolu jest taka sama jak w pastylkach, a na nich wyraźnie informują żeby w ciąży nie stosować. Szczególnie teraz żeby nie zaburzyć organogenezy.W pierwszej ciąży na początku również byłam przeziębiona, lekarz zalecił mi tantum verde na gardło i brałam hallsy zamiast tych tabletek typowo dla kobiet w ciąży bo nie pomagały. Na gorączkę wiadomo paracetamol jedynie. Katar - inhalacje najlepiej, plastry aromactiv i np. Olejek miętowy/eukaliptusowy na noc do smarowania na klatkę piersiową.
Jeśli będzie gorzej to jednak do lekarza.
Chodzę do niego od kilku lat, mam też hashimoto, nie wiem skąd to wiedział, na wizycie w drugim trymestrze już mi mówił że będzie taka sytuacja, żeby się nie bać , wszystko potłumaczył. Ale te kołatania to naprawdę był hardcore. Ja się budziłam też cała mokra od potu. Eh no ogólnie nie mamy lekko nie dość że ciąża, poród, karmienie to jeszcze coś takiego na dobicie.Na jakiej podstawie przewidział?![]()
O tak, poty też miałamChodzę do niego od kilku lat, mam też hashimoto, nie wiem skąd to wiedział, na wizycie w drugim trymestrze już mi mówił że będzie taka sytuacja, żeby się nie bać , wszystko potłumaczył. Ale te kołatania to naprawdę był hardcore. Ja się budziłam też cała mokra od potu. Eh no ogólnie nie mamy lekko nie dość że ciąża, poród, karmienie to jeszcze coś takiego na dobicie.