reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Rany, ależ Wy tu postów produkujecie 😂 Nie nadążam na bieżąco czytać, ale już nadrobiłam. Bardzo się cieszę ze wszystkich pomyślnych wizyt i zobaczonych serduszek, a nowym dziewczynom mówię serdeczne: siemka 😁

Ja dziś po drugiej wizycie, zdobyłam zdjęcie z USG i nagle się zrobiło barrrdzo realnie 🤣, jak zobaczyliśmy malutkie rączki i nóżki 1,6cm fasolki 😍 Za tydzień zmykam na L4 już ostatecznie, dostałam skierowanie do diabetologa i mam gacie pełne strachu 😒 @LadyCaro wpisz proszę prenatalne na 22.12. Fajnie, ze udało się przed Świętami, mam nadzieję, że przyniosą dobre wieści i będziemy spokojniejsi...

Naliczyłam nas tu 27 z pierwszej strony, fajne grono! Przebieram nóżkami na watek prywatny, bo jednak trochę mam oporów pisać tak o :)
Jejuu, ja też już chcę drugą wizytę i zobaczyć mojego robaczka 🥹 jutro mam usg piersi, wpadłam na pomysł, aby poprosić lekarkę, czy mogłaby zjechać na chwilę na brzuch by sprawdzić czy już coś widać przez powłoki brzuszne. Mam szczerą nadzieję, że jeszcze nie oszalałam i te słowa nie wypłyną mimowolnie z moich ust 😅

Apropo diabetologa, byłam w poniedziałek, dostałam glukometr i powiem Ci, że czuję się jakoś pewniej z tym, że to kontroluję. Nie jest to wcale takie straszne. Mam tydzień na kombinowanie z dietą, potem lekarz zadecyduje co dalej sprawdzając wyniki z całego tygodnia.
Chociaż dzisiaj już doświadczyłam pierwszych paradoksów w związku z pomiarami glukometrem. Dzisiaj miałam badanie glukozy na czczo z krwi. 20 minut przed pobraniem krwi zbadałam glukometrem - wynik 96, minutę przed pobraniem krwi przy pielęgniarce - 108. Po powrocie do domu z przychodni i jeszcze przed śniadaniem - 92. Po południu przyszły wyniki z krwi.... 85. Niezły rozstrzał, nie wiem czy nie zdecyduję się dodatkowo na sensor, ale to zależy co mi powie diabetolog. W każdym razie, bądź dobrej myśli !

reklama
Witam dziewczyny!
Chciałabym dołączyć do Was ;)
To moja trzecia ciąża ;) mam 31 lat i mam już dwie córeczki 6,5 i 4 latkę. Termin z om wychodzi mi na 20.07. a pierwsza wizyta 2.12.
Miło Was poznać ;)

Do góry