Mówisz, że w okolicach 10 tygodnia powinniśmy dostać boosta energi?Ja co tydzień czytam dokładnie co teraz się dzieje ze mną i z Kropkiem żeby mieć poprawkę i wyrozumiałość na dolegliwości❣ ogólnie myślę że to normalne - w okolicach 10 tygodnia zaczynamy produkować dużo więcej krwi i organizm dostaje powera pod tym kątem więc na tle ciśnieniowo/ krążeniowym cuda mogą się dziać. Hihihihi mój Kropek uczy się teraz wysuwać języczek
Ja np. Miewam totalnie dziwne nocne jazdy - budzę się nagle i jest mi tak zimno, że dostaje drgawek i potrzebuje pomocy pierzyny+koca+męża żeby temperatura wróciła mi do normyzdarzyło mi się to już 4x, będę rozamawiać z lekarką ale czytałam że wysoki progesteron lubi takie figle płatać.
reklama
Inek97
Aktywna w BB
O matko nie, prostujęMówisz, że w okolicach 10 tygodnia powinniśmy dostać boosta energi?![]()
Ale updatując dla wszystkich jak ja (
sarah98765
Zaangażowana w BB
Ja już od wielodzietnej znajomej się dowiedziałam, gdy powiedziałam, że na komodzie postawię sobie gumowy przewijak, że szkoda kasy, będę przewijać na łóżku. Może tak, a może nie. Chciałabym jednak móc bobasa nasmarować na czymś co mogę wytrzeć, a nie w mojej białej, czystej pościeli. Rady są okej, jeśli się o nie prosi, albo są wyrażane w sposób: 'zastanów się, czy na pewno ci to potrzebne bo...' , a nie na zasadzie, ja wiem lepiej co ci się przydaOj to musisz mieć jest straszne…
Mi dużo rzeczy bardzo polecanych się nie przydało przy pierwszej ciąży, po prostu mam inny system i były mi zbędne a inne za to bardzo potrzebne a dziewczyny nie używałytakże na wszystko trzeba patrzeć pod swoim kątem.
Ja np w poprzednim mieszkaniu miałam ciasną sypialnie i przewijaka w ogóle nie używałam bo był mi niepotrzebny, po prostu kładłam na łóżku, za to z rzeczy innym niepotrzebnych mnie uspokajała waga niemowlęca , korzystałam milion razy dziennie
Myślę, że za jakiś czas fajnie będzie zrobić takie listy niezbędnych (dla nas) rzeczy bo dużo można dla siebie wyciągnąć od innych![]()
Ja używałam przewijaka dopóki mój syn nie uciekał z niegoJa już od wielodzietnej znajomej się dowiedziałam, gdy powiedziałam, że na komodzie postawię sobie gumowy przewijak, że szkoda kasy, będę przewijać na łóżku. Może tak, a może nie. Chciałabym jednak móc bobasa nasmarować na czymś co mogę wytrzeć, a nie w mojej białej, czystej pościeli. Rady są okej, jeśli się o nie prosi, albo są wyrażane w sposób: 'zastanów się, czy na pewno ci to potrzebne bo...' , a nie na zasadzie, ja wiem lepiej co ci się przyda
PasiastyOgon
Moderator
To ja z kolei powiem, że przy 3 dzieci nie miałam przewijaka i uważałam, że nie jest mi potrzebny, ale przy 4 już mój kręgosłup miał inne zdanieJa już od wielodzietnej znajomej się dowiedziałam, gdy powiedziałam, że na komodzie postawię sobie gumowy przewijak, że szkoda kasy, będę przewijać na łóżku. Może tak, a może nie. Chciałabym jednak móc bobasa nasmarować na czymś co mogę wytrzeć, a nie w mojej białej, czystej pościeli. Rady są okej, jeśli się o nie prosi, albo są wyrażane w sposób: 'zastanów się, czy na pewno ci to potrzebne bo...' , a nie na zasadzie, ja wiem lepiej co ci się przyda
No oczywiście, ja np teraz na pewno będę używała przewijaka, bo już mam jak i gdzie go postawić i będzie mi teraz potrzebnyJa już od wielodzietnej znajomej się dowiedziałam, gdy powiedziałam, że na komodzie postawię sobie gumowy przewijak, że szkoda kasy, będę przewijać na łóżku. Może tak, a może nie. Chciałabym jednak móc bobasa nasmarować na czymś co mogę wytrzeć, a nie w mojej białej, czystej pościeli. Rady są okej, jeśli się o nie prosi, albo są wyrażane w sposób: 'zastanów się, czy na pewno ci to potrzebne bo...' , a nie na zasadzie, ja wiem lepiej co ci się przyda
Wcześniej korzystałam przy kąpieli, bo miałam wanienkę na stole i przewijak obok, więc może przesadziłam z tym, że nie używałam
daariaa9
Fanka BB :)
Jest już 2,5cm człowieczka
uspokoiłam się, po wyjęciu wziernika było trochę zabarwionego śluzu, ale lekarz mnie uspokoił bo zauważył jakieś pozostałości po małym krwiaczku.
Jednak popełniłam błąd bo to była wizyta na NFZ i już mi założył kartę ciąży, wpisał do KOC’u, skierowanie na prenatalne jak z tego wybrnąć ?
czytam ze 2 lekarzy na NFZ nie może prowadzić ciąży, a powiem wam że ten lekarz wywarł na mnie pozytywniejsze wrażenie niż pierwszy wybrany prowadzący
Jednak popełniłam błąd bo to była wizyta na NFZ i już mi założył kartę ciąży, wpisał do KOC’u, skierowanie na prenatalne jak z tego wybrnąć ?
Załączniki
O rany a ja przewijaka czasem nadal używam, mimo że syn nie nosi pieluch i ma prawie 2.5 rokuJa już od wielodzietnej znajomej się dowiedziałam, gdy powiedziałam, że na komodzie postawię sobie gumowy przewijak, że szkoda kasy, będę przewijać na łóżku. Może tak, a może nie. Chciałabym jednak móc bobasa nasmarować na czymś co mogę wytrzeć, a nie w mojej białej, czystej pościeli. Rady są okej, jeśli się o nie prosi, albo są wyrażane w sposób: 'zastanów się, czy na pewno ci to potrzebne bo...' , a nie na zasadzie, ja wiem lepiej co ci się przyda
I od narodzin go tam przebierałam, jeszcze drugi przewijak miałam w łazience.
Także jak widać każdy ma swoje złote rady
NowyStart
Fanka BB :)
Serduszko (reakcja) dla kropka i pierwszego akapituJa co tydzień czytam dokładnie co teraz się dzieje ze mną i z Kropkiem żeby mieć poprawkę i wyrozumiałość na dolegliwości❣ ogólnie myślę że to normalne - w okolicach 10 tygodnia zaczynamy produkować dużo więcej krwi i organizm dostaje powera pod tym kątem więc na tle ciśnieniowo/ krążeniowym cuda mogą się dziać. Hihihihi mój Kropek uczy się teraz wysuwać języczek
Ja np. Miewam totalnie dziwne nocne jazdy - budzę się nagle i jest mi tak zimno, że dostaje drgawek i potrzebuje pomocy pierzyny+koca+męża żeby temperatura wróciła mi do normyzdarzyło mi się to już 4x, będę rozamawiać z lekarką ale czytałam że wysoki progesteron lubi takie figle płatać.
A co do tych temperatur to warto faktycznie to skonsultować z lekarzem. Bo z cukrami masz ok? Czy nie?
reklama
sarah98765
Zaangażowana w BB
No, ja tak akurat wjechałam z tą historią bo wspomniałaś po prostu o przewijaku.No oczywiście, ja np teraz na pewno będę używała przewijaka, bo już mam jak i gdzie go postawić i będzie mi teraz potrzebny![]()
Wcześniej korzystałam przy kąpieli, bo miałam wanienkę na stole i przewijak obok, więc może przesadziłam z tym, że nie używałam![]()
Mnie nie dziwi w ogóle to, że jednym coś co się przydaje, czy sprawdza, a innym wcale. To jest życie i tak jest w każdym aspekcie. Najgorzej to pomysły młodej mamy od razu kwalifikować na: bez sensu, nie jest ci to potrzebne itd.
Ja ogólnie jestem człowiekiem spokojnym, ale czasem mam krótki lont i wiem, że jak kiedyś usłyszę jakieś konkretne mądrowanie się o które nie prosiłam, to uuuuu
Jeszcze bardzo lubię teksty 'za moich czasów coś tam coś tam i wszyscy żyją', zawsze wtedy pytam dlaczego nie pierzecie w rzece i nie śpicie w szałasie bo kiedyś też tak było.
Podziel się: