reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Żeby dzidziuś był zdrowy i ładnie się rozwijał. Może po prostu miałaś dłuższy cykl? Albo ginekolog tak o sobie powiedział nie mając z tyłu głowy dobrze przeliczonego wieku ciąży? Pisałaś chyba, że nawet nie zrobił pomiarów... (Swoją drogą niezły gość, mógł choć pomierzyć zamiast wyciągać wnioski od razu ot tak). Postaraj się mieć dużo nadziei i wiary w swojego maluszka.
Do zaplodnienia doszło szybko, już w 20dc miałam pierwszy cień na teście. Także mam tylko nadzieję, że to błąd tego lekarza, który właśnie nawet nie zmierzył bo wizualnie wydaje mu się za mały. Nic tylko czekać na wizytę i mieć nadzieję, że plamienie się nie rozkręci

reklama
Do zaplodnienia doszło szybko, już w 20dc miałam pierwszy cień na teście. Także mam tylko nadzieję, że to błąd tego lekarza, który właśnie nawet nie zmierzył bo wizualnie wydaje mu się za mały. Nic tylko czekać na wizytę i mieć nadzieję, że plamienie się nie rozkręci
To jest w ogóle skandaliczne, że on tego nie zmierzył, a wydał opinię.
Oczywiście wiem, że to lekarz, być może lata praktyki pozwalają mu to widzieć po samym obrazie, ale mając podejrzenie, że dzidziuś jest mniejszy niż powinien to chyba pierwszy ruch jaki powinien wykonać to pomiar.
Odpoczywaj 🩷

Byłam dziś na badaniach krwi , masakra jakaś. U mnie od zawsze problem z wkłuciem w żyłę ale to co dziś przeszłam to jakaś tragedia. Pielęgniarka zakręcona ,nie potrafiła pobrać krwi mało tego wbiła igłę i zaczęła ją obracać ból ręki okropny myślałam że mi ta dłoń wybuchnie,zrobiło mi się słabo ,mroczki przed oczami dosłownie w sekundę miałam mokrą podkoszulkę i normalnie prawie zemdlałam. Na koniec Pani która tą krew pobierała wyciągała z kieszeni fiolkę z krwią i mówi że nie pamięta komu ja pobrała 😱nalepiła kod i odłożyła na szafkę. Tak więc podziękowałam i zrezygnowałam z badań i niej. Wyniki muszę mieć na środę tak więc jutro jadę do innego laboratorium aż się boje ale mam nadzieję że będzie dobrze.

@Inek97 miałaś dziś wizytę czy coś pomieszałam na pierwszej stronie?
Byłam, na sam koniec dnia 🥰 wyniki krwi w porządku - narazie żadnych przebojów. Maluszek na usg machał nam rączkami i nóżkami 🥺❣ mamy już 2,22cm, dwa tygodnie temu było 7 mm 😯 już nie wiem ile mam tyg i dni, bo znowu mi powiedziała więcej niż wychodzi z OM - to chyba jest korygowane na prenatalnych tak? A i lecimy na wymazy, bo pojawiły mi się upławy z nadzieją, że to infekcja a nie pochodna plamień.

Cześć 🙂
Pozwolę sobie do was dołączyć 😉

Obecnie jestem w 9 tygodniu ciąży (8+2). Pierwszą wizytę miałam w klinice, w której leczyliśmy się z mężem 13.11(7+0) i widzieliśmy serduszko ❤️. Następna wizyta 03.12., kolejne już u docelowego lekarza prowadzącego na miejscu. Termin wg OM 02.07. 🙂

reklama
Moja beta na dziś: 1138.🥰 wygląda na to, że jest ok

Załączniki

• 1000042617.jpg
    1000042617.jpg
    243,3 KB · Wyświetleń: 33
Do góry