reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipcowe mamy

NiaNia, a może pogadaj z pediatrą (chyba, że to robiłaś). Może ona podsunie Ci jakieś konkretne rozwiązania, tak jak na przykład lekarka Elfiko powiedziała, że jak mała skończy 4 m-ce, to karmienie o 24 będzie bardziej treściwe, uzupełnione kaszką lub kleikiem. Może i teraz można coś podobnego wprowadzić. Albo jakieś inne "triki". :)

reklama
Nianiu ta plytke = muzyka bobasa, to jakimasz kolor?
Niewiem moja za dnia wogole nie chce spac w zadnym z lozek, ma problem zzasnieciem. Jedynie bujana w lezaczku zasnie, a nie chce ja tak przyzwyczajac? Co tu poradzic?

Cześć mamusie
Oj Nianiu właśnie była u mnie ciocia która jest położną środowiskowa i opowiedziałam jej o twoich zmaganiach nocnych z Maksiem i jej rada jest taka; skoro on śpi ładnie do tej drugiej w nocy to masz go nie budzić na karmienie o 24tej tylko czekac az sie zam obudzi i wtedy dać jeśc.
Tylko o której ty go kładziesz spać? przed 20? Może połóż go óżniej- ja kąpie weronike tak za 15 ósma i idzie spać 20.30-21sza.
Tak odkąd sie urodziła wiec o 19.30 już zaczyna trzec oczka i marudziic i potem kąpanko i szybkie jedzenie , piec minut i mala śpi.
Ciocia mówi ze jak Maksio nie potrafi sie po tak dlugich próbach przestawić to może to dla niego jeszcze za wcześnie na takie zmiany i masz mu dać sie wyspac a z czasem jak zastąpisz te wieczorne karmienie kleikiem to sam wydłuży sobie spanko.
Po co masz sie dziewczyno tak męczyć , wcale nie śpisz i pewnie już wymiękasz co?
Mówie ci tak chyba bedzie dobrze.Trzymam kciuki :)

Tusia u mnie to samo i mysle ze tu żadna muza nie pomoże niestety- weronika w dzien zasypia tylko w wózku jak ja bujam i kropka.
A kiedyś tak łanie w łóżeczku spała buuuu :-[

Babulki kochane już jestem z Wami i strasznie się z tego Cieszę.

Wielkie buziaczki dla Tuśki i dzięki za SMS-a.

Internecik działa nieżle więc w każdej wolnej chwili będę tu zaglądać.

Hura Hura Hura

reklama
Do góry