reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

fasolinka a ja się już martwiłam o ciebie że cię nie widać a tu proszę miłości wróciła (mój dziś w nocy wraca do domku)
powiem tak jeśli chodzi o mutsy to był mój typ nr 1 na wózek, ale po oględzinach w sklepie okazało się że jest za duży do mojego garbusowego bagażnika no i jakoś tak dziwnie niestabilna gondolka moim zdaniem była (jak się okazało teraz tak jest z tymi gondolami prawie przy każdym wózku sprawdzaliśmy m.in.Graco Symbio, ABC 3TEC i jeszcze jakiegoś ale nie pamiętam). Mimo wszystko jeśli cena jest godna uwagi i bez znaczenia dla WAS jest rozmiar wózka - to jak najbardziej jestem za kupnem :) Sama bym go kupiła :)

reklama
ann ja tez bym x-landera pożyczyła, zanim siorka urodzi to twoja malinka już nie będzie gondoli używać :-)
tez sie zastanawiam nad kosmetykami, moja położna pracuje na johnsonie, uzywała może któraś z mam???

ann ja tez bym x-landera pożyczyła, zanim siorka urodzi to twoja malinka już nie będzie gondoli używać :-)
tez sie zastanawiam nad kosmetykami, moja położna pracuje na johnsonie, uzywała może któraś z mam???

moja znajoma położna mówiła, że bardzo dużo dzieci jest uczulona na johnsona no ale to nie oznacza że akurat twoja dzidzia, :)

moja znajoma położna mówiła, że bardzo dużo dzieci jest uczulona na johnsona no ale to nie oznacza że akurat twoja dzidzia, :)

Kuzyn u córki stosował i tez małą strasznie wysypało i uczuliło. Ja wolałam nie ryzykowac bo dużo jest przykładów że mocno johnson uczula.

johnson, słyszałam ze uczula ale oczywiscie postanowiłam kupić bo przecież nie ma reguły i co... wysypało mojego Łukasza, nie kupię już nic z tej firmy

Dziewuszki uściślam listę zakupową bo pewnie niedługo będziemy zamawiać od naszego forumowego ulubionego allegrowicza dużą część wyprawki. W związku z tym mam takie pytanie: jakie będą potrzebne kosmetyki dla takiego dzieciaczka malutkiego? Polecacie jakieś konkretne mydełka czy płyny do kąpieli? Oliwka czy balsam? A szamponu się używa od samego początku? Macie jakieś rekomendowane firmy?

Wiem, że było coś w tym temacie już poruszane, ale za cholerę nie mogę tego odnaleźć :-(

niby do 6 m.z. nie używa się szamponu i ja myłam całe ciałko i włoski w oilatum, tak mi położna zaleciła ale po jakimś czasie Łukasz dostał ciemieniuchy i postanowiłam spróbować myć szamponem, kupiłam bambino i do tej pory mu myję tym włosy a ciałko nadal w oilatum i małą też będę w tym kąpać i niczym nie będę smarować. do pupy będę stosować linomag lub sudocrem.

Dziewczyny, nie mam siły, bo mnie choróbsko dopało, ale jak trochę odetchne (dosłownie i w przenosśni) to wkleję foto. Wóżek jest jane challenger w wersji spacerowej, nowy za psie pieniadze bo 539 zł i zdecydowałam, ze dokupuję do niego gondolę. Chodniki mam proste (asfalt), w parkach równe ściezki, a ile się gdzieś w trudny teren jeździ maluchem, nie potrzebuję inneggo. Takze nowa capazo prawdopodobnie do mnie trafi :tak:

reklama
Do góry