reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
Edzia - ja mam taką komodę z wanienką i u nas sama komoda się super sprawdziła tym bardziej że łazienka duża i było gdzie ją postawić i przydała się jako półka na wszystkie gadżety kąpielowe no i przede wszystkim jako przewijak. Problematyczne jest jedynie korzystanie z wanienki, którą się przykrywa przewijakiem. W każdym bądź razie mąż kąpał małego ale tak było mu niewygodnie i kupił większą wanienkę ze stelażem bo jest wysoki i tak było lepiej. Poza tym te wanienki w komodach kąpielowych są z reguły małe i starszy dzieciak ale taki jeszcze za mały na dużą wannę się w niej raczej nie zmieści

Ania-aneczka - ja kupowałam jakoś tak na szybko i mam tą z granulatem i w sumie ok tylko strasznie waliła chemią (mówię to bo pamiętam Twoje schizki ze śmierdzącymi pieluchami :-D). Ale trochę poleżała i się wywietrzyła i przestała śmierdzieć. Może to drugie wypełnienie tak nie śmierdzi ale co do wygody to wydaje mi się że najważniejsze jest to że obie mają tą dziurkę w środku a wypełnienie chyba nie tak istotne już. W każdym bądź razie przydatny to drobiazg - ja nie wyobrażam sobie siedzenia na pupie ze szwami i podróż w samochodzie do domu ze szpitala na tych naszych dziurach bez niej też niewyobrażalna dla mnie :happy:

któraś pytała o pościel:

ja mam tylko prześcieradła z gumką z Ikei, pod spód prześcieradło frotte od naszego sprzedawcy. Śpiworek z Ikei , a na sam początek otulaczek Motherhood i ew. rożek. Żadnych poduszek czy kołder do roku nie będę stosować

Mamciu dla Emilki mam łóżeczko nr 3 z białymi bokami z aukcji: łóżeczko łóżeczka dziecięce BABY BOO+materac GPK (2318813163) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - jestem w nim silnie zakochana :-D
Oraz pościele:
*wypełnienie: Feretti - Wypełnienie Ingeo bakter.+gratis (2308102940) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ,
**powłoczki nr 1: KOMPLET POSCIELI GLUCK RABBIT P4 - CZ CHRZEST (2303951581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko w różu,
***powłoczki nr 2: MAMO-TATO 5-CZ POSCIEL 100x135 SERCA MOSKITIERA (2321954341) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dodatkowy element: falbana do materacyka - w kolorze "serca w paseczkach amarantowych"..
O ile do wypełnienia i pierwszego kompletu pościelek nie mam zastrzeżeń (na razie - zobaczymy jak będą się sprawowały w użytkowaniu) o tyle zawiodłam się na kolorach drugiego kompletu - zdjęcia na aukcjach są zdecydowanie "podrasowane" kolory w rzeczywistości są mniej kontrastowe/nasycone o wiele ciemniejsze i już tak "cukierkowo" nie wyglądają..
A teraz najlepsze: pościele kupiłam na odczepnego - moja mama nalegała - nie potrafiła zrozumieć jak dziecko może bez pościeli spać. A i tak planuję przynajmniej do 5-6 miesiąca "nocować" Emilkę tylko w śpiworkach, ewentualnie pod lekkim kocykiem i na poduszce-klinie i nic ani nikt tego nie zmieni, chyba że sama zainteresowana się będzie buntować, to będziemy negocjować :-D

Słuchajcie, ale co złego jest w kołderce, poducha to rozumiem- kręgosłup, możliwość uduszenia, ale co jest nie tak z kołderkami?

Dzięki dziewczyny!!!:-D

martulka- piękności!!!! Właśnie skończyliśmy oglądać z mężem moje typy i wspólnie wybraliśmy to Twoje łóżeczko z delfinkiem i ciemnymi bokami. Już zamówiłam.

Zastanawiamy się dalej nad pościelą ;-)
A miałaś śrubki w zestawie? I czy otrzymałaś paragon, żeby mieć gwarancję, bo widzę że na to skarżą się kupujący. No i po trzecie, jak oceniasz spód na który kładzie sie materac? Stabilny?

Teraz się pytam, jak już kupiłam;) Moja mama będzie komentować, że bez szuflady, a tata że za drogo, jak znam życie:-p

Mamciu więc po kolei odpowiadam:
*śrubki i nawet kluczyk do skręcania były w woreczku przyklejone do dna (zgadzały się co do sztuki),
**przyznam szczerze, że nie rozglądałam się za paragonem (ale później pójdę sprawdzić do kartonu i dopiszę - bo wyniosłam go już do budynku gospodarczego - byłam/sprawdziłam/JEST PARAGON) - z góry założyłam, że łóżeczko się nie zepsuje, a nawet jeśli to, nie będzie się opłacało bawić w gwarancję, przesyłać, udowadniać itp. jak mój Tata jest stolarzem i w razie "w" zadziała,
***co do spodu-dna wygląda (i jest) dużo masywniejszy od boków szczebelkowych, więc z pewnością stabilny i bezpieczny.
P.S. Taka rada - jak będziecie już skręcać, to dokładnie wybierzcie dziurki do zamontowania spodu we froncie żeby od początku nie robić niepotrzebnie dziurek w laminacie. https://www.babyboom.pl/forum/lipie...szen-i-reklam-55596/index501.html#post8541926 w tym poście są fotki przed i po złożeniu. Widać, że front przychodzi z zaklejonymi laminatem dziurkami do śrub, w związku z tym że można regulować wysokość dna łóżeczka dla czystej estetyki nie trzeba od razu przekłuwać wszystkich dziurek.. nie wiem czy udało mi się przekazać to co chciałam :-)
EDIT: Tak się zaaferowałam odpowiedziami, że zapomniałam pogratulować, co też teraz czynię z wszelkimi honorami :happy2: Jak już łóżeczko do Was przyjdzie to wstaw foteczki - chętnie się pozachwycam :*

Ostatnia edycja:
martulka - ja mam ten identyczy komplet poscieli Gluck z królikiem, tzn Ada ma (podusia i kołderka służą jej do dziś, ochraniacz wiadomo nie, bo łóżko ma inne). Jestem z niego bardzo zadowolona, świetnie się pierze i uzytkuje :tak:

Dla małego narazie nie kupuję nic, bo mam kołyskę, w do niej to tylko prześciradełko, pieluszka flanelowa i kocyk.

Tak z doświadczenia piszę, ze dla nas ta kołderka to jakaś za duża była na początek i też stosowałam dopiero jak Ada miała 9-12 m-cy. Ten rozmiar co jest najmniejszy tego wypełnienia my używamy np do dziś i dziecko mi się nie odkrywa.

reklama
Jelsa bo ta kołderka jest po prostu wielka w porównaniu z noworodkiem że szukałabym chyba dziecka w łóżeczku :D
najwygodniej było po prostu kocyk albo pieluszka
i ja też dopiero kołderkę wyciągnęłam koło roku

Do góry