reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

śliczne te komplety pościeli pokazujecie.
Ja mam moskitierę i sprawdziła się super. Jest naprawdę duża i można nią owinać całe łóżeczko, dostęp powietrza jest:tak::tak:

reklama
Ja ostatnio kupiłam pościel dla Franka poszewka na kołdrę i na poduszkę w Ikei i dałam za to 29,90 i na pewno jest z bawełny więc tańsze chyba nie zawsze oznaczają gorszą tkaninę poza tym te komplety do łóżeczek dla maluszków są trochę bardziej skomplikowane technicznie (hafty, lamówki, falbanki) i składają się z reguły z większej ilości akcesoriów więc dlatego są też droższe.

Mamcia - ale nie martw się mi też zawsze podoba się to co najdroższe, zakryj metki a ja od razu namierzę tą najwyższą cenę.:-D

I tak zmierzając tym tropem podjarałam się bo ... klepnęliśmy ten wózek na Allegro !!! :-):-). Miała być drobna zmiana kosmetyczna starego wózka ale A. widział że ja jestem napalona i stwierdził że na swoje hobby wydaje tyle kasy (jeździ na torze wyścigowym swoją non stop przerabiana furą), że i mi się coś należy od życia :-D. No i w końcu chłopu kupują samochody a baby wózki :-D. Kasę przelewam po niedzieli a wysyłka w niedzielę 20-go bo ta osoba zawsze w niedziele wysyła no i to przesyłka z Anglii więc w sumie będzie za jakieś dwa tygodnie u mnie. Trzymajcie kciuki żeby wszystko dotarło w całości bo jeszcze nigdy nie zamawiałam tak wieloelementowego zestawu przez Allegro i to z Anglii ale co tam raz się żyje (podobno :)
No więc już nie wytrzymałam to się pochwalę
Wiem że wielu z Was pewnie się nie spodoba bo to specyficzny wózek i kolor tez odważny (można rzec mało praktyczny :-p) ale ja miałam fioła na jego punkcie. Chciałam go już dla Franka kupić ale mi odradził Pan sprzedawca ze sklepu bo siedzisko kubełkowe, bo coś ta bo coś tam i kupiliśmy Mutsy. Ale Mutsy to zupełnie inny wózek na trudne tereny więc się jeszcze przyda. Zostanie u dziadków i potem go sprzedam jak mały wyrośnie.

A mój wybraniec to Bugaboo seria limitowana - nie widziałam jeszcze białej wersji na czarnej ramie w Polsce. W zestawie gondola z materacykiem, spacerówka, torba ze skóry z akcesoriami (termoopakowanie na butelkę i jeszcze drugie na drobiazgi, śpiworek czarny i czarna parasolka i taka kolorowa nakładka na pałąk jak na ostatniej focie.

Sorki za ten słowotok ale jestem taka podniecona że hej :-):-)

Wika, ale masz taka od kompletu też na takim stojaczku czy zwykła moskietierę i nakładasz na łóżeczko?

od kompletu, na stojaku:tak:

ja się bałam tego, ze bardzo będzie się kurz osadzał na tej moskitierze, ale nie.... zresztą szybko się ją zdejmuje, szybko schnie. Ja polecam:tak:;-)

Betunka, niezły!! i rzeczywiście, ja też jeszcze nie widziałam takiego zestawu :) Oby dobrze posłużył Maluszkowi :))

Ostatnia edycja:
Wózek sliczny, taki elegancki, tylo ten biały, żeby Ci się szybko nie ubrudził;-)

My też moskitiere na łóżeczko taką narzucaną mamy, nie na stelaż.

A myślicie, że kołdra 100x135 jest za duża na łóżeczko 120x60???

Mamcia - no właśnie ten kolor ale co tam raz w życiu można nie być praktycznym :-p:-). A poza tym w tym wózku wszystkie elementy mięknie są zdejmowane i nadają się do prania w pralce to jakoś dam radę. Zawsze chciałam mieć jasny wózek. Nasz Mutsy ma twardą gondolę z tworzywa w kolorze srebrnym i tak się otrzaskała i podrapała że teraz to nawet do sprzedaży się nie nadaje i nie da się nic z tym zrobić, znacznie łatwiej wyczyścić tkaninę syntetyczną niż pomalować plastik więc ten nawet wydaje się praktyczniejszy. A reszta Mutsy była czarna i srebrna rama i wydaje mi się taki smutny nie wiem co mnie na taką kolorystykę podkusiło :eek:

reklama
mamcia ja też chciałam te zielone body ale faktycznie kolor fatalny więc wzięłam różowe (nie było tych w kremie u mnie)
betunka - gratulację zakupu :))) dla mnie wózio rewelacja ja uwielbiam takie "gadżety" wyróżniające mnie z tłumu :))) dlatego też zastanawiam się cały czas czy może jednak JOOLZ DAY nie kupić choć bardzo podobny do mojego JANE ridera ehhh trudny orzech

Do góry