reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Agga, cudna komoda :) Fajnie Ci wyszła :)

Ja poczyniłam dzisiaj ostatnie zakupy.

Kupiłam dla Igorka i Maluszka prezenty od braci na powitanie:-)
I tak: Iguś dostanie od młodszego braciszka zestaw lego duplo. Ma szał ostatnio na wozy strażackie, wiec mam nadzieję, ze mu się spodoba
a Malenswto dostanie od Igusia swoja pierwszą przytulankę: STERNTALER owieczka stella z bijącym sercem+GRATIS (2388311024) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Igorek też na przyjście do domu dostał taką maskotkę z bijącym sercem i dzięki tej maskotce nie raz sam się potrafił uspokoić.... do tej pory śpi ze swoim misiem:tak:

reklama
Wika, ja własnie wczoraj też zdecydowałam sie na tą maskotkę, poczytłam pozytywne komentarze na bangla i postanowiłam ja kupić

Dziewczyny a kupujecie karuzele do łóżeczek? A jeżeli tak to jakie? Tyle tego jest, że ciężko mi podjąć decyzję...

a co do przytulanek , to ja chyba rodzince rozpowiem, że byśmy dla Zuz chcieli.. Świetna sprawa taka maskotka z bijącym serduchem!!!

łooo jesuuu - tu już się sypią prezenty od rodzeństwa, a ja nadal w poopie. Łóżeczko musiałabym rok drapać, więc muszę kupić jakieś tanie używane. Już jedno tu wyhaczyłam, ale jutro dopiero podskoczę... Poza tym nie mam wanienki, a jakoś przy Ninie, bez auta, ciężko jechać i coś załatwić, bo trzeba liczyć co najmniej 3/4 dnia na pozałatwianie spraw... a mnie oczywiście ciągnie do ikei...
Jeszcze mi się ubzdurało malowanie ściany, mam nadzieję, że eMka przekonam. Idę działać, bo mnie lipiec zastanie :-)

Fasolinka piękny koszyk i zupełnie po nim nie widać, że miał już tylu lokatorów :-)
Martulka jaki dziewczęcy i słodki ten kącik dla Emilki :-)
Agga komoda niesamowita Ty zdolna bestio :-D
Wika rewelacyjna przytulanka :-)

U mnie na SR położna mówiła, żeby nie kupować dzieciom karuzelek bo to dzieci stresuje jak się kręcą w kółko. Ja póki co nie kupowałam żadnych zabawek dla Małej licząc, że dostanie coś na powitanie od rodziny albo od chrzestnych.

joasiah, zyrraffka dzięki za podpowiedzi. Właśnie kupiłam upatrzoną pościel feretti. jak przyjdzie i ubiore łóżeczko wstawie fotkę.
Co do karuzelek, to ja miałam przy pierwszym dziecku, takie kolorowe pszczółki i muszę Wam powiedzieć, że nie wisiały długo, bo syn się ich chyba bał, bo zanosił się od płaczu ilekroć karuzela była w ruchu:-D Przy córci sobie odpuściłam, miała za to taki pałąk z grzechotkami i świetnie się sprawdził. Teraz poczekam aż przejdą w pierwszych odwiedzinach babcie, ciocie i wujkowie. Bo ja wolę gdy dzieci od rodziny zabawki dostają, a wiadomo, że o piekuchy, mleko i ubranka jako rodzic muszę się postarać, zresztą w mojej rodzinie lepiej nie polegać na guście babć (mają skłonności do świecidełek i niepraktycznych sukienuś z falbankami;-)). podoba mi się za to ten miś z bijącym serduszkiem i o nim pomyślę...

reklama
My mamy tego misia z Prince Lionheart i się sprawdzi na 100%. Szczególnie white noise nieoceniony przy kolkach :tak:. Tylko niestety Franek rzucił kilka razy o podłogę tym grającym wkładem i nie wiem czy teraz będzie działać jak nie to chyba sobie na prezencik zażyczę :tak:

Mea - ja bym się tak sugestiami położnych nie przejmowała bo jak jedne kiedyś posłuchała sobie tego szumu misia to też mi mówiła że to musi być bardzo wkurzające dla dziecka a Franka to uspokajało. A jeśli chodzi o karuzelę to u mnie i u wszystkich moich koleżanek tak było że jak juz taki nieco starszy bobas 2/3 miesięczny się rano budził to karuzelka w ruch i masz jakieś 10 min. spokoju na poranną toaletę :-D

Mysza - polecam tą wanienkę z Ikei ja co prawda jej nie mam ale jak bym nie miała innej to bym tą kupiła bo jest tania, taka akurat wielkościowo i ma płaskie dno co jest fajne dla starszego siedzącego bąbla :tak:

Do góry