reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

i my sie meldujemy w domu. Bylismy dzis u tescia wEdmonton ale jednak to nie dla nas takie wojaze jak na jeden dzien:-(niby 3 godziny w jedna strone ale jak ma sie przejechca tam i z powrotem i jesczez z Malym to jest masakra. Ale wyjazd mozna zaliczyc raczej do udanych, posiedzielismy, pogadalismy i bylo calkiem fajnie. z basenu jednak nici bo sie dowiedzialalm ze tam syf jest straszny i tylko mozna jakas bakterie zalapac wiec zrezygnowalismy:baffled:
surv kochana trzymaj sie mocno!
bea jestem przerazona ta historia, to jest cos strasznego i bardzo wspolczuje tej matce:-(
tosika ja tez wczoraj bylam obrazona ale stwierdzilam ze sie nie dam i wygralam;-)

A wszystkim solenizantom wczorajszym wszystkiego najlepszego zyczymy z okazji nowych miesiecy:tak:

reklama
U nas znowu pobudka 6.30, a w nocy wiszenie na cycku na okrętkę:baffled: Niestety Młoda zaczęła gryźć, bo jak ciumka pół nocy, to co przyśnie ząbki zaciska, żeby piersi nie zgubić:-( Od wtorku, jak moja siostra pojedzie i zwolni sofę w salonie, M ląduje na sofie, a ja z butelką nerwosolu pod ręką zaczynam wdrażanie planu pt. "szczęśliwe dzidziusie przesypiają całą noc we własnym łóżeczku":-D

Dziś cały dzień siedzimy same, bo mąż pojechał z drugą siostrą do Płocka, i modlę się, żeby Młoda stanęła na wysokości zadania i umożliwiła dojechanej mamusi wyrobienie się ze zleceniem na jutro:-p Miłego dnia!:tak:

surv ja tez mam nadzieje zaczac wdrazanie rzeczonego planu...ale jakos nadzieji mi brak:baffled: dzis w nocy sprobuje z woda, moze to pomoze.
no nic miłego dnia Dziewczynki. ja uciekam spac wiec do poczytania rano:-)

czesc babeczki
zyczonka dla solenizantow, spoznione ale od serca ;-)
Survivor tule mocno

jestem juz zmeczona tym weekendem, codziennie cos ;-)

w piatek przyszli do nas znajomi z pieseczkiem, piffkowalismy,bylo fajnie i wesolo; przydalo sie,bo w sobote rano mialam egzamin na prawko i nie stresowalam sie tak
ale co z tego, jak i tak nie zdalam :baffled: zawsze cos...to juz 3 raz,tym razem na gorce :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co mi sie zawsze udawalo,bo to rzadna filozofia.a jednak :sorry2: pewnie kiedys zdam,tylko ile kasy idzie grrr
i bylismy wczoraj na urodzinkach mojego chrzesniaka, byly tez inne dzieci, Oskarek caly wniebowziety-nowe zabawki itd
wieczorkiem inni znajomi przyszli (z coreczka) Oski padl o 23.30 :szok: ze tyle wytrzymal hihi mowi w koncu-mamo czy ja moge isc juz spac? jestem bardzo zmeczony,oczka mnie bola :happy: i o 24 jak sie polozylam spac to mialam nazieje,ze pospie taaa jedno i drugie jak skowronek przed 7 wstalo :dry::confused:
to sie wlasnie racze kawusia
milego dnia:)

hej, ja też od 06 z minutami na otwatrych oczach już:baffled:
Młoda, jak trzeba wstawać wczesniej ( jak wczoraj na basen ) do śpi jak zabita do 07:30, a jak można pospać dłuzej to pobudka o 06:30:angry:
no ale cóż, ja już wykąpana, po śniadaniu młodej jedziemy na zakupy spożywcze, potem obiad, spacer i dziś chyba slumdoga obejrzymy. Wczorajsza " oszukana " - niezła całkiem, ale hit to jakiś dla mnie nie był:sorry2:
miłej i słonecznej niedzieli:-)
już marzec:-D wiosna tuż, tuż!!!

Witam niedzielnie!

my juz po sniadaniu,a maly po butli dalej spi.I to samo jak u Pabli jak przydaloby sie wstac wczesniej to spi,a jak mozna pospac to ranny ptaszek sie odzywa.My siedzimy i czekamy az sie dzidziuch obudzi,bo sie wybieramy na targ,a tam najlepiej jechac rano.
Wczoraj po zakupkach humor troszke lepszy.Wprawdzie nie kupilam sobie zadnego ciucha jak chcialam,ale za to 3 pary butow:-pA co , w promocji byly:tak:ok 12 funtow za skorzane,to jak nie brac.Macius ma nowy dresik i bluze,oraz czapeczke na wiosne:tak:

Cześć!
Wstaliśmy z łóżka o 7. Kawusia wypita, full relkas. No może nie całkiem, bo mała piszczałka od rana dokazuje. Na 11 jedziemy z Mikim na przedstawienie, potem obiadek u teściów, wizyta znajomych i dzień przyjemnie minie. A jutro do pracy. Brrr, pobudka bladym świtem, a raczej w nocy:sorry2:

Witajcie!
U nas wstawanko o 6:50 wiec jak na Michala super w nocy jedna pobudka ale trwajaca godzine nie wiem o co malemu chodzilo chyba plakal aby plakac gdyz mama spac kazala.
Surv witaj po przerwie zycze powodzenia w nauce zaypiana Flora madra dziwuszka i pewnie szybki zakuma o co chodzi w ladnym spaniu.
Izabelka napewno zdasz nie poddawaj sie ja tak zrobilam i po dwoch probach olalam i teraz zaluje
Madzia widze ze w Uk ciagle jakies zakupowe okazje sie zdarzaja za niecaly miesiac poszaleje troche po sklepach choc budzet bardzo ograniczony za 4 tyg konczy mi sie platny macierzynski:-(M na zwolnieniu lekarskim (2tyg) na zwolnieniu placa glodowa stawke wiec musimy pasa zacisnac
U nas dzis zero planow choc pogoda zapowiada sie super wiec pewnie dlugi spacer zaliczymy .Ja juz po kawusi ciastkach Mis spi wiec nadrabiam spore zaleglosci na BB.
Aha porannego cyca zastapilam butla od razu inne dziecko chyba juz w mleczarni pustynia bo maly po 40 min krzyczy ze glodny.
Milego dnia dziewczyny!

za niecaly miesiac poszaleje troche po sklepach choc budzet bardzo ograniczony za 4 tyg konczy mi sie platny macierzynski:-(
Andula, znam ten bol, moj platny macierzynski sie wlasnie skonczyl 19 lutego, 26-go dostalam jeszcze jakies wyrownanie £16, no i na tym koniec:-:)-:)-:)-(. Tak bardzo chcialabym wrocic do pracy, mialam kilka propozycji ale co z mala......mialam od 1 marca wznowic swoja dzialalnosc, ale niestety to nie mozliwe. Jak ja zazdroszcze tym dziewczynom, ktore maja rodzicow i tesciow gotowych do pomocy, tj. opieki za dziecmi. Ach, pomarzyc!

reklama
Andula, znam ten bol, moj platny macierzynski sie wlasnie skonczyl 19 lutego, 26-go dostalam jeszcze jakies wyrownanie £16, no i na tym koniec:-:)-:)-:)-(. Tak bardzo chcialabym wrocic do pracy, mialam kilka propozycji ale co z mala......mialam od 1 marca wznowic swoja dzialalnosc, ale niestety to nie mozliwe. Jak ja zazdroszcze tym dziewczynom, ktore maja rodzicow i tesciow gotowych do pomocy, tj. opieki za dziecmi. Ach, pomarzyc!
Wyrownanie Beaa napawde "konkretne" Ja tez nie wiem jak wytrzymam w domu jeszcze conajmniej rok pracowalam odkad skonczylam 18 lat z przerwami na edukacje i siedzenie w domu troche mnie meczy.Przydalaby sie chociaz praca na pol etatu ale nie sadze ze w mojej pracy pojda mi na reke...ehhh zobaczymy jak to bedzie

Do góry